Обява

Свий
Няма добавени обяви.

още 1000 километра и пак в бокса - проблем с паленето.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• още 1000 километра и пак в бокса - проблем с паленето.

Или съм най-голямия кърък на света или ... и аз не знам.
    Купих я, смеси водата с маслото - пилене на глава и лифтиране, спука главата и лифта нещо недоправен (като кача един човек отзад и почва да удря ЯКО. Следва счупена лула на свещите, НОВА глава, пилене на блок, реглаж на клапаните след 500 км., следва леко прекъсване => настройка на клапаните => затегнат клапан (защастие не беше изгорял поне) => леко прекъсване остава => чисто нова газов инжекцион 1400 лв. "да не е от ефтините, че се прецаквали по-лесно" => "за пръв път ни се случва чисто нова дюза развалена от тези, но като я сменихме и всичко се оправи" - и вярно газта се оправи, НО днес след като си бях паркирал на центъра за да си свърша нещо, качвам се в колата (Витарата), пробвам да запаля и неще. Благодаря на Иван Попов за компютъра и бобината, който ми даде за тест (да проверя дали не е нещо от тези двете причина за незапалването), но сеоказа, че и с тях не пали. Има бензин, има газ, има искра (може би недостатъчна - доста по-слаба изглежда).
    Имам колата от 3 месеца и половина, 3 месеца от които е била в сервизи, повечето препоръчани тук, и не се оплаквам от обслужването в тях.
    Когато си търсех Джипка, почти всеки който питах за витара ми каза, че ако не искам проблеми е добре да си купя именно това. Е, карал съм страшно много други марки коли и НИТО ЕДНА не ми е създавала толкова проблеми. Още повече, че като купувах ПОСЛУШАХ всички съвети и си взех майстор, който се занимава с джипове от няколко петилетки, освен това изчетох всичко, което имаше по форума и колата Е ИЗБИРАНА ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА.
    Та въпроса ми е:
    1. Коментар по марката сузуки, модела витара и само аз ли съм такъв карък?
    2. От какво аджеба може да не пали "кучката"
    3. Знаете ли разликата между кучка и к.рва? (к.рвата пуска на всички, а кучката на всички без мен)

ПП - имаше няколко ремонтчета, които вече не помня, но са повече от 5 със съгурност (тези които не помня)

И последно, ако до 8-ми стане готова, дали да тръгвам с нея на море (все пак ще водя и децата)???
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

До: още 1000 километра и пак в бокса - проблем с паленето.

Съмнявам се при всичките тези проблеми да стане до 8ми но все пак не е невъзможно пък и зависи от майсторите . Ако решиш да идваш с нея говори с Иван Попов да пътувате заедно . Относно проблемите - явно си голям карък пък и все още не познаваш джипа и някой проблеми ти се струват много сериозни а на практика са дреболии .... така че спокойно, гледай да изчистиш всички проблеми и после само ще си караш витарката . Наистина са изключително здрави и непретенциозни джипки .
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Добре дошъл в отбора,като искаш да имаш джип така е,още повече ако е мърлявен преди теб.
      Стегни си джипа и си го карай,кефа цена няма,сега ще дадеш едни пари,но повече едвали,просто при почти всички колеги е така,взимам джип и само карам,да ама не,ако е чисто нов може,но за втора ръка си трябва стягане

Поздрави

Коментар

каръците сме много.....
        и аз така като тебе-от 5000 станаха 10000 лева---златна!!!и продължава да расте....от година съм така....1000 болести хванах....
        витарките са супер автомобили....просто трабва да попаднеш на подходящата,или да не си карък......
        иначе.....може и само по сервизите да си и после да стане непродаваема....
        ако питаш мене...хванал си се--оправяй я,малко по малко проблемите ще намалеят,и после ще си караш хубав джип....
        не се отказвай....
        успех

Коментар

Мерси на всички за подкрепата. Знам, че като си вземе човек кола на старо и трябва стягане, но в случая ме дразни факта, че никой не знае какво и е - просто не пали... или "какво като прекъсва - може да е от всичко, но ти си карай така" .... докъто спря въобще да пали ...
          Не ме е яд, че трябва да я поправям, яд ме е, че като се опитвам да я поправям навреме, няма кой да ми направи диагностика и да каже какъв е проблема, докъто той не стане найстина Грандиозен.
          До сега съм карал много коли на старо и при всички е имало проблеми, които да решиш в зародиш. При тази все ми казват "карай я така, пък като се задълбочи ще разберем какво и е".
          поне 15 пъти чух израза "на твойта кола и трябва врачка" или "ами и това не е - сигурно е полтъргайст ли ... що ли".
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Привет!
            Ееее приятелю не се отчайвай...лошото е, че в България няма свястни сервизи...или има, но са много малко...така е с колите на старо...
            Лично аз на оризовата ракета съм навъртил 20000 км. и съм влизал в сервиз само за смана на масло, но като се върна от срещата в Бургас май ще трябва да я вкарам в бокса хем за малко диагностика хем да я постегна малко...
            Май сервиза ще бъде този на Алекс от Варна...навремето си беше гаранционен сервиз за Сузуки...пък и човека обслужва и колата на шефа и шефа си е доволен...
            Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
            .................................................................................................
            Е. Абу

Коментар

супер ти съчуствам,ама нали ги знаеш "майсторите"
              не разбирам от автомобили,хич даже..ама едно научих....
              за един проблем има възможни само няколко причини.....
              почваш ги по логичен ред и откриваш проблема......не ти трябва майстор..само някой приятел които разбира поне малко от коли..
              в най-лошия случай сменяш по логичен ред едно по едно нещата,и ще се оправи.....парите се печелят,нервите не се купуват...
              а пък радоста от решението на проблема е незаменима...........

успех...и мятай ремонтите!!!!!!!!!!

Коментар

Ми то колата е на късмет,като жената...
                Има си и каръшки коли,оправят се лесно.....със смяна...то май и с жените е така

Апък,ако вече каръка си ти....незнам....сменяй се

Коментар

Щом те е докарала без ядове до някъде и е загасена нормално, а след това не пали, но има искра ослушай се за бензиновата помпа. При контакт тръгва за около 2сек. и спира, ако си и свикнал имат различен звук на "празно" и на "пълно", огледай се и за някой забравен бензинов филтър ( най-често под колата веднага след резевоара ) Обикновенно пред/под краката на предния пътник излиза подаващия бензин маркуч и през регулатор влиза в дюзите разкачи го и на контакт (прави се от двама ) трябва да дава бензин под налягане в шишенце от вода 0.5л за времето на контакта (2сек.) около един пръст. Ако го има възстановяваш маркуча и палиш ( или пробваш ) махаш коя да е свещ и гладаш дали е мокра (т.е. дали работят дюзите) ако е мокра значи все пак е от запалването ( минимален шанс да е задавена ) ако са сухи или е изчезнало управлението на дюзите (електрика) или горе споменатия регулатор те ебава. Проверките се правят само с ключе в положение "бензин"! Виж и всички нови връзки (куплунги) и предпазителите ! На "тъмно" толкоз при други симптоми ще му мислим
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Пу, ама верно съм взел да склерозирам щом си с газов инжекцион значи палиш на бензин и после минаваш на газ автоматично и всички мислят че без бензин не става. Повечето газови инжекциони имат авариен режим за палене само на газ. Бутона които сменя режимите газ/ бензин се държи натиснат докато въртиш на стартер да запали Пробвай и кажи резултата.

Коментар

Другарчета мили, ДНЕС, след като си видях колата цялата в пламъци - подпалена от майсторите в сервиза и тичайки за пожарогасител, отворих купения пред кат пожарогасител, махнах му капачката и кво да видя - НЯМА БУТОНА ЗА НАТИСКАНЕ (не е сложен просто и НЯМА как да го пуснА), след което видях две кофи с вода да се изливат върху и около двигателя ми, НЕЩО В МЕН СЕ ПРЕЧУПИ. От токава наблюдавам с други очи КОМЕДИЯТА - все ми е смешно и весело и страшно се кефя като поредния майстор ми каже, че нещо и е СУПЕР ЗДРАВО и не е от него.
                      Я кви дълги изречения пиша.

Та така, сутринта отивам при Симо - моя майстор и той ми вика "от газаджиите е - като откача компа на газта припалва и .. гасне щот не ходи бензин явно, но е от газаджиите. Затеглят ме до газаджиит (да вметна, че съм много доволен от твърдата връзка, която продават в практикер - днес и вчера ме теглят около 60 километра общо и само едното и ухо се изкриви ) и там майстора вика "я запали"
                      Паля и ... работи чудесно ... майстора поседя, погледа 4-5 минути - работи си. Вика ми "120 лева ми е надника, качваш ме и ако закъса някъде, казвам "запали!" и тя се оправя. В ТОЧНО ТОЗИ МОМЕНТ колата гасне ОТНОВО....

И какво да направим??? Върти на стартер - неще и неще.
                      - Дай да махнем свещите на първи и втори цилиндър? - (Е, нейсе може ли някой да ми каже защо на 1-ви и 2-ри??? )
                      Махаме ги и ..
                      - Глей, Глей, вътре как се клямбучка водата - вика единия майстор.
                      - Бензин е бе, тоо'па! - почти убиден казва втория
                      - Я зАвърти пак браточка...
                      Завъртам
                      - Глей, Глей как извира тва като гейзер, па и се пени ...
                      - Я дай пак - вика втория - вода е тва бе, не мое да е бензин !?!??
                      - Я пак - пак първия.
                      През това време от първи и втори цилиндър се лее бензин и олива целия двигател, пръска и по капака, калниците .... въобще навсякъде,
                      А ПОЗНАЪТЕ КЪДЕ СА ИЗВАДЕНИТЕ И ДОБРЕ НАТЪПКАНИ ОБРАТНО В КАБЕЛИТЕ СВЕЩИ!!! Няма да подсказвам (както и не знам защо след като ги развиха ги сложиха на кабелите им)

За тези, които не са могле да се сетят какво се случи след въпросителния поглед на майсторчето и въпросът "А?", който ми зададе докъто им виках "спрете бе идиоти", Ще поясня!
                      ПЛАМНА СТРАХОТНО КРАСИВ И ГОЛЯМ ПЛАМЪК!
                      Точно в този момент аз изтичах до багажника с първа светлинна. Понеже първо пред погледа ми се изпречи пожарогасителя, който си купих за регистрацията пред КАТ, а не този който си взех после от специализиран магазин, взех него, изтичах до отпред, разкъсах опаковката, отворих капачката и .... НЯМА ГО БУТОНА ЗА НАТИСКАНЕ ... "А!?!" - това беше мойта реакция . Тръгвам да взема другия и в момента на тръгване две кофи с вода обливат двигателя и колата ми от двете ми страни.
                      В този същия момент се чува удър... поглеждам, човекът се загледал в пожара и помете близките 3 боклуджийски кофи и СТЪЛБЪТ на елекртото след тях.

Е тук вече падна голем смех

Следва отново опит за палене, и О ЧУДО - колата пали, следва махане на буксата на инжекциона и О ЧУДО - продължава да работи. Следва изваждане на всички контактори (жичките към дюзите) за бензина и газта, изваждане на маркуча на газта и О, ТРЕТО ЧУДО - колата продължава да работи ...
                      Вие сте с коментарите по този феномен, само ще вмъкна, че след разглабянето им се оказа, че са ПЕРФЕКТНИ, затварят, отварят, работят идеално и нямат АБСОЛЮТНО НИКАКВО ОТКЛОНЕНИЕ ОТ НОРМИТЕ.
                      За тези които ще кажат нещо за компютъра, моля спрете, помислете и НЕДЕЙТЕ - трите компютъра, които пробвах са си наред и работят "ПЕРФЕКТНО" !!!!
                      Прокоментирайте, моля, след малко следва продължение Доста забавно ...
                      Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 07-08-08, 07:39.
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Ебати гнусотията! Вероятно дюзите са ти останали отворени (задрали) и колата се е удавила (най го не вярвах) но това се диагностира лесно и от първия и от другите ако са майстори. Пиши как се развиват нещата пък ако с нещо мога ще помагам. Кажи къде работят "подпалвачите" да не ходим!

Коментар

Мале мале.баси каръшчината.добре че не е изгоряла.

Коментар

е не няма таква трагедия,къде ти причинаха това на колата?съди ги копелетата негодни до дупка.разкажи какво е останало после от колата

Поздрави

Коментар

Каква трагедия бре - това си е егаси забавата
                              Ако го приемам като трагедия, каде ще му излезе края? То болници, то хапове ...
                              Нали ви казах - от тая случка насам ми е едно весело и само чакам С НЕТЪРПЕНИЕ да видя докъде ще стигне следващата простотия
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X