Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара гори масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Витара гори масло

Първоначално публикуван от palaviq92 Преглед на мнение
    Ромаците и ролките пистовия ремак на динамита е сменен, ремак климатик е сменен.
    А гумечките са смесени на место свалясе радиятора исе повдига двигателя и пръчките излизат
    Ако сте забелязали въпросите и становищата които изразих са във връзка. Обикновенно когато гумичките са станали вече "керамични" ,самата смяна не решава пълноценно проблема. Ако са грамотни са знаели какво да очакват. (Оделно ,че след още половин час работа двигателя е можело да се "отхлюпи" и ревизира).Последният майстор за които споделихте вероятно е замервал при затворен дросел и от там ниските стойности.
    Диагностиката включва пълна проверка на херметичността на горивните камери,оглед на свещите и челото на буталото, все прости неща, които не са за прости майстори!
    Смяната с друг двигател, също носи свойте рискове!

Коментар

ако мислиш ,че всичко друго е добре по Витарата по добре направи ремонт на двигателя . ако вземеш друг знаеш ли в какво състояние е.. аз на моя 1.6 16 в. като правих не жалих пари . тогава си беше цифра отиде към 800 лв за части , шлайф и припасване на клапани (16 бр) . ремонта си правих сам . мисля , че в твоят случай с шлайф на блока и и нови бутала няма да мине 500 . трудът отделно . ама най точно е когато си направиш сам калкулацията. може да има колеги ,които скоро са правили правили това упражнение.
      успех.
      899180483

Коментар

Пиша от телефона колега за това така се получава. Извинете ме
        Аз от 20.V.2015 не съм си отварял компа, ама не виждам неква особена разлика, че даже ми е и по-удобно.

... а за мотора, ако Витарата не е на паяжина, мятай едни лагери и сегменти, и си ти.
        Ако И остава малко земен път, доливаш си мАсълце докато я предадеш на Създателя.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

колата е в добро състояние няма изгнило,има климатик,автопилот,лифт ,нови гуми ....
          ако знам че за 500-600 лв. ще станат нещата съм готов да правя ремонт като работата е от мен
          За лов винаги готов!!!

Коментар

колата е 1.6 8 в
            За лов винаги готов!!!

Коментар

колега шлайф на блока и бутала ли 800 лв?
              За лов винаги готов!!!

Коментар

Цената на читав основен ремонт няма да ти хареса, за това и ти предложих варианта само със сегменти, което зависи и от състоянието на цилиндрите, но това ще стане ясно като се обезглави.

Добре де, ей къде ти е Филибето, а там има достатъчно грамотни колеги, ако около теб са дефицит, та що не го изкоментираш с някой, и с лист и нещо за писане в ръка ?
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

колега шлайф на блока и бутала ли 800 лв?

не само това . всички части + шлайф+припасване на клапани +феродов диск+лагер дори лагерите на коляновия вал оня ден ги намерих и ги пуснах за продаване
                  това е по спомен . все пак минаха години -7?? (верно 7)
                  сега мисля , че предлагането и избора е по голям и цените по ниски . май труда обаче се вдигна.
                  мога утре да погледна за актуални цени
                  899180483

Коментар

Ако може актоални цени. Благодаря предварително
                    За лов винаги готов!!!

Коментар

колега искам да зная гори долу като цена еначе ако стани само със сигмети трябва и да почерпя
                      За лов винаги готов!!!

Коментар

Ако може актоални цени. Благодаря предварително
                        ето актуални цени :
                        1 бутало рем . р-р ~65-70 лв
                        сегменти рем .комл. ~ 100л
                        гарнитура глава -не питах ,но мисля -40 лв
                        шлайф блок беше около 100 лв

лагери биелни /основни ??? рем са около 100 лв. но имали нужда? ако не са нямали симптоми - няма смисъл , но пак се мери и колянов вал

това са цените и то без отстъпките. иначе ~ до 30% надолу.
                        аз преди години за (1.6 16кл.) бутала и сегменти ми искаха над 500лв. купих ги от София ул Тимок . магазина май беше на МИРКАТ за около 420 лв
                        решавай .
                        П.П. с. белозем -пловдивско ли беше
                        899180483

Коментар

Да пловдивско е колега благодаря цар информацията
                          За лов винаги готов!!!

Коментар

И аз на самурая имах такива симптоми и като го отворих уж за сегменти САМО (преди това бях сменил гумичките) и ...... смених всичко освен блока: бутала, сегменти, осн. и биелни лагери, шлайф, кол. вал и блок, нова глава, к-кт гарнитури и прочие
                            Тотала беше ~1300лв, точно преди 1 година.

Коментар

Колеги днес ходих в сервиз да съм сигурен че наистина няма компресия и нещата се приминиха
                              На 1/2 показа 14 а на 3/4 12 бара мерено Сава отделни уреда и сега незнам какво да правя дали да разглобявам или да карам така
                              За лов винаги готов!!!

Коментар

Колеги днес ходих в сервиз да съм сигурен че наистина няма компресия и нещата се приминиха
                                На 1/2 показа 14 а на 3/4 12 бара мерено Сава отделни уреда и сега незнам какво да правя дали да разглобявам или да карам така
                                Колега проверката се прави с редуцир вентил които позволяват регулиране на налягане и дебит.Уреда би следвало да го има във всеки сервиз, които извършва диагностика на двигатели. Всеки цилиндър се проверява за пропуски в две положения и показанията от "разходния" манометър са насочващи за състоянието и херметичността на клапани и сегменти.
                                При съмнение за посоката на пропуските се прилага проверка. Окончателния резултат дава много висока степен на достоверност за състоянието на цилиндър,сегменти и клапани.
                                Разхода на масло може да е резултат от износени и запекли сегменти, както и от пропуски през всмукателните клапани. Последното се проверява лесно и в движение. Това трябва да е известно на сервизните механици. Още в пост 12 говорех за това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X