От: Въпрос за резервоар на Витара
Трифоне, Джетата къде я набърка при колите?
А онова в резервоара наистина има за цел да задържа известно количество бензин около помпата, който да се лашка възможно по-малко и да се пени по-малко при завои и подскоци. Всяка нормална кола с плосък резервоар (на Джетата май не е?) има прегради вътре, а колко са големи и как са направени, си зависи от обема и режима на каране.
За 10-12 литра, определено минава и без прегради.
За цедката на дъното си прав
Добре е да остава поне малко празно. При мен е около литър - свиди ми, предвид че всичко на 12-13 литра, но ...
Между другото, ако не ви се играе да вкарвате помпата вътре, има и външни, могат да се сложат на почти произволно място по трасето. Някъде в Опелския подфорум имаше доста обширна тема по въпроса.
П.П. Коле, твоя резервоар много ме съмнява да е 10 литра. Моя събира поне 12 , а твоя е доста по-голям сякаш?
П.П.П.
Не е ли по-добре 36литрова бутилка и 10-15 литров резервоар? Все пак бензин, ако се наложи, може да си носиш и в тубичка, ама с газта е по-сложно
Трифоне, Джетата къде я набърка при колите?

А онова в резервоара наистина има за цел да задържа известно количество бензин около помпата, който да се лашка възможно по-малко и да се пени по-малко при завои и подскоци. Всяка нормална кола с плосък резервоар (на Джетата май не е?) има прегради вътре, а колко са големи и как са направени, си зависи от обема и режима на каране.
За 10-12 литра, определено минава и без прегради.
За цедката на дъното си прав
Добре е да остава поне малко празно. При мен е около литър - свиди ми, предвид че всичко на 12-13 литра, но ...Между другото, ако не ви се играе да вкарвате помпата вътре, има и външни, могат да се сложат на почти произволно място по трасето. Някъде в Опелския подфорум имаше доста обширна тема по въпроса.
П.П. Коле, твоя резервоар много ме съмнява да е 10 литра. Моя събира поне 12 , а твоя е доста по-голям сякаш?
П.П.П.
Първоначално публикуван от aroren
Преглед на мнение
Коментар