Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес за любимата "Витара"

Купи си демпфер от мерцедес 124 мисля е и струва 35 лв чисто нов
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Махнах катализатора и сложих резонатор. Катализатора въпреки че не беше запушен на тия километри ме съмнява да води до някаква екология. Разлика - абе май усещам нещо, ама не съм на 100% сигурен .

При огледа на колата отдолу възникнаха 2 въпрса:

1) Нали при скок се чупели предните карета. Предполагам, че голям принос за това има разтягането им. В тази връзка си мисля, че е удачно да се усили по някакъв начин рамата на това място (пък и такъв акъл ми дадоха). На картинката по-долу са дадени 2та варианта за усилване на това място (жълт и червен). Представляват една тръба заварена между предните уши за носачите.

Първият съвет който ми дадоха беше за червеният вариант. Ама ако при удар на това място тръбата поддаде ще стане трагедия (ще събере носачите и предполагам ще потроши диференциала, най-вероятно ще покриви и шасито).

Та има и жълт вариант - предните уши на носачите да са допълнително усилени със 2 тригъгълника - жълтите линии. Така ако срещна камък ще оцелее рамата и само диференциала ще даде фира.

Има и 3ти вариант - сваляема червена подсилка - нещо като П образна релса с подходящи уши (даже май бях гледал някъде тук една такава).

Та сега се чудя - червения вариант с една метална кора отдолу или жълтия вариант без кора. Хард офроуд няма да се кара уж, ама ония ден се наложи да подскачам леко за да качвам едни малки баирчета, че в тоя сняг иначе няма издрапване без засилка.

2) Търся тампони за раздатката. Искам да сменя 2та задни, защото единият е сериозно закъсан, а другият средно закъсан. Та и 2та са фира. И не знам - да вземам същите тампони или има вариант за нещо по-здраво там. Ако са същите тампони - някой може ли да ми каже от къде да ги взема и на каква цена, защото в Ауто+ ударих на греда (не можаха да издирят тампоните), а на едно друго място не можаха да кажат кой тампон за къде е (нямат ги налични, могат да ги поръчат, но искат да им кажа едва ли не по цените кои 2 ми трябват). Някакъв номер на оригинална резервна част би свършил работа, но с единственият каталог с който разполагам не можах да ги намеря.
      Прикачени файлове

Коментар

Хубаво си решил ,само дето при скок се чупи предният диф.
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първото нещо което направих по витара след като е взех беше да и се завари една такава тръба точно на това място. Малко по късно монтирах и защита(качил съм даже и чертеж в тази тема).
          Предстои като се стопли времето да монтирам и разпънка м/у амортисьорите
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
            Хубаво си решил ,само дето при скок се чупи предният диф.
            А защо дифа? Кое му се чупи?

Коментар

В части и детайли за витара колегата evgeniml продава тампони за раздатката нови
              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                А защо дифа? Кое му се чупи?
                Чупи се корпуса, нараняват се короната и пиньона.Слагаш чугунен мост от Гранд Витара и чупиш само пиньон и крона.Тръгваш без преден мост ама с гуми тракторки и оставаш и без заден, помоли Иван Попов за снимки от този уйкенд.
                DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                  Чупи се корпуса, нараняват се короната и пиньона.Слагаш чугунен мост от Гранд Витара и чупиш само пиньон и крона.Тръгваш без преден мост ама с гуми тракторки и оставаш и без заден, помоли Иван Попов за снимки от този уйкенд.
                  Не е точно така. С чугунения мост и касета и карантия от Гранд НЯМА ядове и не се чупи. Изпадат съчмите от предните карета само - защото качвам все стари и рархлопани карета. А задните полуоски бяха посукани в шлиците още миналата година като сменях задния диф. с лсд ги видях , но нямах тогава за да ги сменя. Сега вече съм подготвен имам четири от Гранд , които са по-дебели и усилени и ще ги сменя и двете !
                  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                    Не е точно така. С чугунения мост и касета и карантия от Гранд НЯМА ядове и не се чупи. Изпадат съчмите от предните карета само - защото качвам все стари и рархлопани карета. А задните полуоски бяха посукани в шлиците още миналата година като сменях задния диф. с лсд ги видях , но нямах тогава за да ги сменя. Сега вече съм подготвен имам четири от Гранд , които са по-дебели и усилени и ще ги сменя и двете !
                    При бившата ми витара, сега в Цецо се получи този проблем, изронени зъби на пиньона и короната
                    Освен усилени полуоски, слагаи и някакви усилени карета и намали теглото на крака, че не можем да отсрамим витарите
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

На гранда по-дебели ли са от на старата дълга база ?
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                        На гранда по-дебели ли са от на старата дълга база ?
                        Да , задните са по-дебели и по-дълги - за това и лагера е различен. С по-голям вътрешен отвор.
                        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

И на моята Витара (J20A/старото купе....за някои междинка,за някои-не) ,предните полуоски са по-дебели от масовите Витарови дифове!....Предполагам,че са като на Гранд Витарата ,но тук Иван Попов може да каже!
                          Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Само предните ли или още не знаеш за задните?
                            Как се оплеска и тая темааа....
                            http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                              Как се оплеска и тая темааа....
                              Раздела на Сузуки се нуждае от модератор неистово!! (мое мнение)
                              Повечето по-популярни теми станаха манджа с грозде и важното инфо се размива страшно много...
                              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                                Само предните!
                                Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X