Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси към Самураяджийте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси към Самураяджийте

Надявам се не повтарям някоя тема!
    Тъй като от скоро и аз съм в този клуб имам няколко питания.Имам SJ413 но не ми работи оборотомера от какво може да е и как да го отстраня, ясно е че ще се сваля таблото но какво да очаквам след това?
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

До: Въпроси към Самураяджийте

Аз съм ПАС.
    410-ката няма такова животно (оборотомер)
    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Дяволче, дай малко повече инфо, ако трябва и снимки. Нямам идея какъв ти е оборотомера, но като свалиш таблото, поразгледай всички кабели, връзки, лампички и пр., за да не ти се налага да го сваляш скоро пак.
      Всъщност разкажи повече за новата си придобивка. Какъв е двигателя, с какви скорости, раздатки, има ли блокировки и т.н... и снимкиии...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Оборотомерите взимат сигнал от няколко места. При по-старите бензинови автомобили взима сигнал от чукчето на делкото. При някои дизелови взима сигнал от алтернатора, като за целта е направен извод от преди изправителя. На някои по-нови бензинови и дизелови двигатели сигнал се взема от датчика на хол на коляновия или разпределителния вал. Като вариация на последното - сигнал от компютъра който взима сигнал от датчика Виж какъв тип ти е оборотомера и ще го мислим.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

На някой коли не взима от бубината???
          SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Първоначално публикуван от BOBI_27M Преглед на мнение
            На някой коли не взима от бубината???
            Ма не си прочел какво съм написал на първо място Другия край на тая жица от бобината къде отива? На чукчето
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

И моя оборотомер не работи. Свалях таблото по друг повод, но не съм имал време да мисля защо не работи. Между другото проверих всички крушки. Тази за индикатора 4х4 не свети, но проблема не е в крушката.
              По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Провери дали кабела към бобината е закачен ,може накой да го е пипал преди теб.Кабела се закача към клемата за управлението на бобината за високо напрежение тоест на (-). От делкото излизат два кабела единия е черен и той също се свързва с тази клема.От там с кабел кафяв/бял отива в една кутийка със товар и кондензатор в нея.От кутийката с кафяв кабел се прехвърля сигнала към оборотомера.От кутийката също излиза кабел с черен цвят който е за маса.Провери тези кабели от там някъде е цалата галимация.Повреден оборотомер до сега не съм виждал на никой от петте Самурая които съм имал.
                Последно редактирано от banjo; 15-12-07, 17:33.
                Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                Дий Снайдер

Коментар

Благодаря за отговорите само да прибера джипа и ще го оправя.Сега имам друг въпрос някои знае ли от къде да си взема задни светлини като тези от снимката

и каква е цената им?
                  ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                    Благодаря за отговорите само да прибера джипа и ще го оправя.Сега имам друг въпрос някои знае ли от къде да си взема задни светлини като тези от снимката
                    и каква е цената им?
                    5 лева!!
                    От всеки магазин за авточасти. Това са светлини за ремарке.
                    Най-добрите на 1 джип - не те е яд като ги счупиш. А само стъклото е 2 лева.
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

, ,ето два варианта от каталога на Wesem ( http://shop.wesem.com/go/_category/s...d_7%22&sess_id= ),не знам цени.Мисля,че Явор (Вромос) внася и тях.
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

След вчерашния опит да живна оборотомера се оказа че май бобината не е оригиналната а е сменяна и сега незнам къде да го вържа както и незнам дали единственната жица която седи невързана никъде е за оборотомера ми. За това слага снимки на които се вижда бобината делкото и стърчащата жица дайте идеи или да търся оригиналната бобина.
                        Прикачени файлове

Коментар

Е точно този е кабела.По просто решение-директно от - на бобината
                          на кабела на оборотомера.Моят е вързан така в момента щото двг
                          е от БМВ и си работи.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Нови два въпроса имам към спецовете по Самурай.Моя го взех с малко страннен дефект в гюрука,то незнам дефект ли е или просто нещо не е както трябва,там където са копчетата на гюрука за задния капак немога да ги закопчея защото просто не ми достигат 2-3 милиметра за да ги закача това на какво се дължи и има ли оправия.И може ли някои да ми каже хлабината на клапаните за да ги регулирам малко потропват в момента не е болка за умиране но искам да ги оправя.

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                              Нови два въпроса имам към спецовете по Самурай.Моя го взех с малко страннен дефект в гюрука,то незнам дефект ли е или просто нещо не е както трябва,там където са копчетата на гюрука за задния капак немога да ги закопчея защото просто не ми достигат 2-3 милиметра за да ги закача това на какво се дължи и има ли оправия.И може ли някои да ми каже хлабината на клапаните за да ги регулирам малко потропват в момента не е болка за умиране но искам да ги оправя.
                              Гюрука ти се е свил от студа,стопли го с вряла вода ама прави тая гимнастика в закрито помещение.
                              Хлабината на клапаните е 0,15мм -0,20мм. Попринцип са 0,14-0.18мм ама такива пластини трудно се намират
                              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                              Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X