Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самурая на iva_kx

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самурая на iva_kx

Е точно на този му звънях и ми развиваше теории, че раздатките на 410 и 413 са еднакви. Раздатката на 413-ката, която е обявена в мобилето била с ръчната в нея а не на задния мост. Мойта е на моста. Имал раздатка на 410, но не знаел с каква ръчна е и утре пак ще му звъня.
    Не ми се вярва да са еднакви предавателните числа за 1.0 и 1.3 двигател обаче. Сега един левашки въпрос: не може ли да се сложи раздатка с ръчна спирачка и да не се връзва, а да се ползва наличната, която си я има вече? И този барабан може ли да се свали?
    Обадиха ми разни тактики как се ползвала тази ръчна на раздатката подобно на блокаж на заден диф ... (нещо не мога да си обясня как точно става) дали пък не може да се преправи Самурая така, че ръчната да е на раздатката.. ?
    Нещо много станаха левашките въпроси

ПС: Това ми е 555-тата публикация в този форум... също като състезателния ми номер в ендурото тази година
    Последно редактирано от iva_kx; 18-12-07, 00:28.
    DCRT®

Коментар

Хайде Иве, честито! Ще го стегнете не бой се...
      ЕндуризЪма се лекува с 4х4 над 1тон

П.П.
      Ако си беше взела Диско, можеше и два мотора да возиш. Не отвън а вътре

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
        Е точно на този му звънях и ми развиваше теории, че раздатките на 410 и 413 са еднакви. Раздатката на 413-ката, която е обявена в мобилето била с ръчната в нея а не на задния мост. Мойта е на моста. Имал раздатка на 410, но не знаел с каква ръчна е и утре пак ще му звъня.
        Не ми се вярва да са еднакви предавателните числа на 1.0 и 1.3 двигател обаче. Сега един левашки въпрос: не може ли да се сложи раздатка с ръчна спирачка и да не се връзва, а да се ползва наличната, която си я има вече? И този барабан може ли да се свали?
        Иве, като звънкаш на някой "специалст" звънкай с "мъжки глас", иначе ще ти обясняват за "кокошката и яйцето". В случая не съм специалист каква е ситуацията, но...... ако те видят със светлите очи и русата коса, ще направят всичко възможно често да се разхождаш при тях.
        РЕСПЕКТ и успех.
        О899 2б2 1З2

Коментар

Всичко за което си попитала може да стане. Можеш да си караш с две ръчни но по добра изчакай. Колко е цената на раздатката?
          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
          Drag Grand Canyon Daily
          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
          LZ1JYM

Коментар

Като се загледах във снимките забелязах че твоето Сузуки е испанче.
            Има разлики от японската сглобка и те са:
            -Мостовете са по-широки-полуоски,спирачки на задните колела от японски не стават.
            -Раздатъчната кутия щом е от 1,3см3 то тя няма нищо общо с 1,0см3.(и затова немога да ти помогна с този чарк)
            -Предната стабилизираща щанга е различна от японската (по-широка)
            -На по-новите дори таблото е различно
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

така е раздатка от 410 има разлика от 413.
              раздатка купувахме от 410 май беше 250лв.

Коментар

Не се закопавай в темата с ръчните спирачки. Като му дойде времето.
                Във всеки случай, тъкмо с трансмисионната не може да имитираш блокировки. Тя си има други предимства. Просто възстанови съществуващата конструкция, пък за сложни тунинги ще му мислиш после. Ако ти дотрябва.
                А бе, самураяджии, вместо да се усуквате, вземето да и видите колата и се обадете вие по обявите. Че пак ще я излъжат.

Коментар

Проблема беше там, че всички раздатки, които намирам са с трансмисионна ръчна.
                  В купувам- продавам има обявена такава раздатка за 350 лв, отново с трансмисионна ръчна. Въпроса е може ли да се махне барабана или да се нагоди някак си...
                  Всъшност всички останали чаркове по моята раздатка са читави, от новата раздатка мога да ползвам само вала...
                  Лаишки въпрос N 32: По-добре ли е да се сменят зъбни колела, работили в комплект заради синхронното си износване, или няма голям проблем да се слагат валове от различни раздатки. По принцип сигурно зависи и от типа зъбни колелета, размера, формата на зъбите, но конкетно за раздатката има ли проблем да се смени само счупения вал?
                  Последно редактирано от iva_kx; 18-12-07, 11:25.
                  DCRT®

Коментар

Това че всичко трябва да е еднакво не се и обсъжда. Теоретически е по-добре да се сменят работили двойки, не едно по едно. Ама каквото има ...
                    Тя работата е ясна, ами вземи изрови ремонтните ръководства на разните модели и дай да гледаме кво може пък кво не може. В частност дали може да се сложи друга раздатка на твойта кола. Да разкараш ръчната от нея не е проблем. Все едно карданът се връзва за изходния фланец на РК просто през тоя тоя барабан. Най много той да се смени с друга проходна втулка. И да се свалят останалите чаркове на спирачката. Въпросът е с предавателните числа и присъединителните размери, спирачката не я мисли изобщо.

Коментар

Ивка съжалявам ,че не мога да ти помогна с части. Дано бързо се оправиш .

Коментар

Точно така - барабанът сам по себе си не е проблем - нито махането му, нито оставянето му, стига предаватените числа са същите.
                        Просто "новата" РК е желателно да се ревизира, ако е възможно още при покупката.
                        Някои търговци се навиват на разглобяване.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ремонтно ръководство вече издирих - много подробно и написано като за мене Остава само да го разуча

Дима спомена за раздатка от Лада Нива че можело да стане с малко преправяне. Не знам до къде е стигнал с проучването Ако наистина е възможно би било по-добре да е нивова, но предполагам ще е и доста по-скъпа...
                          DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                            Ремонтно ръководство вече издирих - много подробно и написано като за мене Остава само да го разуча

Дима спомена за раздатка от Лада Нива че можело да стане с малко преправяне. Не знам до къде е стигнал с проучването Ако наистина е възможно би било по-добре да е нивова, но предполагам ще е и доста по-скъпа...
                            Не е изключено и да стане, но си мисля, че и твоята РК не е непоправима
                            Освен това Самураят е PARTtime а Нивата не
                            Така ще се обзаведеш със Самурай с перманентно задвижване, което може да се окаже нелошо Димата май това е имал предвид.

Коментар

Именно
                              DCRT®

Коментар

Според мен също идеята е нелоша. Единственият страничен ефект би бил леко завишен разход, но затова пък плюсовете са повече..
                                А предавателните числа на РК на Нива и Самурай дали поне са близки?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X