Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси към Самураяджийте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпроси към Самураяджийте

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
    Аз вече сменях преди 8 месеца гарнитура на главата .
    Човече, покрай тоя самурай, станах като механик от Формула 1. За 20 мин сменям гарнитура на главата (сам на улицата). Накрая послушах съветите и я дадох да я "челосат". За сега няма проблем, ама е зима и не загрява.
    Прикачени файлове
    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Колеги нов проблем!От три дни колата ми е недвижимо имущество и не можем да разберем защо.Какво се случи: На прибиране от София във вторник вечер на Саранци колата просто изгасна и не можахме да я запалим,нищо не нормално по принцип и преди се е случвало и предположих че запалването пак е дало проблем или е нагоряло чукче,след бърз оглед установих че няма подобни проблеми всичко е в норма и съответно бях закарна на буксир до вкъщи.На другия ден след сумати чуденки съвсем случайно дадохме съвсем произволна,много по голяма хлабина между чукчето и наковалнята и колата запали,заблязахме че бакелитовата пета на чукчето е износена.С тази хлабина карах цал ден без особенни проблеми,но колата пак угасна и нещя да запали пред вкъщи за мое щастие.Така и така чаках един приятел да ми донесе ново чукче и наковалня и щяхме да го сменим нещо което вече сме правили и то не веднъж и колата си е бачкала без проблеми,сменихме го и от тогава неще,успяхме пак да я запали с безобразна хлабина направена на око,но в момента в които му дадем хлабината по каталог и направим центровката неще проблема е че вече съвсем неще.Проверихме почти всичко.Ангренажен ремък,кабели,свещи,палец,капачка,и нищо не нормално не намерихме.Най-странното е че Самурая ми е 413,а такива с контактно запалване няма по каталог и вобще къде ли не търсих инфо няма всички са с електронно безконтактно.Явно на моя е правена някаква преработка незнам с каква цел.Единственното което ни остана като съмнение е хлабината в оста на делкото която се усеща при леко разклащане и предполагам има нещо разбито,утре ще го свалим и него.Кажете мога ли да си сложа нормалното за SJ 413 делко с безконтактно запалване че това с което съм сега просто само ядове ми създава и ако някои може да предположи нещо по симптомите които описах нека даде идея аз вече незнам кво да проверявам направо лудвам.
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

[quote=Дявол Коледа;663095]Колеги нов проблем!От три дни колата ми е недвижимо имущество и не можем да разберем защо.Какво се случи: На прибиране от София във вторник вечер на Саранци колата просто изгасна и не можахме да я запалим,нищо не нормално по принцип и преди се е случвало и предположих че запалването пак е дало проблем или е нагоряло чукче,след бърз оглед установих че няма подобни проблеми всичко е в норма и съответно бях закарна на буксир до вкъщи.На другия ден след сумати чуденки съвсем случайно дадохме съвсем произволна,много по голяма хлабина между чукчето и наковалнята и колата запали,заблязахме че бакелитовата пета на чукчето е износена.С тази хлабина карах цал ден без особенни проблеми,но колата пак угасна и нещя да запали пред вкъщи за мое щастие.Така и така чаках един приятел да ми донесе ново чукче и наковалня и щяхме да го сменим нещо което вече сме правили и то не веднъж и колата си е бачкала без проблеми,сменихме го и от тогава неще,успяхме пак да я запали с безобразна хлабина направена на око,но в момента в които му дадем хлабината по каталог и направим центровката неще проблема е че вече съвсем неще.Проверихме почти всичко.Ангренажен ремък,кабели,свещи,палец,капачка,и нищо не нормално не намерихме.Най-странното е че Самурая ми е 413,а такива с контактно запалване няма по каталог и вобще къде ли не търсих инфо няма всички са с електронно безконтактно.Явно на моя е правена някаква преработка незнам с каква цел.Единственното което ни остана като съмнение е хлабината в оста на делкото която се усеща при леко разклащане и предполагам има нещо разбито,утре ще го свалим и него.Кажете мога ли да си сложа нормалното за SJ 413 делко с безконтактно запалване че това с което съм сега просто само ядове ми създава и ако някои може да предположи нещо по симптомите които описах нека даде идея аз вече незнам кво да проверявам направо лудвам.[/quote
        А луфт има ли в оста на делкото?Правилно ли е зацепено делкото?Ако е зацепено с голямо закъснение те принуждава да увеличаваш луфта на чукчето за да се приближиш до момента на подаване на искрата!Поздрави!

Коментар

Нямаш проблеми да сложиш електронното, обаче и бубината трябва да смениш. За електронно запалване е друга
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          SJ 413

Коментар

Сега отивам да свалим делкото.Намерил съм делко но е от моноинжекционен Самураи предполагам че няма някакваи разлики,интересува ме от къде да си взема вакум за вакум регулатора на електронното делко може ли от колектора да го взема,бобина също сме намерили.
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

А от къде ти беше на старото делко ? От същото място
              По принцип от карбуратора !
              Ако имаш проблеми може да ти го снимам от моя, но аз съм с ладов карбуратор
              [SIGPIC][/SIGPIC]
              SJ 413

Коментар

Старото ми делко няма вакуум щото е с чукче и наковалня предполагам е делко то SJ 410,ako можеш снимай твоето нищо че карбуратора е ладов.

Коментар

На моето Сузуки (SJ 410) постоянно имах проблеми с чукчето и наковалнята. Сложих електронно за Лада ли беше, за нещо друго руско ли не помня, но след това никога повече не съм имал проблем.
                  99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                  It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                    Старото ми делко няма вакуум щото е с чукче и наковалня предполагам е делко то SJ 410,ako можеш снимай твоето нищо че карбуратора е ладов.
                    Малко късно се прибрах, но ще се опитам да снимам след малко.
                    Маркуча с жълтата точка отива от карбуратора към делкото!
                    С зелената точка отива от карбуратора към смукателния колектор, в долната част има нещо като мембрана!
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от Sam40; 07-03-09, 20:33.
                    [SIGPIC][/SIGPIC]
                    SJ 413

Коментар

Колега благодаря ти много.Чакам едно делко то Самурай казаха ми че е моно инжекция някои да знае имали разлики и дали ще пасне.Дано се оправим с тея вакууми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X