Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес за любимата "Витара"

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Да се изкажа и аз...
    Според мен защита от този вид(цяла, и покриваща всичко отдолу) е безсмислена. Особено за
    .....още едно нещо което да тежи на предницата. А ако е по-тънка за да е лека-изобщо няма смисъл.
    +1
    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Аз пък съм удрял какво ли не и защитата ми е помагала,особено който е със стандартен диф си е задължителна.Има 6 болта и се сваля за 3 мин.,като гледам!
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Много добре изглежда,ще пази от удари ,а за калта от нея оттърване няма. Безавариино каране и по често да я виждаме на предни позиции.

Коментар

Не съм против защитата отдолу даже и аз си имам но, е друг модел
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от FIKI_VIP Преглед на мнение
            Предишната имаше 5 см боди лифт и оставаше място под бронята, на което спокойно влизаше пароструйка. Сегашната я ползвам повечко за шосе и няма боди лифт... Едвали ще има някакви проблеми с калта, просто тази е направена от оригиналнатакава за витара... Ето и снимки как стои поставена, изобщо не си личи 4е я има[ATTACH=CONFIG]364152[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364153[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364154[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364155[/ATTACH]
            След като е копие на оригиналната били обяснил как се монтира? Оригинално няма гредичка м/у предните носачи?

Иначе аз също имам защита - правена е по мой модел, качвал съм снимки и чертеж в темата. Определено според мен има смисъл. Иначе всичкия бой го изяжда гредата зад предния диференциал.
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
              След като е копие на оригиналната били обяснил как се монтира? Оригинално няма гредичка м/у предните носачи?

Иначе аз също имам защита - правена е по мой модел, качвал съм снимки и чертеж в темата. Определено според мен има смисъл. Иначе всичкия бой го изяжда гредата зад предния диференциал.
              Заварява се само една шина отпред между носачите, Отзад се хваща за гредата посредством две огинати планки. Оригиналната ги имаше, а тези ги направих аз от една тясна шина с помоща на чука, елементарно е...
              Слагам я на мойте джипки защото зимата в снега, като минавам през полето да не ме изненада някой по-големичък камък...

Коментар

След няколко удара в пънове скрити във високи храсти, просто си беше задължително. Оригиналната ми гредичка беше станала на юфка. Вече имам допълнителна греда и защита отдолу. Откакто съм я сложил, не съм удрял нищо, да чукам на дърво

Коментар

Дайте чертежа на тази защита де
                  Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                  Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                  "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Да ви попитам за защитите които са направили ( stojan_defender-a и на FIKI_VIP ) виждам че и при двамата защитата е равна между рамената на носача това не създава ли някакъв проблем.Спрямо така наречените заводски(такъв модел като на FIKI_VIP не бях виждал), но на калмини и на асфир ако не се лъжа изглеждат така :
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SuzukiVitaraCalminiParts13.jpg
Прегледи:1
Размер:60.9 КБ
ID:5304663Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25112008218.jpg
Размер:64.0 КБ
ID:5304664
                    По принцип съм замислил да направя нещо като реплика на тези но и с елемент на допълнение и се чудя дали това сваляне е необходимо или е напълно излишно.

Име:zashtita%20solidwork.jpg
Размер:22.3 КБ
ID:5304665

Коментар

QUOTE=rotter;1627468]Да ви попитам за защитите които са направили ( stojan_defender-a и на FIKI_VIP ) виждам че и при двамата защитата е равна между рамената на носача това не създава ли някакъв проблем.Спрямо така наречените заводски(такъв модел като на FIKI_VIP не бях виждал), но на калмини и на асфир ако не се лъжа изглеждат така :
                      По принцип съм замислил да направя нещо като реплика на тези но и с елемент на допълнение и се чудя дали това сваляне е необходимо или е напълно излишно.[/QUOTE]

Направи я като Калмини, повече огъвания, по-голяма здравина.Малко по-голяма играчка за изработка, но усилията си заслужават
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                        Дайте чертежа на тази защита де
                        Колега след почивните дни ще отида да се примоля за чертежите....

Коментар

Моят вариант на защитата, а като гледам и този на FIKI_VIP е възможно да се монтират само ако не е правено сваляне на предния диференциал.
                          Предполагам при калмини защита изгелжда така, точно заради това - да може да се монтира и на джипки със свален преден диференциал.

@rotter
                          Ако смяташ да свързваш предната защита с предната броня помисли добре дали ще е практично и дали няма да ти създава проблеми. По едно време и аз имах такива идея(даже бях начертал това онова), но се отказах като покарах малко.
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Да припомня и за моята защита.
                            http://offroad-bulgaria.com/showthre...=50709&page=19
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Моят вариант на защитата, а като гледам и този на FIKI_VIP е възможно да се монтират само ако не е правено сваляне на предния диференциал.
                              Предполагам при калмини защита изгелжда така, точно заради това - да може да се монтира и на джипки със свален преден диференциал.

@rotter
                              Ако смяташ да свързваш предната защита с предната броня помисли добре дали ще е практично и дали няма да ти създава проблеми. По едно време и аз имах такива идея(даже бях начертал това онова), но се отказах като покарах малко.
                              Старата витара беше със свален диференциал и подложки от колегата Travelling, и защита пак си пасва, въобще не пречи на дифа, мога да кача снимки и от този вариант, само да видя кумеца, че старата е в него... Моята подложка е направена по модел на някаква израелска, колегата Ico-net може да каже с точност каквае, защото оригинала е именно в него...

Коментар

...
                                Да не го намирам и аз за удобно да са свързани, но мисълта ми в преправянето на тази на калмини е че гредичката за която се хваща защитата както и Славин ме беше предопредил че след всяка разходка се пълни с кал,съчки,треви дори и клони.Идеята е да затворя пространството между болтовете на носачите и една от тръба от шасито.

Име:25112008218-1.jpg
Размер:109.4 КБ
ID:5306237
                                Мисля да я направя от 3мм черна ламарина и след това да дам да я поцинковат горещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X