Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самурая на iva_kx

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самурая на iva_kx

нивова раздатка май към 500лв.
    ако не може да намериш само зъбно колело слагай раздатка квато намериш.само че от 410 ще е по слаба.
    това за барабанната спирачка не мисля че е проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
      Като се загледах във снимките забелязах че твоето Сузуки е испанче.
      Има разлики от японската сглобка и те са:
      -Мостовете са по-широки-полуоски,спирачки на задните колела от японски не стават.
      -Раздатъчната кутия щом е от 1,3см3 то тя няма нищо общо с 1,0см3.(и затова немога да ти помогна с този чарк)
      -Предната стабилизираща щанга е различна от японската (по-широка)
      -На по-новите дори таблото е различно
      Как ги разпознаваш испанските и японските по външния вид?
      Аз преди като търсех, само по VIN-a можех да се ориентирам.
      The only thing that looks good on me...is TOYOTA

Коментар

Има ли нещо лошо в това че е испанец щото и моя е испанец?
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

Чакайте сега, дайте едно по едно.
          Не знам какво е 410, пък какво 413. Моделите за еднолитров и за 1,3 двигатели ли?
          Присъединителните им размери еднакви ли са? За към рамата?
          Отделни агрегати ли са, или секция към СК?
          Последно редактирано от Стефан; 18-12-07, 19:55.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Чакайте сега, дайте едно по едно.
            Не знам какво е 410, пък какво 413. Моделите за еднолитров и за 1,3 двигатели ли?
            Присъединителните им размери еднакви ли са? За към рамата?
            Отделни агрегати ле са, или секция към СК?
            да хиляда и хиляда и триста кубика.
            отделни агрегати са като на текезесарка.газ.еднакво захващане.

Коментар

Ясно.
              Предавателните числа еднакви ли са? Скоростите еднакво дълги ли са?

Коментар

Ясно.
                Предавателните числа еднакви ли са? Скоростите еднакво дълги ли са?
                1.0 двигател е 4 скорости а 1.3 е 5 скорости, съответно има разлика в предавателните числа.
                DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Абе хора колко глупости сте исписали бре....
                  Айде стига глупости няма никой имал такива проблеми да е писал тука и да е разяснил нещата.... Учуден съм. Раздатка от нива е много сложно да се присади и глупаво. Те са неколкократно по-калпави и отгоре на всичко са с междуосев...
                  В архивите на форума има всичко и то аз съм го писал собственоръчно освен ако не е истрито вече.
                  Има един човечец Миро в София - военен със самурай матов зелен. Най-добре е някой да му изнамери телефона, а тук има хора който му го имат и да му званнете да иде в сервиза и да види какво е останало и какво му трябва на тоя самурай...ДОри може да помогне с части
                  Испански модели има, но не само те имат тази разлика.
                  Аз по прочетеното мога да се опитам да индентифицирам модела.
                  Значи самурая е от последните. Без фабричен блокаж - със широките здрави мостове (здрави от тези правени за самурай). Следователно е с ламаринени тазове и ръчната е изнесена в барабаните на колелата. Моста е от типа касета от две части и най-важното отношението пиньон корона е 41/11 - Такъв тип корона и пиньон преди време подарих на въпросния Миро - той ги знае в детайли от немай къде. На тези с блокаж короната е 43 зъбова, а при 1,0 има разлика и в пиньона и в короната и в размера на самото прасе и късета. Като търсите диференцял това е единственото с което трябва да се съобразите. Касетите са взаимозаменяеми.
                  Предния диференцял има разлика от задния в планетарния механизъм. Полуоските предните са по-тънки следователно неможе да купите два предни или два задни освен ако непрехвърляте касетите.
                  Ако намерите два моста с блокаж на задния и съответно здрав преден еквивалент вземай - те отговарят на твоите. Разлика в шлиците на полуоските няма. Разликата е само в дължината, но вие ще си ползвате вашите ръкави и полуоси. Няма да ви станат прасета от 1.0 модел, а и такива неви трябва да слагате...
                  Раздатките са взаимозаменяеми и този проблем с ръчната се решава бързо не е проблем да си седи барабана без нищо вътре или да имаш две усигорителни спирачки. Има и 1,3 модел с раздатка на която има ръчна от модела със блокажния мост. Има проблем с фланците и на 1,0 е по-слаба. Фланците са за различни кардани и трябва да се разчертаят и да се разпробият и евентуално да се разстържат вътрешно. Едните модели са с тръбно кардани другите са като на уаз плътни.
                  Това е в общи линии .
                  Само неразбрах какво е счупено на мостовете - ако е нещо по касетите мога да помогна имам и някви ръкави и спирачни механизми...
                  Ако нещо друго ви интересува питайте на личен, че тук от всичките поздрави и четки дето бяха исписани ми трябваше един час да отсея важното... а нямам такова време.
                  Желая успех на самурайчето и собственика. Дано да се оправи въпреки, че ще однесе много пари. Някой хора неразбраха, че лъскавината на една кола особено джиб е най-не важното... А и то неостанаха здрави в тая българия все пак това са машини на много години. Аз бих си взел само нов джимни от игла на исплащане....
                  Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=23428
                    Тия би трябвало да са от 1,3 щом са с ключалки, ако неса слагани допълнително де...
                    успех

Коментар

Дини, много благодаря за изчерпателния отговор!
                      На дифовете все още не сме им поставили диагноза, надявам се да мина със смяна на лагери и масло. Трябва да се разглоби, все още нищо не може да се каже..
                      На това момче му звънях, има раздатка с барабан, Самурая е 1.3. Ще изчакам да видиме дифовете и ще се разходиме до Кюстендил за части
                      DCRT®

Коментар

Раздатката значи свтава питай го дали е имал блокаж ако е имал значи със сигурност от 1,3 модел и е твоята и все пак иди с някой дето разбира и го карайте да я разглоби за да видите става ли... Ако не е разглобявана е със сив силикон. Ако има някви червении и чернотиии значи.... ИНаче може да се познае и по фланците ама ако я види някой разбиращ - вземи ги и тех защото вътре шлиците на валовете може да неотговарят на тебе. Барабана на ръчната също е фланец на задния кардан!!!
                        За мостовете лагерите са огромен проблем точно при този твоя модел. Ако няма шумове въобще неги пипай. На българския пазар освен китайски и корейски нямисля, че ще намерите други и след време наистина ще търсиш нови диференцяли. А и незнам кой ти прави джипа но реглажа на диференцяла не е проста работа... това е най-големия маисторлък в ремонтите...
                        Доколкото си спомням бяха не по нормалните стандарти тези лагери и въпросния Миро за който споменах беше намерил някъде, но трябва да му намерите координати и той ще ви насочи - много е точен...
                        4ао и късмет.

Коментар

Да, обясниха ми за тънкостите на реглажа и мсля, че няма да е хич малък проблем Тия подложни шайби не знам как и от къде могат да се намерят... Това, което казваш с лагерите никак не ми харесва
                          Шумове има и когато се върти ненатоварен, което силно напомня лагери. Иначе отделно вият под натоварване, но се надавам да не са износени.
                          Отново много благодаря за съветите, ще ги имам предвид!
                          DCRT®

Коментар

Щом вият, значи зъбните колела вече нямат циментация. Щом стържат като въртиш колелата на ръка, значи няма и лагери.
                            Ех ...

Коментар

Така, да кажа та Дини да не се пали толкова. На Миро звъннах веднага, още преди да почна да пиша тук. Ще дойде да види като го разглобим, и да каже какво го боли. За раздатката от Нива научих точно от Миро че ставала.
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Щом вият, значи зъбните колела вече нямат циментация. Щом стържат като въртиш колелата на ръка, значи няма и лагери.
                                Ех ...
                                Ти уби всичко детско в мен! Надявах да са нямали масло, да има пясък и боклуци и за това да вият... но май ще си остана само с надеждите
                                Пудамусененвиди От това джип няма да става още много дълго време май...
                                DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X