Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самурая на iva_kx

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самурая на iva_kx

Нивовската РК има два проблема, и те не са в нея. Единият е закрепването за пода на купето на недостатъчно здраво място, а другият е вибрациите, които идват пак от това.
    Подложните шайби за регулирането на дифовете ги изровете от каталога с резервни части. Трябват размерите Ф ХХ/Ф хх. После сигурно има набор от три различни дебелини. Леко и безгрижно се режат на лазер със шепи.

Ами ... Еле па в това време. За какво мислиш толкова време моят лежи на двора ...

Коментар

Иве, честит ти "СамоРай"!
      Има прогрес в тебе. По си е сигурно да са возиш на четиритактово 4х4, отколкото на двутактов мотоциклет, че с 4х4 като спреш не боли толкова. Изричаш вълшебните думички, включваш предния мост и пак ГААЗ!
      За това че самурайчето е потрошено не се самообвинявай. Иначе как ще научиш устройство на автомобила. Изчетох цялата тема и съм на мнение, че макар и нямаш опит с автомобил, вече си много навътре в нещата. Така че не съжалявай.

П.П. А за съединителя като не ти е удобен за левия крак ще му турим стъпенка, съединителя може да се качи на кормилото, като на картингите, само не знам как да му туриш на самурайчето кормило "Рентал".

Не се отчайвай и ГОРЕ ГЛАВАТА! Ще се наредят нещата с джипката.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

На 1.3 фланците на карданите са с болт ф 10,на 1 са ф 8 и се разми-
        нават.Разпробиват се нови отвори и стават.Без престъргване.
        Раздатката на 1000 кубиковият е по-бавна но става със съвсем малко
        донапасване.Това че ръчната ти е на РК не е никакъв проблем,даже
        в някои ситуации е и по-добре.Държи като звяр.Ако не сменяш дифове
        а само РК не пречи на нищо-остави си я пък ръчната може да си остане
        на дифа.Барабана е и връзката към задният кардан.Шлиците на
        фланците на двете РК са различни така че не можеш просто да ги
        размениш.За РК от Нива просто забрави-не си струва преустройството,
        а и да смениш нещо добро за по-лошо нада ли е удачно.Имам и едно -
        две чудения.Кой идиот е успял да съсипе РК на Самурай и как:eek
        Имал съм няколко и според мен това е неубиваем агрегат.И в момента
        карам една такава с 1.8 двг и все още е здрава.А и ти като отиде да
        го купуваш този Самурай не можа ли да намериш някой който поне
        малко да разбира от тези неща?!?Ако закъсаш за лагери на дифа
        свиркай може би ще ти помогна.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          Така, да кажа та Дини да не се пали толкова. На Миро звъннах веднага, още преди да почна да пиша тук. Ще дойде да види като го разглобим, и да каже какво го боли. За раздатката от Нива научих точно от Миро че ставала.
          Паля се защото много хора започнаха да си дават парите заради такива вчерашни дето неразбират... Нищо лично спрямо теб... приятели сме и знаеш, че мнението ми за теб съвсем не е лошо даже напротив ти си свесен човек и може да се разчита.
          Миро му кажи да ми се обади първо да обсъдим за раздатката и ще разбере, че не е прав дори без да го прави. Той ме познава от преди да го има тоя форум...
          А иначе Стефан е прав за закрепването... там точно тва е много куцу, но на самурая има рама и тя е доста здрава и може да се хване каквато искате раздатка... Според мен раздатката на свамурая е много здрава за агрегата който има колата. С 1,6 мотор от тойота корола неможах да я счупя.... сигурно е голямо искуство да е потроши
          За диференцялите неразбрах какви са тези пластини като там короната се регулира с резбови гривни, а пиньона ако има проблем и луфт се подлагат шайби. Нещо майстора да неви праща за зелен хайвер... Няма диференцял, който като седиш под него на запалено полужение и на въртене да няма шум вие как го пробвахте и разбрахте без да са свалени прасетата... Най-добре е да се разглоби и да се промие и да се огледа. Ако няма луфтове в пиньона, в короната и ако няма язви от развалена циментация значи по добре да несе пипа.
          Лек ден и късмет!
          Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Идиотът може всичко. От глупост може да си счупи и хуя.

Може да сте сигурни че всичко е на един хал и помляно. Да не би да са сменили маслата след като са я давили в реката? Без масло може и газковата раздатка да счупиш. А дифовете - леко и непринудено.

Коментар

верно е това дето казва дини за дифовете.
              регулират се с резбови шайби.като на лада.
              просто и бързо.

Коментар

Тук във Варна има 1 гараж, който се занимава САМО с регулиране на диф. И то от комунизма още.
                Цената за самурай е 60 лева. Аз сглобих от 2 счупени един здрав и още карам с него без никакви забележки. Само нямам блокаж, защото именно заради ЗАБРАВЕН влкючен блокаж счупих и втория диф.
                А лагери има и на SKF и FAG верно с доставката идват по 25лв/бр. и чакаш 1 седмица, но ИМА.
                Относно по бавната раздатка на 410, не е проблем. Тя е по-бавна на БАВНИТЕ. Иначе си предава движението директно 1:1.
                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Тогава това не е проблем а голям плюс. Народът дава мило и драго за тая работа.

Коментар

Стефане, днес дърпах самурая до гаража, почти нищо не се чува от дифовете, всичкия шум е бил от раздатката. Най-много някой лагер да излезе. Тая раздатка е счупена на друг автомобил и е сглобена от няколко счупени за да може да се продаде колата. Като намерим вала със счупените зъби ще решим проблема. Ако ли не издирваме раздатка.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

• До: Самурая на iva_kx

браво ще излезе много по-добре отколкото беше замислено. Това е хубаво, че иначе работата отиваше на много пари.
                      Успех
                      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Това е далавера. Измий ги тогава като хората отвътре преди да сипеш маслото. А по-добре ела да ти дам. Имам едно немско, ама като стигна до там то вече няма да ми върши работа. Май са три туби. Ще остане.
                        И търси значи РК 410.

Коментар

Нещата напредват, леда от самурая се е почти размръзнал ! Снимки ще пусна утре. Предлагам в събота сборен пункт на всички познавачи на каса бира в гаража.

Коментар

Лелей голямо ремонтиране ще падне
                            DCRT®

Коментар

Бирата ще е за разредител

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                                Бирата ще е за разредител

Ангеле да дойда да погледнеш и моя Самурай
                                [SIGPIC][/SIGPIC]
                                SJ 413

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X