Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как се справя витарата с големите гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: как се справя витарата с големите гуми

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
    Намери си с 2 литров двигател Като мощност е малко по-слабо, но е далеч по-дуракоустойчив и евтин за поддръжка двигател Най-малкото имаш 2 свещи по-малко, за пример
    Ми то почти същото като 1.6 ... 2.5 е 160 коня ... разликата вече е доста по голяма .
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Новите J20A сa 140 коня

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
        Съгласен съм бре, лошо няма . Важни са тия неща особено капачката на корпуса знам че се чупи сравнително лесно ... но ако не се ходи на траяли и оригиналните издържат .
        Яворе, аз дифа го счупих зорлен бре НА СЪСТЕЗАНИЕ и то на заден ! ... верно ако беше със стоманена капачка щеше да издържи ама все пак на Павката витарата не е за състезания .

Зенит, проблема е че тук тия неща не се намират ... никой няма да ти даде само капачката на дифа, трябва да го купиш целия а той от гранд витара или от дизелова витара хич няма да е евтин а той е по важен от полуоските ... ти ако можеш да ми намериш полуоски за по 100-150 лв и капачката за 100-200 лв ги взимам веднага .
        Състезание не беше ли заигравка в кална локва . На истинско състезание, както ви в писал Зенит, колите ви ще се разхвърчат като пуканки.

Коментар

Тази таблица е супер,но нещо не мога да сметна по нея как върви в момента самурая ми(с гуми някви суампъри 34x10,5x15)при оригинални дифове 3,7:1,а в момента 5,12:1 и малко по-бавна раздатка?
          Сузуки Самурай-старт от скрапа
          0885192667

Коментар

Първоначално публикуван от samurai_1(миро иванов) Преглед на мнение
            Тази таблица е супер,но нещо не мога да сметна по нея как върви в момента самурая ми(с гуми някви суампъри 34x10,5x15)при оригинални дифове 3,7:1,а в момента 5,12:1 и малко по-бавна раздатка?
            В червено си значи си добре виж там кадето е 34 с 5.13 показва квадратче 3295
            по принцип раздатката на на самурай на далги не е 1:1
            има начин как се изчеслява общото намаление на предавките като се има предвид пърава+ предавателното число на дифа+раздатката на къси и това май се делеше на гумите не знам трябва да се сетя къде го гледах ако някой го знае
            да каже как точно е.
            така като се знае крайниат резултат могат да се разделят и машините в категори защото има някои които имат двре три раздатки и тогава става весело.
            поздрави

Коментар

Колега zenit би ли разяснил по подробно как се работи с тази таблица че не ми е ясно тази цифра която се получава срещу предавателного отношение на дифа и размера на гумите какво точно означава .

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
                Колега zenit би ли разяснил по подробно как се работи с тази таблица че не ми е ясно тази цифра която се получава срещу предавателного отношение на дифа и размера на гумите какво точно означава .
                сега много е лесно да приемем моят случай
                решавам да сложа 235/75/15 без да променям предавателното число което фабрично е 3.14 и ще стане ето така

2576 това са маи оборотите които трябав да направи една гума за да измине дадено разтояание което не си спомням колко беше вижда се че квадрачето не е дори и жълто което e за фабрична джипка зелено е в границата и червено е най дбре къси предавки

а както съм сега

с 4.3:1 се получава ето така и се намирам в червената граница което значи че не съм си спънал джипа
                с по големите гуми

поздрави

Коментар

Сега остава да свържем и раздатката по някакъв начин към цялата схема защото неиното предавателно отношение също е важно .
                  Също така не съм съвсем сигурен и моите мостове с какви предавателни отношения са раздатката също , някъде из форума си спомням че ги пишеше но не намирам нищо .
                  Ако някои ги знае нека напише витарата е 1.6 моно къса база 93г.

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
                    Сега остава да свържем и раздатката по някакъв начин към цялата схема защото неиното предавателно отношение също е важно .
                    Също така не съм съвсем сигурен и моите мостове с какви предавателни отношения са раздатката също , някъде из форума си спомням че ги пишеше но не намирам нищо .
                    Ако някои ги знае нека напише витарата е 1.6 моно къса база 93г.
                    раздатката си няма нищо общо не баъркай едното с другото.
                    тук става дума за дълги ако не си добре това озачава че и на къси няма да си освен това с тази мижава раздатка
                    на витара е трудна работа.
                    по горе изблещих ена глйупост за обороти на гйума не е така но се подразбира цче за да се измине дадено разтояние с късия диф ще трябва да се врътне повечко от колкото сас стандартния.
                    ето тук можеш да видиш една добре свършена работа кое суджуки кав диф има
                    http://suzuki88.webcindario.com/varios-diferencial.htm
                    поздрави

Коментар

Благодаря ти за изчерпателната информация , но има нещо което пак нее така според таблицата излиза че трябва да слагам направо 34или35 за да станат сметките точни трябва да добавим предавателното отношение на раздатката и мощноста на мотора поне според мен .

Коментар

предавателните числа на скоросната кутия също e от значеие така също мошноста на мотора при един дизел
                        рядко се кара над 3000об а при един бензинов това е минимума сега като се вгледах ти с кои дфове си 5.12:1
                        доколкото знам на витара раздатката на дълги е 1:1 и така излиза на линка който пуснах но внимание при един самурай
                        раздтката на дълги не е 1:1 и нещата се променят корено.
                        знае ли някой колко е предавателното число на първа и пета скорост на една витара?
                        поздрави

Коментар

itara V6, 1.6 16v, 2.0 16v, 1.9d, 1.9td, 2.0tdi (mazda) y 2.0hdi siemens:
                          1ª: 3,652 / 2ª: 1,947 / 3ª 1,379 / 4ª: 1,00 / 5ª: 0,795/ задна: 3,670

--------------------------------------------------------------------------------

vitara 1.6 8v:
                          1ª: 3,652 / 2ª: 1,947 / 3ª 1,379 / 4ª: 1,000 / 5ª: 0,86/задна: 3,670

--------------------------------------------------------------------------------
                          vitara 1.9tdi (psa), 2.0hdi bosch, Grand vitara > 2.5 V6, XL7 2.7V6, 2.0tdi (mazda) y 2.0hdi 8v
                          1ª: 3.704 / 2ª: 2.020 / 3ª 1.369 / 4ª: 1,000 / 5ª: 0,822 / задна: 4.473

Grand vitara 2.0hdi 16v, XL7 hdi:
                          1ª: 3.830 / 2ª: 2.062 / 3ª 1.436 / 4ª: 1,000 / 5ª: 0.788 /задна: 4.22

...................................................................................................
                          ето ги предавателните числа на всчки витра.
                          от това което виждам е че паърва е доса дълга за пример на едно джимни като мойто е 4.4:1
                          а същото се отнася и за 5 при мен е 1:1
                          поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                            2576 това са маи оборотите които трябав да направи една гума за да измине дадено разтояание което не си спомням колко беше вижда се че квадрачето не е дори и жълто което e за фабрична джипка зелено е в границата и червено е най дбре къси предавки
                            Абе хора, като се изказвате, поне се и подгответе.

това на таблицата са оборотите на двигателя.
                            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                              раздатката си няма нищо общо не баъркай едното с другото.
                              тук става дума за дълги ако не си добре това озачава че и на къси няма да си освен това с тази мижава раздатка
                              на витара е трудна работа.
                              по горе изблещих ена глйупост за обороти на гйума не е така но се подразбира цче за да се измине дадено разтояние с късия диф ще трябва да се врътне повечко от колкото сас стандартния.
                              ето тук можеш да видиш една добре свършена работа кое суджуки кав диф има
                              http://suzuki88.webcindario.com/varios-diferencial.htm
                              поздрави
                              а това тук кой да го прочете
                              абе хора като четете четете добре
                              виж сега тук това е форум и всеки има правото на своето мение дори и грешно да е
                              важното е желанието да допринесеш нещо аз мисля че го првавя зощото подобна тема
                              няма тук във форума на която да става ясно кое може и кое не една витарка и кои са и слабите местенца
                              поздрави

Коментар

Здравейте на всички,които са съпричастни към "проблемите " на Витарите и в частност преден мост и предавателно число . Предния алуминиев кожух наистина идва слаб при по-голями и агресивни гуми , но за сметка на това целият оборудван с диф. и полуоска тежи колкото чугунения празен . Чугунена черупка от V6 2.5 Гранд Витара става точно , но е трудна за намиране и скъпа ! В момента качвам такава и след сериозен тест ще споделя конкретно впечатление . Иначе нейния го лекувам с елементарен лек тунинг . Най-често къса ухото , което държи прасето за шасито и то при натоварване на задна скорост . След това прасето почва да се удря последователно в камбаната на скоростите и в шасито и се чупи . Решението е просто и ефективно - през прасето се прекарва скоба / или арматура ф. 12 обвита в гумен маркуч / и се заварява за шасито . След тази елементарна операция вече не чупи ухото , а от там и прасето . А иначе Витара с нормални гуми не съм виждал със счупен преден
                                кожух .
                                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X