Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачния педал пулсира

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спирачния педал пулсира

Най-вероятно крива полуоска. Имах този проблем, не се усеща друсане, лагера не умира за 1000км. За мен си остава загадка как са я изкривили предишните собственици. След смяната с нови, проблемът почти изчезна, сега се проявява от време на време - при едно спиране има, при друго няма. Не му обръщам голямо внимание, знам че спирачките ми са безопасни.

Коментар

Да ама с какво е свързана полуоската с надуване на пулсации на педала?Тя е извън спирачната система ,а пулсиране е свързано директно с накладките ,а те контактуват с неравна или крива повърхност на спирачен диск или барабан.Там някъде е проблема.Главина може ,малко вероятно,но допустимо.Ще каже колегата .
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
        Да ама с какво е свързана полуоската с надуване на пулсации на педала?Тя е извън спирачната система ,а пулсиране е свързано директно с накладките ,а те контактуват с неравна или крива повърхност на спирачен диск или барабан.Там някъде е проблема.Главина може ,малко вероятно,но допустимо.Ще каже колегата .
        Свързана е с това, че спирачния барабана е монтиран на полувала (т. нар. неразтоварени полуоски). При крива ос, дори барабан с перфектно радиално биене, реално ще описва елипсоид.

Иване, интересно че лагера не е заминавал бързо. Имаш ли спомен в кой "участък" е била кривината?

Сега се сещам че на някои витари, барабана се захваща с 4 бр болтове М10 към полуоската, а за барабана се захваща гумата. Реално ако челото между полуоската и барабана не е почистено и оттам може да додйе биене.
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Нема как лагера трее да е заминал или да вие на умрело.За проблем с лагера щеше да е усетил и да пише .Няма как да не чуеш лагер.
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от vitar Преглед на мнение
            Смених течноста, имаше нужда от смяна, доста беше тъмна.
            За сежаление не е от нея, няма разлики в пулсирането.

За мен вариантите са задни барабани или крива полуоска, което пак е свързано с барабаните.

Като ги проверя, ще пиша!

Иначе, благодаря за полезните мнения!
            Колега днес говорих с брата, той се занимава с подобни ремонти и каза, че ако нямаш биене и във волана / при здрава предница разбира се / тогава търсиш проблема назад в задния мост. Аз борих подобен проблем с една от колите ми, но при мен беше биене само в амбриажния педал след като натисна и спирачката заедно, почукваше само амбриажа, но според брата можеш да имаш това прословуто биене и в двата педала / зависи от колата и кръговете / ако има нещо криво по задния мост. На прав път си, прегледай всичко и виж някой който разбира да види дали не са ти понатегнати накладките на ръчката и дали сработва както трябва кантарчето за спирачното усилие между преден и заден мост, ако има такова Сузукито. Успех!
            Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
              Спирачната течност принципно се сменя всяка година, иначе така като не се сменя си губи свойствата особенно ако поеме влага и последствията след това като ръждясали цилиндърчета и буталца, прецакани спирачни маркучи, гумички и други неща които сигурно не знам. Отделно дето като смених на една от колите ми спирачната течност / явно май и беше за първи път / колата спираче два пъти по-добре от преди смяната. Сменяйте си течността на две години и няма да имате никакви грижи.
              Да бе ........как пък не , може някой ден да ме убедиш да сменям спирачна течност всяка година.
              По проблема на колегата , в краен случай може и полуска да е крива , но за това трябва да е имало някакъв страничен удар на задния мост / като подхлъзвеане на задицата в завой и след това страничен удар на гума , джанта в бордюра/ , а той нищо такова не е споменал. В случая лесно може да си направи извода , като следва съветите на tef4o , той мн. точно го е описал. Айде , стига акъли , че то вече други идеи просто няма и проблема отдавна трябваше да бъде открит. Успех на колегата.
              Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Аз за спирачната течност.
                Смяната и се налага поради най-вече две причини.
                Първата, много по-важна и честа е заради наличието на вода в течността. Водата си навлиза от влагата във въздуха(течността е силно хигроскопична, демек е жадна за вода като пияница с як махмурлук), и си приема влага от въздуха само докато си стои.
                И когато одата стане в достатъчно количество-създават се предпоставки тя да кипне, и да стане на пара. А парата както знаем е газ, и като такъв определя невъзможност за работата на коя да е хидравлика. Когато течността изстине, и парата отново кондензира до вода-работоспособността на спирачната система се възвръща. Не случайно на капачките на казанчетата за спирачна течност пише да се сипва течност само от запечатан съд. Именно заради това, че като е запечатан-няма достъп до въздуха, и не е поела никаква влага.
                Кога кипва водата в системата-когато дълго време се спускаш с натиснат педал, или си забравил ръчната. Теоретично-сваряване на течността с цел да се изпари водата би трябвало да възстанови качествата на течността, но на практика това е пълна глупост. За 4-5 лева не си заслужава заигравката, а и при нагряване може би се променят и други качества на течността, Ясен да каже. Освен това в нея вече има доста примеси от гумените уплътнения, които не са желани.
                И втората причина са тези остатъци от гума. Те са си твърди, механични примеси, и малко или много затрудняват работата на системата. Черната течност е черна именно заради парченацата гума от уплътнителите които са се откъснали и плуват в течността. А може и да са се поразтворили гумите, не знам дали е възможно, пак Ясен да си каже.

Но определено смяна всяка година е далеч от необходимото, и граничи с гъзария и прекомерна грижа за колата. На 3-4 години е съвсем законен срок.
                Може и да се тества-както казах-с дръпната ръчна, но не чак да не може да се движи колата-да се покара няколко километра, и да се пробва педала. Ако е твърд, и колата спира нормално-няма нужда от смяна. Ако е мек и при напомпване се втвърдява, а след изстиване отново си работи нормално-добре е да се смени течността.

На практика, ако колата се кара съвсем като най-обикновена кола-не се налага смяна, защото няма и ситуации в които течността да кипва. Но все пак не е зле да се смени, защото не се знае кога ще дойде този момент.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тука става въпрос за спирачки, а не за пилешки кълки и щом в книжката на моята коруба пише всяка година значи всяка година. Аз на две сменям и считам, че е достатъчен период, но в крайна сметка всеки сам си решава. Всички работни течности в един автомобил си имат срок на годност или експолатация, който е хубаво да се спазва, ако поне малко обичате колата си. Представям си каква гъзария ще е човек да си смени маслото в дифа на лекия автомобил или в скоростната кутия или пък недай си боже антифриза на 2-3г. Голям гъзар трябва да е. Сори за спама и нека колегата да си реши проблема.

п.п. спирачна течност може да кипне и без вода в нея.
                  Real Recognize Real

Коментар

Ами има си масла които са "лайфтайм", и не се налага да се сменят. Щом ви влече-сменяйте ги, няма лошо.

Антифриза си се сменя на 3 години, по закон, там няма препоръки на производители, просто след третата година инхибиторите спрат да са такива, и антифриза започва да си хапва алуминий.

Спирачната течност може да кипне(то всяка течност може, та даже и твърдите тела могат, ако ги нагрееш до достатъчно висока температура), но течността кипва при доста по-висока температура, която в несъстезателни условия е изключително голяма рядкост да я постигнеш. Затова и се набляга на периодичната смяна(заради водата и кипването при доста ниска температура), отколкото ползването на "рейсингови" спирачни течности.

Но наистина оспамихме, добре е последните ни постове да се отделят в друга тема.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Има и продължение , част от което е , че при компресиране ( натискане на спирачката) влагата , поета от спирачната течност се втечнява и се събира в краините точки на системата (спирачни цилиндърчета и буталца).Като резултат - корозия , по-бързо износване на триещите се части , блокиране на буталца..,та понякога и в АБС модула.
                      Ей , много бърже пишете
                      Ники , може ли марката и годината на корубата.
                      Последно редактирано от jeko47; 12-06-17, 22:11. Причина: бърже пишат
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Ами има си масла които са "лайфтайм", и не се налага да се сменят. Щом ви влече-сменяйте ги, няма лошо.

Антифриза си се сменя на 3 години, по закон, там няма препоръки на производители, просто след третата година инхибиторите спрат да са такива, и антифриза започва да си хапва алуминий.

Спирачната течност може да кипне(то всяка течност може, та даже и твърдите тела могат, ако ги нагрееш до достатъчно висока температура), но течността кипва при доста по-висока температура, която в несъстезателни условия е изключително голяма рядкост да я постигнеш. Затова и се набляга на периодичната смяна(заради водата и кипването при доста ниска температура), отколкото ползването на "рейсингови" спирачни течности.

Но наистина оспамихме, добре е последните ни постове да се отделят в друга тема.
                        Тези масла хич не им вярвам аз, имах автомат уж с такова, но навсякъде ми препоръчваха да го сменям на около 60к. км. За другото съм съгласен, дори считам , че имаш добри познания по спирачните системи. Оня изруд от подписа ми дето го крашнах със стоковите спирачки, които са си дооста добри с обикновенна сп. течност са ми кипвали един път, но след всяко излизане на пистата сменях задължително. С рейсинговата на 4/5тото ходене усещах как загубва акуратност и сменях, но в един обикновен автомобил примерно ще изкара и две години без грижи тази същата течност, просто като я прегрееш няколко пъти стабилно и се променя, но това трудно се хваща в ежедневието.
                        Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                          Има и продължение , част от което е , че при компресиране ( натискане на спирачката) влагата , поета от спирачната течност се втечнява и се събира в краините точки на системата (спирачни цилиндърчета и буталца).Като резултат - корозия , по-бързо износване на триещите се части , блокиране на буталца..,та понякога и в АБС модула.
                          Ей , много бърже пишете
                          Ники , може ли марката и годината на корубата.
                          Може разбира се, в кинжката на 318ката 88ми набор от подписа пише веднъж годишно.. за другата нямам книжка, но и на нея сменям на две години.
                          Последно редактирано от gh0sts; 12-06-17, 22:35. Причина: допълнение
                          Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
                            Може разбира се, в кинжката на 318ката 88ми набор от подписа пише веднъж годишно.. за другата нямам книжка, но и на нея сменям на две години.
                            За тази е верно , че така го пише.На всеки дванадесет месеца , без значение от пробега!
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Колегата, нека да уточни каква сглобка е витарника, направо вин номер(пълният на лично), важни са първите букви. Оттам идват и разликите в спирачите апарати отпред-отзад, проверка дали са оригиналните или някой е побългарявал. Следват и различните начини на обезвъздушавне, следствие на фабричните разлики, тоест може да са свързани задните барабани и да се обезвъздушава само от заден десен барабан или има пробки на всички колелета. Да се прегледа кантара на задният мост, той разпределя усилието между спирачните проценти при заден и преден мост, да се свали, промие и пробва без него. Всички витари преди 1995 година са с четири болта на задната полуоска към главината.

Коментар

JSAETD01V00115538

Няма побългарявано, според мен.
                                Просто е в доста лошо състояние колата, като цяло, дето се вика всичко си е оригинално, от завода не е пипвано нищо...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X