Обява

Свий
Няма добавени обяви.

kolonal и неговата Витара.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: kolonal и неговата Витара.

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
    На различните марки различно, едно време на Симсона му пусках нови всеки месец виж растърси се из нета за Витарката как е?
    Окей, ще потърся ... не че си знам реалните километри де ...
    Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
      Добри, ако нямаш никой от симптомите не се занимавай. За свое успокоение може да идеш в сервиз да замериш компресията на двигателя. Трябва да е 12 на всеки цилиндър. Ако има отклонение консултирай се с някой добър майстор.
      Ако се съмняваш ето това направи, замери си компресията!

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
        Ако се съмняваш ето това направи, замери си компресията!
        Абе уж нямам симптоми ама обичам да я юркам на по 4-5000 оборота и искам да съм си спокоен че двигателя е перфектен .
        Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
          Абе уж нямам симптоми ама обичам да я юркам на по 4-5000 оборота и искам да съм си спокоен че двигателя е перфектен .
          Ми то на витарата баш там и е силата така че не смятам това да е проблем.То и аз редовно съм в тези обороти, че при по-ниски по черно иначе няма вътък
          Николай Папазов

Коментар

За козметика сьм сьгласен и аз,другото е безсмислено ,при положение че мога да си сложа 16 винтила мотор за 500лв и гассссс
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Значи взех Витарката и засега не пуши. Забраниха ми обаче поне 1500км. да я юркам, че могат да се счупят сегментите. Имам един въпрос. Досега винаги съм зацепвал хъбовете когато излизам извън пътя. Днес за първи път зацепих хъбовете и оставих лоста на 2Н(така мисля че пише на малкото лостче). Та мисълта ми е такава: това двойното предаване ли е? Проблем ли е ако се кара постоянно на него зимата на асфалт?

Коментар

Не е проблем, така само задния мост ти движи, но предните колела са зацепени към полуоските и можеш дори в движение да вкараш 4H (със съединител най-лесно и безболезнено, стига да караш в права линия, тоест предните и задните колела да са с една скорост). На моята Витара нямам хъбове, а капачки, и съм еквивалентно на тебе с постоянно зацепени предни колела за полуоските и като видя зор - да кажем заснежен завой - предварително си пускам 4H, за да ми е мирно

Коментар

Най-голямата екстра на Витарата след собственото й тегло е именно това,че можеш при включени хъбове / или постоянно зацепени такива / на предните колела да включваш и изключваш предното в движение дори и със 100 км. в час без да хърка и без никакви проблеми . С автоматични хъбове не става това упражнение . Зимата задължително карай с вкл. хъбове за да нямаш ядове . При еднакви четири гуми няма проблем да караш постоянно с вкл. преден мост дори и по сух асвалт.
                  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Благодаря колеги. Ванка тези дни ще мина до Ясен. Не съм забравил уговорката ни, просто сега се занимавах с други неща. Ролбара е свален и окомплектован.

Коментар

А дали така не се износва доста по-бързо диф-а, когато са включени хъбовете постоянно и караш със 100км./ч. ????
                      LZ1HKW
                      Реглаж на преден и заден мост
                      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                        А дали така не се износва доста по-бързо диф-а, когато са включени хъбовете постоянно и караш със 100км./ч. ????
                        Значи това е другото което исках да попитам. При каране с 80-90 км. като подам газ се чува някакво "бучене", "виене". Като отпусна газта спира. Това само когато хъбовете са зацепени. От дифа ли е и дали е нормално?

Коментар

За кой диф. говорим ? Ако става дума за предния не мисля , че се износва - просто вдига разхода и за това на някои модели може да се изключва и от хъбовете . Досега износен преден диф. не съм виждал , но задни имам два - три в мазето за спомен .
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Вчера получих запитване от Недялко дали съм доволен от гумите. Отговарям така: Даже много. Наистина на лед не се държат много добре, но е поносимо. На включени 4х4 тръгвам на светофара без буксуване. Спазвам дистанция и спирам нормално за зимни условия. Общо взето за съотношението пари/качество Кобрите си заслужават. Естествено има по-добри гуми, но и струват по-скъпо. От тези мога да кажа съм доволен.

Коментар

Харесва ми много този вид -по секси е
                              не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

Ще става още по-добре. Чакам да се позатопли малко времето, иначе ще ми измръзнат т.....ъъъ....ръцете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X