Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е по-добро и по-проходимо - Витара или Самурай?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кое е по-добро и по-проходимо - Витара или Самурай?

Кое е по-добро и по-проходимо, Витара или Самурай? Искам да си купя, но не мога да взема решение? Трябва ми за градски условия и лек ОФФРОУД с мн. мн. мн. кал. Покажете ми вярния пьт, щото вече сьнувам само Витарки и Самураи . БЛАГОДАРЯ МН.
    Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 08-07-08, 07:30.
    ДЕЦАТА СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЩАСТИЕ

До: Кое е по добро и по проходимо Витара или Самураи

Колега, ползвай търсачката! Има достатъчно мнения по темата. За двата модела е казано почти всичко. Така че, чети!
    Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 08-07-08, 07:31.
    Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
    Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от Бумбар Преглед на мнение
      Кое е по добро и по проходимо Витара или Самураи искам да си купя но немога да взема решение ? Трябвами за градски условия и лек ОФФРОУД с мн. мн. мн. кал . Покажете ми вярния пьт щото вече сьнувам само Витарки и Самураи . БЛАГОДАРЯ МН.
      Основно зависи от задкормилното устройство, но отчети че Самурая е по спартански, има по твърдо окачване, повечето са без хидравлика на волана. И двата на офроуд се карат като кросарки с повече газ и на скорост, което говори че са за майстори, Самурая е по тесен, но като че ли по висок... в смисъл клиренс и по корав. Витарите сполучливо се лифтват,... на пружини са.
      Успех и споделяй.
      Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Според мен за градски усложия 100 процента ще ти е по комфортно с витара.До колкото съм наблюдавал обикновенните витари са доста по ниски от обикновенните самураи,но за лек офроуд това няма кой знае какво значение.колкото до калта мисля че няма да има кой знае каква разлика между двата модела(там опира и до гуми).
        така че до колкото разбирам за теб по поджодящия варянт ще е витарата.

Коментар

Първоначално публикуван от Бумбар Преглед на мнение
          Кое е по добро и по проходимо Витара или Самураи искам да си купя но немога да взема решение ? Трябвами за градски условия и лек ОФФРОУД с мн. мн. мн. кал . Покажете ми вярния пьт щото вече сьнувам само Витарки и Самураи . БЛАГОДАРЯ МН.
          При тези посочени условия - Витара

Коментар

За в града Витара,но за офроуд Самурая си има безпорните предимства.По-лек е,с по-малки габарити/което го прави по-лесен за провиране навсякъде/,с цели мостове е,което го прави по дурако устойчив/т.е.отпадат ти проблемите с шарнири,тампони по носачите,скъсани маншони по полуоските е т .н./.За сметка на това обаче пък при него липсата на комфорт е пълна,и освен спартанския вид е доста тесен и тотално няма багажник.Така че премисли за в града ли ще ти трябва или за мн.мн.мн.КАЛ,щото .......пълно щастие няма.
            П.П.Забравих и един много важен фактор.За цената на един перфектен Самурай,ще си купиш издухана и изгнила Витара.Поздрави.
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Те двете освен че са "Suzuki", нямат нищо общо по между си за да се сравняват.

Коментар

Така поставен въпроса ти колега е че търсиш универсална кола а такава просто няма.
                Отговора на въпроса ти е лесен - за гората - Самурай, за гграда - Витара, ........ или нещо друго?
                VITARA, SAMURAI
                FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                RENAULT ESPACE QUADRA
                ...и едно сивикче за града...

Коментар

До: Кое е по-добро и по-проходимо - Витара или Самурай?

Самурая е истината
                  SUBARU OUTBACK 2.5
                  LZ1WLF

Коментар

Предполагам че разходките в гората ще ти харесат повече...
                    така че САМУРАЙ
                    Но самурая има предимство и в града провираш се навсякъде и не ти пука!
                    [SIGPIC][/SIGPIC]
                    SJ 413

Коментар

Благодаря ви мн. колеги за мненията мисля, че ми помогнахте достатъчно маи вече взех решение . Избирам калната гора пред гладкия асфалт .Хиляди Благодарности за съветите. А по отношение на зад кормилното или го имаш или го нямаш неможеш даго назубриш !!!!!!
                      ДЕЦАТА СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЩАСТИЕ

Коментар

Е то всички в началото така казват за съвсем малко в гората ама като нагазат малко и после почва една болестдето всички я знаем.Самурая е корава машина от доста време го имам,но наистина возията му е доста твърда.Ако се качваш на джип с мисълта,че ще има возия като на лека кола просто се откажи.Преди да избереш твоя джип покарай моделите на които си се спрял но не на 200-300метра,а колкото е възможно повече и то на различни терени и в никакъв случай не се вози сам а вземи и семейството си ,ако имаш такова.Нали и то ще се вози заедно с теб в джипа.Успех в избора.
                        "Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му"

Коментар

ако ще возиш семейството ... самурая не е опция въобще, но ако няма да возиш жена и деца - той е твойта "джипка"
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                            ако ще возиш семейството ... самурая не е опция въобще, но ако няма да возиш жена и деца - той е твойта "джипка"
                            Привет!
                            Прав е Упи...Самурайчето е добро, но е тесничко и ако ще качваш освен себе си и други не става...
                            Качих се да карам няколко пъти Самик, но ми е много тясно...Висок съм 187см. и тежа 100 оки, обаче нямам шкембъл и пак ми е тясно...
                            За това си купих Витарка...по широчко и по удобно е...
                            Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                            .................................................................................................
                            Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                              За това си купих Витарка...по широчко и по удобно е...
                              Колегите с патрулите сигурно умират от смях...

Иначе,аз лично самурай бих си взел само за да седи някъде в гората и да не вижда асвалт....
                              И пак не е сигурно-витарата върши същата работа,а е,както каза колегата-мноого по-широка и комфортна.... А,и много по-лесно се "наджипва",което не е за пренебрегване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X