Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за резервоар на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за резервоар на Витара

Мястото за бутилката и резервоара

Изглед отзад без предпазната ламарина:

Коментар

Резервоарчето е с нивомер и помпата е потопяема.Резевоарчето го правих от 3мм. ламарина и дори не съм правил фланци за нивомера и помпата,а направо на ламарината отвори за болтовете и после с метчика резби и се получи работата.Всичко заспа.

Коментар

Добре,Колега,продължавай в същия дух
        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Ето я и витарката:

Коментар

От: До: Въпрос за резервоар на Витара

Първоначално публикуван от ники72 Преглед на мнение
            Резервоарчето е с нивомер и помпата е потопяема.Резевоарчето го правих от 3мм. ламарина и дори не съм правил фланци за нивомера и помпата,а направо на ламарината отвори за болтовете и после с метчика резби и се получи работата.Всичко заспа.
            Колега можеш ли да покажеш снимки на резервоара преди монтажа ???
            898450701

Коментар

Не,колега.За жалост не съм го снимал преди да го сложа.Чисто и просто представлява една желязна кутия с отворите за нивомера и помпата.Заварил съм му две уши за захващането и е хванат на дупките,на които беше оригиналния резервоар.

Коментар

Първоначално публикуван от ники72 Преглед на мнение
                Не,колега.За жалост не съм го снимал преди да го сложа.Чисто и просто представлява една желязна кутия с отворите за нивомера и помпата.Заварил съм му две уши за захващането и е хванат на дупките,на които беше оригиналния резервоар.
                ОК мерси
                898450701

Коментар

От: Въпрос за резервоар на Витара

Като, че ли и аз трябва да я свърша тази работа . Ако е по сложната формата на резервоара може да хване и 25 л. Бутилката за газта може да бъде 30 л. Преди два дена ги гледах . До есента има време .
                  899180483

Коментар

От: Въпрос за резервоар на Витара

Аз сложих моят резервоар в двигателния отсек. Зад левия фар(нямам хидравлика на волана и там има свободно място). Не съм си играл с нивомер, няма нужда според мен. Бензина ще се ползва само за състезания с късо трасе, или за добиране до бензиностанция при евентуално свършване на газта.
                    Снимки има в темата за моята витара, но при интерес мога да ги сложа и тук.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• От: Въпрос за резервоар на Витара

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Аз сложих моят резервоар в двигателния отсек. Зад левия фар(нямам хидравлика на волана и там има свободно място). Не съм си играл с нивомер, няма нужда според мен. Бензина ще се ползва само за състезания с късо трасе, или за добиране до бензиностанция при евентуално свършване на газта.
                      Снимки има в темата за моята витара, но при интерес мога да ги сложа и тук.
                      А с каква помпа си?
                      898450701

Коментар

С оригинална. Уж от витара, ама на нея си има емблемата на митсубиши. Но няма голямо значение каква е по марка, важното е да е същата като налягане и дебит. А по-еднаква от оригиналната няма как да е...
                        Помпата ми я подари тефчо, за което съм му много благодарен, но при пожара и изгоря цедката на входа. Имах здрава цедка от моята старата помпа, а така и така съм разглобил помпата-реших да удължа малко маркучето което свързва цедката с входа на помпата(малка грешка в изчисленията на размерите на резервоара оставяше 1-2 литра бензин неизползваеми-помпата не стигаше до дъното). Та удължих го, и сега мога да карам и на бензин докато резервоара пресъхне почти напълно...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          С оригинална. Уж от витара, ама на нея си има емблемата на митсубиши. Но няма голямо значение каква е по марка, важното е да е същата като налягане и дебит. А по-еднаква от оригиналната няма как да е...
                          Помпата ми я подари тефчо, за което съм му много благодарен, но при пожара и изгоря цедката на входа. Имах здрава цедка от моята старата помпа, а така и така съм разглобил помпата-реших да удължа малко маркучето което свързва цедката с входа на помпата(малка грешка в изчисленията на размерите на резервоара оставяше 1-2 литра бензин неизползваеми-помпата не стигаше до дъното). Та удължих го, и сега мога да карам и на бензин докато резервоара пресъхне почти напълно...
                          Нали казват че се помпата се охлажда с бензин, а мястото от където го смучи(за охлаждане) май е на самата помпа - да не остане на сухо и да изгори ?
                          898450701

Коментар

Всяка инжекционна помпа работи потопена в безин, но не винаги, но винаги трябва да засмуква нужното и гориво, без да има прекъсване, то я охлажда. Та всяка помпа се намира, в така наречената кошница, тя служи за да стои помпата в нужното положение, може и да бъде комбинирана с поплавък-нивомер, без да се влияе от движението на автомобила, с изключение на останало оскъдно количество гориво в резервоара. Като последният на витара е изработен изключително умно и дори обърнат самият резервоар запазва минимално количество гориво, около 1л. Знам, тъй като се опитах да източа моят старият, направих го първо с помпата и като взе да придърпва я махнах, махнах и нивомера и обърнах резервоара, плискаше се бензин, но не излезе нищо, светнах вътре да видя защо и установих, че е много сложно и надежно изработен на сектори. Моят съвет да се придържаме към заводските изработки, но всеки има мнение и умения и сотвтно си поема отговорността за тях

Коментар

Трифоне, това което си видял най вероятно са били прегради против плискане на бензина при движението на колата. За сравнително големи обеми са задължителни. За моят резервоар от 10-11 литра, при това двуобемен няма нужда от такива.
                              В рали автомобилите слагаха някаква гъба която върши същата работа-да не се плиска бензина по завоите и да причинява нестабилност на колата. Не знам дали още се ползва, но определено ми харесва идеята.

@сви: Помпата си смуче бензин от най-долната част на резервоара. При мен порадо грешка в сметките се получаваше така, че когато нивото на бензина падне до нивото на цедката(през нея смуче), в резервоара оставаше още малко бензин. И понеже съм пинтия и керпеден-не искам да оставям това количество неизползвано, и затова просто смъкнах цедката до дъното на резервоара. Посредством по-дълго маркуче свързващо цедката и същинската помпа.
                              Просто и ефективно.

Коментар

Коле, не съм много съгласен, джетата беше с 65литра резервоар и вярвай ми няма една преграда, на витарата е 42литра и това е малко според мен. А това със сондата до дъното видя какъв е ефекта, запуши ти се цедката нали, нарочно е сложена да не опира, за да не обира боклуците от дъното, но всеки си решава

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X