Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за джанти

Първоначално публикуван от hishnik Преглед на мнение
    От лада нива стават но с по-тесни гуми.Нови са по 60-70лв.Пробваи първо.
    Бате пробвах вече, но отпред дисковете са по големи и не стават.Всъщност трябвало да се прави някакъв фланец ,който в моя случай трябва да е по голям от стандартното и така продължавам да си търся 16-ски ама оригинални.Ако можеш да ме опътиш към някой че ебати и проблема са тия джанти.

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
      Нямам впредвид колега просто питам ако искаш звъни на този номер и питай дали имат 0887558177 Емо се казва момчето
      Братко и на пазара няма,тая седмица едни авери го обиколиха и никаде няма.Там където ми каза в началото имали само 15-ски.Благодаря за номера звънях преди малко ама не вдига после пак ще го потърся.Номера отдолу твоя лие.

Коментар

Първоначално публикуван от gerasim Преглед на мнение
        Братко и на пазара няма,тая седмица едни авери го обиколиха и никаде няма.Там където ми каза в началото имали само 15-ски.Благодаря за номера звънях преди малко ама не вдига после пак ще го потърся.Номера отдолу твоя лие.
        Да 0898481146
        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Моите са оригинални джанти и пак си жулят в веждите,на две места срещах джанти за витара но 4 бр. а на мен ми трябваше една.Телефона на единия човек го изхвърлих тои искаше 250 лв за 4 бр. а другия 600 лв но с гумите , тоя втория беше в Карлово в една гумаджийница до аптеката.Тоя първия ходи по пазарите да продава гуми, в Троян съм го виждал.Ако имам време ще проверя за този човек но не порано от четвъртък.

Коментар

Моите са оригинални джанти и пак си жулят в веждите,на две места срещах джанти за витара но 4 бр. а на мен ми трябваше една.Телефона на единия човек го изхвърлих тои искаше 250 лв за 4 бр. а другия 600 лв но с гумите , тоя втория беше в Карлово в една гумаджийница до аптеката.Тоя първия ходи по пазарите да продава гуми, в Троян съм го виждал.Ако имам време ще проверя за този човек но не порано от четвъртък.
            Устройва ме и без това нямам избор.Благодаря ти предварително все пак.Казваш че и твоите жулят по веждите,а с какъв размер гуми го караш и не си ли мислил да я вдигнеш малко.

Коментар

Този дето идва на пазара ги е продал.Моите гуми са 225/65/16 и мисля да го повдигна но само отзад ,защото закачам лодка с колесар (някъде към 700 кг с багажа).Принципно имам проблем само отзад когато е на голяма неравност и то невинаги.

Коментар

Този дето идва на пазара ги е продал.Моите гуми са 225/65/16 и мисля да го повдигна но само отзад ,защото закачам лодка с колесар (някъде към 700 кг с багажа).Принципно имам проблем само отзад когато е на голяма неравност и то невинаги.
                Благодаря ако чуеш нещо за 16-ски пиши.Мойте жулят и при малки неравности тъй като джантите с които съм в момента са изненсени навън иначе гумите ми са същият размер като твоите.

Коментар

Оригиналните витарови джанти са 5.5х15 ET24. Мисля че има Mangels такива. Около 150лв бяха нови последния път като проверявах.

Иначе и оригинални от Feroza ще ти свършат работа. Те са 6 или 6.5х15 ЕТ19 - тоест изнесени навън с 5мм спрямо оригиналните, и малко по-широки.

Дали ще опира зависи повече от гумите. Стандартно май са 195х80х15, но в това не съм сигурен. Ако са по-големи, с каквито и джанти да ги сложиш, все ще опират, освен ако не хванеш флекса с 2 ръце. Ама пък на витарата калниците изглеждат добре рязани, за разлика от ферозата.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Оригиналните витарови джанти са 5.5х15 ET24. Мисля че има Mangels такива. Около 150лв бяха нови последния път като проверявах.

Иначе и оригинални от Feroza ще ти свършат работа. Те са 6 или 6.5х15 ЕТ19 - тоест изнесени навън с 5мм спрямо оригиналните, и малко по-широки.

Дали ще опира зависи повече от гумите. Стандартно май са 195х80х15, но в това не съм сигурен. Ако са по-големи, с каквито и джанти да ги сложиш, все ще опират, освен ако не хванеш флекса с 2 ръце. Ама пък на витарата калниците изглеждат добре рязани, за разлика от ферозата.

Явно не си прочел всичко брат.Говорим за 2.0 V6 24V 136 коня, а те са на 16 цола.15 изобщо не стават.

Коментар

Hishnik е прав братко не ми вършат работа 15-ските,трябват ми 16-ски ама като гледам колко колеги търсят и нямат успех май май няма да ми излезе късмета

Коментар

Явно не си прочел всичко брат.Говорим за 2.0 V6 24V 136 коня, а те са на 16 цола.15 изобщо не стават.
                        O! Наистина съм пропуснал. Съжалявам за което.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

O! Наистина съм пропуснал. Съжалявам за което.
                          Колега виждам че си по в час от мен, можеш ли да ми кажеш как да разбера ЕТ-то на джантите с които съм в момента.Дали го пише на тях или трябва да се замери по някакъв начин и какъв е той.
                          Прикачени файлове

Коментар

1. Слагаш джантата на равна повърхност, легнала на една страна
                            2. Мериш разстоянието от повърхността, накоято е легнала, до ръба, който ляга на главината, през централната дупка, с рулетка например.
                            3. Обръщаш джантата
                            4. Отново мериш разстояноето до СЪЩИЯ РЪБ (в единия случай ще ти е отгоре, в другия - отдолу).
                            5. Делиш разликата между двете показания на две - това ти е оффсета (ЕТ-то)
                            6. Ако джантите изнасят гумата навън спрямо средата, ЕТ-то е отрицателно, ако ги прибират навътре - ЕТ-то е положително. При ЕТ 0 няма да имаш разлика между двете измервания по т.2 и т.4

Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от gerasim Преглед на мнение
                              Колега виждам че си по в час от мен, можеш ли да ми кажеш как да разбера ЕТ-то на джантите с които съм в момента.Дали го пише на тях или трябва да се замери по някакъв начин и какъв е той.
                              ЕТ-то би трябвало да го пише от вътрешната страна на джантата
                              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                                ЕТ-то би трябвало да го пише от вътрешната страна на джантата
                                Би-трябвало, ама не винаги го пише. Оня ден купувах оригинална витарова джанта от един колега, и оффсет-а не видях къде го пише. Интересното беше че всичко друго пишеше, ама офсета - не.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X