Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смисъл от лифта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смисъл от лифта?

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
    ...В смисъл, че да се тругва с лифт е вероятно не най-добрия избор - или поне не преди да е ясна нуждата от него. В общи линии ако ти трябва лифт ти трябва и лебедка и обратното ...
    Не съм напълно съгласен. Особено с това, че ако ми трябва лифт ми трябва и лебедка и обратното. Давам пример - купувам си една джипка на 15г., например ТЛК70. Наивно е да мисля, че заводското й окачване все още работи. На неравен терен, дори не е задължително "да се ходи на офроуд", колата се държи неадекватно, хвърля се хаотично в разни посоки и т.н. И тук не мисля, че други марки и модели на близка възраст се различават. Естествено, решавам да подобря ситуацията. За амортисьори - има не малко решения и без лифт. Но за пружини или ресьори - какво правя? Цените при официалните представители никак не са приятни.

Напоследно място и чисто субективно - след като съм карал не малко джипки с най-различни лифт окачвания, не мога да карам нормално, камоли старо окачване отново.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Не съм напълно съгласен. Особено с това, че ако ми трябва лифт ми трябва и лебедка и обратното. Давам пример - купувам си една джипка на 15г., например ТЛК70. Наивно е да мисля, че заводското й окачване все още работи. На неравен терен, дори не е задължително "да се ходи на офроуд", колата се държи неадекватно, хвърля се хаотично в разни посоки и т.н. И тук не мисля, че други марки и модели на близка възраст се различават. Естествено, решавам да подобря ситуацията. За амортисьори - има не малко решения и без лифт. Но за пружини или ресьори - какво правя? Цените при официалните представители никак не са приятни.

Напоследно място и чисто субективно - след като съм карал не малко джипки с най-различни лифт окачвания, не мога да карам нормално, камоли старо окачване отново.
      Нямам аргумет срещу това, но да речем, че купуваш напълно обслужена такава с "ново" оригинално окачване. Ако нещата така или иначе са за смяна си повече от прав...

...но аз май се омотах в целта на тази тема! Нямам опит с лифт

Коментар

А аз май че пописах повече, отколкото е необходимо
        Идеята ми беше, че има определен смисъл от лифт окачване, ако и без това окачването на джипката е старо и се налага подмяна с ново. Т.е. определено по-добре лифт, отколкото старо и "възстановено" до някъде окачване.

Между ново стандартно (без лифт) окачване и такова с лифт - аз лично бих избрал лифта, писах защо, но е въпрос на личен избор, предназначение на джипа и т.н.

Надявам се да съм бил полезен.

Коментар

...но аз май се омотах в целта на тази тема! Нямам опит с лифт
          Ей това тук ти беше най-смесленото изказване.От теб за първи път чух че някой си е направил лифт за гъзария
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Ей това тук ти беше най-смесленото изказване.От теб за първи път чух че някой си е направил лифт за гъзария
            Ааааа, не си ли виждал такова нещо? Пресен пример за това е обявеният за продажба Ванглер в автокъща А2 , а нищо чудно е да има и още "гъарски" лифтнати джипки.

Коментар

Мдааа.33-35ци,агресивни.Брони,бул/рол/бар/кедж,шнорхел,джек...А са едни такива лъскави,чисти...вече няколко месеца гледам 2 такива екземпляра...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                Мдааа.33-35ци,агресивни.Брони,бул/рол/бар/кедж,шнорхел,джек...А са едни такива лъскави,чисти...вече няколко месеца гледам 2 такива екземпляра...
                Абе кво разбирате вие от лифт
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

... В общи линии ако ти трябва лифт ти трябва и лебедка и обратното . Освен това се очаква, че вече си си взел гуми ( с джанти вероятно)!...
                  Преди лебедката бих поставил "Дългия Джак"... по-евтино решение, но не по-малко необходимо... дори с по-големи възможности, когато не се гони време...
                  Това с гумите е по-скоро в смисъл, че с шосейни гуми тругно се стига до там, където ти трябва лифт...
                  Миналата събота, в Старозагорските минерални бани, май доказах обратното... стига се лесно, връщането е трудно, а в случая продължението...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

След изчерпателните отговори на въпроса има ли смисъл от лифт бих добавил- НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ– НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ .
                    Последно редактирано от mitaka359; 17-04-08, 06:19.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      А Вие смятате ли окачването с лифт за отклонение от решението на конструкторите, и още повече за вредно??
                      Смятам го за вредно единствено от финансова гледна точка. Едно добро окачване си има и добра цена. По-големите гуми пък водят до повишаване на разхода на гориво например, което от финансова гледна точка отново си е вредно. Това са все неща, които няма да спрат запалените фенове, защото при офроуда не е важно колко ти гори джипката, а до къде ще стигне.

Дали окачването с лифт е отклонение от решението на конструкторите? Смятам, че е отклонение, защото води до изместване на центъра на тежестта. Съвсем отделен е въпроса, че качествените комплекти за лифт са следствие на нови изчисления от други инженери.

Коментар

За мен джипа е символ на проходимост.Качвайки се на джип аз очаквам да отпаднат много от ограниченията които има ако караш обикновен автомобил.В този ред на мисли смятам че за да е по-проходим един джип се иска да бъде видоизменен от стандартното заводско изпълнение.Като казвам това имам в предвид не само лифт,но и общо тунинговане.Там вече всеки трябва за себе си и за особеностите на машината си да направи промените.Условията извън пътя са непредсказуеми и в много случаи дори на обикновен черен път може да видиш много зор от например голяма дупка насред пътя или паднали големи камъни или от паднало дърво което трябва да заобиколиш през дерета,камъни и други препятствия.В този момент ако машината ти е със заводския си вид може да береш много ядове и да те вият чакалите цяла нощ.
                        Старите хора са казали:"Вземи голямата кофа чедо......тя събира и малко и МНОГО....".
                        А ако ще карам там където мога да отида и с Жигула....то просто не ми трябва джип.Поздрави.
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Има една много добра и интересна статия на руски за това кога, защо и какъв тип лифт може да се използва.
                          http://www.offroadmaster.com/html2/lift.html

Извадена е от контекста на тази тема: Ето една приятна статийка за лифта.
                          ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от abator Преглед на мнение
                            Смятам го за вредно единствено от финансова гледна точка. Едно добро окачване си има и добра цена. По-големите гуми пък водят до повишаване на разхода на гориво например, което от финансова гледна точка отново си е вредно. Това са все неща, които няма да спрат запалените фенове, защото при офроуда не е важно колко ти гори джипката, а до къде ще стигне.

Дали окачването с лифт е отклонение от решението на конструкторите? Смятам, че е отклонение, защото води до изместване на центъра на тежестта. Съвсем отделен е въпроса, че качествените комплекти за лифт са следствие на нови изчисления от други инженери.
                            Съгласен съм напълно с това, което казваш. Особено втория абзац. За първия обаче имам дребна забележка - ако започнем да обръщаме прекалено внимание на тези неща, а именно, че сме качили литър-два с по-големите гуми, че сме дали 2К лв. за окачване и още толкова за блокаж и малко повече за шнорхел и гуми, то тогава тъжната истина е, че не сме за тая работа. А не, че са ни криви цената и качеството на окачването, другите работи и т.н.

Затова ми се струва и, че темата тръгна в друга посока... Има ли смисъл от лифт окачване, при каква друга алтернатива?

Коментар

Смисъл от лифта има, но само ако се прави грамотно, с качествени комплекти и в разумни граници. В противен случай може да се окаже, че притежавате див кон на кокили.

Коментар

Моето лично мнение е че е хубаво джипа да има някакъв лифт но не от сорта вдигане до неузнаваемост.

Яро по твоето питане има ли добре направен самурай в България мога да ти отговоря само по един начин спорет мен! НЯМА.
                                Както няма и добре направени Мерцедеси,Тойоти и други джипове.Малко се отмествам от темата но мисля че всеки човек има различно мнение за добре направена кола!За един е да бъде максимално опростена с страшен лифт която има абсолютно всичко което е нужно за да си пойграе 4,5 или повече часа в някое дере и да се прибере.За друг е да има машина за дълги преходи.Та темата за добре направена кола спорет мен е страшно обширна.
                                Ти каза че не си чул за този проблем с лагерите на мостовете.Незнам колко коли си срещал по състезания и разходки но смятам че на едно състезание преди 1 или 2 години не помня точно един човек дойде с така изнесени навън гуми че нисан минава той не може.Резултата беше че счупи чисто нови лагери за 1 ден.Това не са 100000км или 1000!А максимум 100км.

Колегата v0id смятам че за него си е прав.Не споря всеки човек си е избрал начин на каране и начин на подготовка на колата.Но за мен за да караш в гората да е задължителен лифта е донякаде глупаво.Смятам че има хора който в продължение на много години показаха как може и със заводска кола да се кара в гората!Само едни ли са?Другите немогат ли?
                                А пък и доколкото знам че той кара витара при която лифт веднага дига височината на предния диф защото просто отпред не е цял мост.И каквото и да е високо окачване веднага му осигорява по-голяма проходимост.Но при самурая не е така.И начина на повдигане е коренно различен за мен.

Днес помислих дали пък след като направиш едно повдигане на джипа и сложиш не по-високи гуми а по широки какви ще са плюсовета и какви минусите.И след една проба лично за моята кола се оказа че с гумите който е сега и височината на окачване която е трагична няма самисъл от коментар че за всяка нагласа за каране в гората си трябва по нещо!

Надявам се да не съм обидил някой с нещо с този пост!
                                https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X