Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за резервоар на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за резервоар на Витара

Не колега,реших да си запазя стария резервор цял и затова си направих изцяло нов.Бутилката е с дължина 70см,и диаметър 25см.-30литра.За новия резервоар са нужни 2 фланеца-за помпата и за нивомера,аз ги направих на стругар.Вътре в резервоара трябва да направиш прегради там където е помпата,с малки дупки отдолу за да влиза бензин(ще видиш по оригиналния).Идеята е обратния бензин да пълни тази преграда за да може помпата да е винаги "потопена".Ако имаш въпроси-питай!
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от nikman; 16-06-08, 09:21.
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Привет!
      Здравей приятелю.
      Интересно решение...аз търся същото, но тук в Добрич няма кой да го изработи...
      Молбата ми е ако ти си изработил всичко сам би ли направил това и за други членове на форума...естествено срещу заплащане...
      Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
      .................................................................................................
      Е. Абу

Коментар

Благодаря много за информацията! Ще взема една такава бутилка и по нея ще почна да меря. Като гледам май май ще направя изцяло нова стойка, която да държи 3-4 см по-високо резервоара и газовата бутилка, защото съм с 5 см боди лифт, който позволява те да стоят малко по-високо. Мисля, че ще стане перфектно.

Коментар

Сам го правих колега,но с помоща на приятели.Не съм се замислял да ги правя сериино Все пак ако се захващате си пригответе колата да е 4-5 дена на "трупчета".Със съвети за изработката помагам всякакви.
          Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
            Сам го правих колега,но с помоща на приятели.Не съм се замислял да ги правя сериино Все пак ако се захващате си пригответе колата да е 4-5 дена на "трупчета".Със съвети за изработката помагам всякакви.
            Привет!
            Е...жалко изпълнил си го много грамотно, но предварително ти благодаря...за съветите...
            Трябва пак да се разтърся за майстори...
            Ако не те затруднава ще те помоля да направиш няколко снимки как седи на жипката ти...
            Предвидил ли си защитна ламарина отдолу на бутилката и резервоара???
            Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
            .................................................................................................
            Е. Абу

Коментар

Добре е станало , а има ли възможност за по-голяма бутилка защото и аз искам моята да я местя , но сега съм с 38л ,която се пълни до 32 и ми идва малко малка понякога ?
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                Привет!
                Здравей приятелю.
                Интересно решение...аз търся същото, но тук в Добрич няма кой да го изработи...
                Молбата ми е ако ти си изработил всичко сам би ли направил това и за други членове на форума...естествено срещу заплащане...
                Колега може да измислим нещо за изработката,ако се съберат още желаещи.Например може да направим чертежи и да поръчаме фланците на лазер а ламарината за резервоара да я изрежат на плазма и т.н. но за една бройка не ми се обикаля на толкова места и затова изчаквам още.
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Колега може да измислим нещо за изработката,ако се съберат още желаещи.Например може да направим чертежи и да поръчаме фланците на лазер а ламарината за резервоара да я изрежат на плазма и т.н. но за една бройка не ми се обикаля на толкова места и затова изчаквам още.
                    Привет!
                    Дано да се съберат...само, че аз съм с къса база кабрио и при мен размерите може и да не съвпаднат...освен тази двадесет литрова бутилка имам и една тридесет и пет литрова...
                    Е. Абу

Коментар

Добре де,как ще се вкарваш в целия тоя филм,да монтираш бутилка,нов резервоар....5-6 дена на трупчета,нерви,пари.....и то за 20литра газ?!
                      то,ако ще е 20л.бутилка,и в багажника няма да ти пречи кой знае колко много....
                      Според мен,ако ще се занимаваш с цялата тая гимнастика,трябва да сложиш максимално голяма бутилка-нали затва е целия филм...газификация!!
                      Пък резервоар,колкото остане...

Лично аз така направих

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                        Добре де,как ще се вкарваш в целия тоя филм,да монтираш бутилка,нов резервоар....5-6 дена на трупчета,нерви,пари.....и то за 20литра газ?!
                        то,ако ще е 20л.бутилка,и в багажника няма да ти пречи кой знае колко много....
                        Според мен,ако ще се занимаваш с цялата тая гимнастика,трябва да сложиш максимално голяма бутилка-нали затва е целия филм...газификация!!
                        Пък резервоар,колкото остане...

Лично аз така направих
                        Привет!
                        Здравей Ники.
                        Прав си...нали за това гледам да махна всичко от багажника...
                        Сега съм с двадесет литрова бутилка в багажника...просто другата която имам е 35 литра...е може и да ги продам двете и да купя някоя по голяма, но сматам, че резервуара за бензин от двадесет литра както го е измислил колегата е минимум който трябва да сложа...пък каквото остане за бутилка газ...
                        Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                          Привет!
                          Здравей Ники.
                          Прав си...нали за това гледам да махна всичко от багажника...
                          Сега съм с двадесет литрова бутилка в багажника...просто другата която имам е 35 литра...е може и да ги продам двете и да купя някоя по голяма, но сматам, че резервуара за бензин от двадесет литра както го е измислил колегата е минимум който трябва да сложа...пък каквото остане за бутилка газ...
                          Аз съм с 50л.бутилка и 10л резервоар....и смятам,че е напълно достатъчен!
                          Като почнах проекта,гледах първо колкото се може по-голяама бутилка да вкарам отдолу,пък за резервоар квот остане!

Коментар

Привет!
                            Може и като теб да направя...
                            Ники сега имам много работа и само събирам мнения от приятелите от форума...някой ден и на това ще му дойде времето...
                            Е. Абу

Коментар

На Никито резервоара е къс и затова е само 10л , ако се направи по-дълъг ще стане към 20.
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Слагайте боди лифт и може и по-висок да го направите туко виж станал колкото оригиналния

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X