Обява

Свий
Няма добавени обяви.

kolonal и неговата Витара.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: kolonal и неговата Витара.

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
    Такааа...Витарката е в бокса за "козметични" поправки по двигателя. Малко сегменти, гумички и гарнитурка на главата. Не можех да търпя да ми пуши, а и показанията при замерване на компресия бяха леко депресиращи. 1-ви цилиндър-11; 2-ри-8,5; 3-ти-7,5 и 4-ти-11. Купих всички неща за 125 лева, сегменти-75 лв. гумички-20 лв. гарнитура-30 лв. и я закарах на един приятел който се занимава с двигатели. Ако на някой му се наложи-надявам се информацията да е полезна и ако има питане-насреща съм.
    Когато се сменят сегменти не се ли налага и шлайф ? А това не е ли основен ремонт ? И колко пари излиза цялата работа ? Тия цени дето ги казваш ми се виждат притеснително ниски .
    Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

при смяна сегменти е хубаво да смениш и биелните лагери
      Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Добри, цените са за частите. Работата е отделно. В София ми искаха между 700 и 1000 лева за всичко. Момчето което сега я прави ми е приятел и ми иска за работата 250 лева. Това за шлайфането, в случая не знам дали се е наложило, но сегментите вечер са сложени и според Стефан (монтьора) са паснали идеално. Каза, че са слагали такива на друга Витара и досега няма проблеми. Т.е добри са били. Между другото, сегментите му ги пратих от тук (София). На едно място нямаше никакви, на друго трябваше да ги доставят от Унгария, а на третото имаше два вида. Едните за 50 лева, другите за 75 лева. Естествено взех по-скъпите, макар че не винаго по-скъпото е по-качествено.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
          Добри, цените са за частите. Работата е отделно. В София ми искаха между 700 и 1000 лева за всичко. Момчето което сега я прави ми е приятел и ми иска за работата 250 лева. Това за шлайфането, в случая не знам дали се е наложило, но сегментите вечер са сложени и според Стефан (монтьора) са паснали идеално. Каза, че са слагали такива на друга Витара и досега няма проблеми. Т.е добри са били. Между другото, сегментите му ги пратих от тук (София). На едно място нямаше никакви, на друго трябваше да ги доставят от Унгария, а на третото имаше два вида. Едните за 50 лева, другите за 75 лева. Естествено взех по-скъпите, макар че не винаго по-скъпото е по-качествено.
          Екстра, основен ремонт за под 400 лв си е супер .

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
            Екстра, основен ремонт за под 400 лв си е супер .
            Добри цените са супер, но не за основен ремонт това си е козметика. Основен е когато се сменят, бутала шлаиф на цилиндри лагери на кол. вал ама там са едни цифри вече

Коментар

Яворе, така е но едни са цените в София и другите големи градове, други при някой майстор в провинцията. Вдругиден ще взема Витарката и ще питам и за цялостен ремонт колко е цената.

Коментар

ако се хване на време един двигател може и да мине и без шлайф .
                сиреч буталата нямат елипса .блока няма ръб. вала няма елипса или е натръпнал.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                  При мен май е така

Коментар

А как се хваща навреме ?

Коментар

господ знай.
                      като свалиш главата и виждаш кво има отдолу.

Коментар

При мен като видях че пуши и веднага на доктор. Не че веднага я закарах, но гледах да не я тормозя, докато и дойде времето. Според мен това е решението.

Коментар

господ знай.
                          като свалиш главата и виждаш кво има отдолу.
                          Е ако го следиш внимателно можеш и да го "хванеш" симптомите са:
                          повишеване на разход. малко масалце хапва, сутрин кат запалиш може и малко да пропуши. Ама си е божа работа най добре си е да знаеш на колко реални киломерта е и да си пускаш едни сегменти профилактично но определен пробег км.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                            Е ако го следиш внимателно можеш и да го "хванеш" симптомите са:
                            повишеване на разход. малко масалце хапва, сутрин кат запалиш може и малко да пропуши. Ама си е божа работа най добре си е да знаеш на колко реални киломерта е и да си пускаш едни сегменти профилактично но определен пробег км.
                            На колко км доло горе трябва да се сменят сегменти ?

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                              На колко км доло горе трябва да се сменят сегменти ?
                              На различните марки различно, едно време на Симсона му пусках нови всеки месец виж растърси се из нета за Витарката как е?

Коментар

Добри, ако нямаш никой от симптомите не се занимавай. За свое успокоение може да идеш в сервиз да замериш компресията на двигателя. Трябва да е 12 на всеки цилиндър. Ако има отклонение консултирай се с някой добър майстор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X