Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вдъхване на нов живот на Samurai

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вдъхване на нов живот на Samurai

Терминът "Бакалска сметка" или "Халваджийска" е че не съм я смятал с точност. Но бях си отдели 500 лева, но тук още малко, там ОЩЕ малко та грубо 700лв. И тези ОЩЕ неща излизат от желанието ми да го направя двигателя ВЕДНЪЖ за ... поне 5 годинки.
    Та така и така е свален, освен шлайването и лагерите, смених ВСИЧКИ гарнитурки, семеринги лагери, и така и така сменям всичко, нов съединител, по главата - вложки, пасване на клапани, нови ремъци нови свещи и кабели BOSH-SILICON, палец, капачка. Е тук 30, там 50 лева..... та за това казвам ХАЛВАДЖИЙСКА сметка.
    Тук във Варна има представителство за японски автомобили и има готови комплекти всички гарнитури, и излизат по-евтино, ако си ги купуваш 1 по 1. А след като си ги купил - сменяш. Най-скъпи са тампоните за двигателя - 70 лева в представителството на SUZUKI.
    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
      Да, благодаря!
      "материалите по ремонта" включват и частите нали?

Професионално изкривяване. Занимавам се със строителство атам части няма. Не съм включил в тези пари съединител, аксеален лагер и др. работи извън самия двигател. Само съеди нителя беше нещо около 200 лв ама може и повече да беше ако те интересува утре ще попитам утре моя човек.

Коментар

До: Plamen Mitev

Първоначално публикуван от Plamen Mitev Преглед на мнение
        ...ако те интересува утре ще попитам утре моя човек.
        Благодаря, аз ще си попитам. Като му дойде времето. Сега само използвам случая да се ориентирам горе долу за какво става въпрос. А като начало ще опитам да реша моя проблем със смяна на масления филтър. Може да не му държи клапанчето.
        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Ето още малко снимчици от процеса на работата

Малко бавничко но дано да е вярна максимата "Бавно но славно"

Коментар

Браво!
            Черният мат му стои невероятно добре!
            Надявам се и аз скоро да мога да се впусна в такова приключение, като гледам си е зарибявка

Поздрави и успех!
            SUBARU OUTBACK 2.5
            LZ1WLF

Коментар

Първоначално публикуван от amestaff Преглед на мнение
              Черният мат му стои невероятно добре!
              Още не е боядисан защото има доста работа отвън това е шприц кит. Но и аз като го гледам взех да се замислям дали да не го направя черен мат. Наистина много го отваря.

Коментар

Ее много бързо действате
                Браво- много яко изглежда. Даже можете и някои друг акцент да му се сложи- червени или жълти мостове да речем
                Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Браво! Проекта върви много добре. Този мат не е ли кит или нещо подобно, което се полага преди боята? Лелее, като гледам колко хубаво става и започвам да се зарибявам сериозно... Жената ще ме изсели в гаража :-)
                  Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Първо благодаря за пожеланията. А относно проекта не върви кой знае колко бързо (или поне колкото на мен може би ми се иска) но за сметка на това пък всичко се прави както трябва. Вчера ми хрумна нова идейка която допълнително ще позабави проекта. Реших да насадя таван от Самурай с твърд таван. И се започна едно издирване на донор. Звъннах няколко телефона и намерих съответното животно (благодарение на колегата kaskadiora и неговия голям автопарк от Самураи)

От него ще вземем част от тавана, предното стъкло с рамката и средната колонка. Мисля си че ще се получи много добре но това ще се разбере в по късен етап.

А пък ако знаете каква една идея взе да ми се завръща пак в главата. Но ако вземе прекалено да напира и да иска да излезе ще я споделя макар, че преди време доста я нищихме в една тема. Ами за сега това е от мен. Ако ви е интересно ще ви осведомявам как се развиват нещата. Пък и да не ви е пак ще пиша

Коментар

Малееееее тея ора ша ма оставят без покриФ над главата.
                      Нищо, то кабриото е по-ГЪЗАРИЯ, а както знаем "гъзарията" топли. т.е. аз хем ще съм гъзар, хем ще ми е топло (през зимата).
                      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

След дълга пауза да сведа малко информация относно моя проект. Приключих още една фаза от доработката на мойто Самурайче а именно:

Една стара и една нова гума
                        Малко мерене в стил
                        "преди"
                        0"сега"

Мерихме та мерихме (Симо има някаква мания като види ролетка да започва да мери всичко наред)
                        След първата радост от добре заформящата се визия се появи и първото проблемче

което бе решено на момента

отпред и съответно и отзад (макар, че отзад нямаше начин да се появи този проблем)

След тази малка хирургическа интервенция направихме една цялостна проверка на визията от всички страни

От ляво
                        От зад

От дясно

От пред

и няколко подледа под ъгъл преди да продължим нататък

леко оборудване - маска, фарове и странични мигачи. И за днес до тук оспяхме, но и утре е ден. Предтои много работа но това не ни плаши.

Коментар

Супер забавление.
                          Отпред ми се вижда че без повдигане няма да минеш. Как смяташ да процедираш.
                          Аз намерих оригинални, предни, и другата седмица започвам комбинация: шпренгване, подлагане лист, подлагане на моста, ако се наложи нови обици, подлагане на амортесьори.

Коментар

От всякаде ще има повдигане. Отпред е особено наложащо листите направо са обърнати. За сега съм се спрял на пълен комплект Калмини

ама се колебая само дали да взема 3" или 5" окачване. Скоро може би ще има и такава темичка от моя страна "Каво окачване да взема 3" или 5"?"

Коментар

Успех, аз минавам на ТНТМ, Ще пусна и аз "репортаж".

Коментар

А освен, че му вдъхнахме нов живот на Samurai-чето ами му дадохме и нова самоличност. Абе направо си е "пълна промяна" ама в вариант за джипки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X