Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с витара 1.6 8 vпрекъсва на високите обороти на газ и бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с витара 1.6 8 vпрекъсва на високите обороти на газ и бензин

Като сом от язовир Арда, ами релетата отстрани ще ти трябват.

Коментар

Колеги незнам вече ако някой знае в Пловдив сервиз който може да я оправи или някаде другаде защото само парите ми вземат а накрая нищо прекъсва (check engine) започна да свети никъде немога да намеря Диягностика за нея обясняват ми за някви мигащи кодове но незнаели как се прави
      За лов винаги готов!!!

Коментар

А и другото е че като я оставя на място си мени обороти те и най-вече прекъсва когато влезе в някоя голяма локва или дълбока кал направо губи мощност
        За лов винаги готов!!!

Коментар

Колеги дали е възможно да е от ауспуха да се е запушел
          За лов винаги готов!!!

Коментар

Свържи се със Стефан от Стара Загора, tef40 му е ника и направо той да се забавлява с нея. Приготви една сума пари и действай

Коментар

Някой знаели за какво е този прекъсвач
              Прикачени файлове
              За лов винаги готов!!!

Коментар

Тва не е заводско,някой може да е слагал ключ маса,ама щом е с 3 кабела,значи е за по сложни маневри..
                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Най-големият майтап с това копче е, че е натикано зад говорителя и практически няма как да се докопа, без да се свали едно-друго. А ролята му ... е, не можах да отгатна!
                  Колегата се оплакваше, че не може да си пусне диагностиката, а вчера бях така или иначе наблизо, та ми стана интересно и минах да видя за какво става дума. Чек-а си свети постоянно и ни мига, ни нищо. Обърнахме колата да търсим странни букси (Все пак е Сайдик, та знам ли...), даже вдигнах Трент 'по тревога', обаче нищо. По негова препоръка, тръгнах да сваялм компа и ... опа. Копченце. Свързано към лампата на Чек-а, директно в таблото ... Мат с пешката! Като се цъкне на другата страна, единственото, което се случва е, че лампата на чек-а започва да си работи като хората, съответно и самодиагностиката. А си го щракнал обратно - лампата на чека получава постоянно захранване и си свети. Е, аз поне не успях да измисля каква му е идеята. Ако някой подскаже, ще съм благодарен, че сън не ме хваща от тая щуротия
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Най-големият майтап с това копче е, че е натикано зад говорителя и практически няма как да се докопа, без да се свали едно-друго. А ролята му ... е, не можах да отгатна!
                    Колегата се оплакваше, че не може да си пусне диагностиката, а вчера бях така или иначе наблизо, та ми стана интересно и минах да видя за какво става дума. Чек-а си свети постоянно и ни мига, ни нищо. Обърнахме колата да търсим странни букси (Все пак е Сайдик, та знам ли...), даже вдигнах Трент 'по тревога', обаче нищо. По негова препоръка, тръгнах да сваялм компа и ... опа. Копченце. Свързано към лампата на Чек-а, директно в таблото ... Мат с пешката! Като се цъкне на другата страна, единственото, което се случва е, че лампата на чек-а започва да си работи като хората, съответно и самодиагностиката. А си го щракнал обратно - лампата на чека получава постоянно захранване и си свети. Е, аз поне не успях да измисля каква му е идеята. Ако някой подскаже, ще съм благодарен, че сън не ме хваща от тая щуротия
                    Братле,да не би копчето да играе няква роля като за мост на буксата и да кара на няква аварийна карта?
                    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Адаш, а какво стана с проблема с прекъсването на високи обороти? Има ли го още?

Коментар

Според мен някой сервиз си е направил абонамент и копче за чистене на грешки.

Коментар

Беш ли му ...

Това за сервиза е вариант, разбира се, но да си играят да свалят табло, че да го дупчат, че да прекарват странни кабели ... възможно, но ...

Копчето по никакъв начин не влияе на компа - едиственото, което прави е да святка чека за постоянно, като връзката е директно към самата лампа.

Адаш, то не че точно прекъсва във високите... по-скоро в средните, при даване на всичката газ. Беше размествен ТПС-а, но ми се струва, че основния проблем е в остър недостиг на гориво. Или неправилно изместване на аванса, но на полеви условия, при принципно не добре работеща помпа и кален изпарител, нямаше как да го отгатна по-точно.

Има и едно леееееекинко съмнение, че елементарно няма сегменти но проблема с прекъсването не е от там ... или поне не само от там.

Плюс, че са и центровката е едно къмто на око. Ако колегата не се оправи до края на месеца, пак ще имам път на там, ще взема повечко оборудване и ще стане ясно.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Колеги проблемът с прекъсването е открит...
                            Оказа се че имам скъсани два болта на изпускателният колектор кадето се хваща кларинета само на един болт се държеше...
                            Наместо колата работи супер но като си в движение препърква и одеви най-случаино разклатих цялото гърне и колата изгасна...

След което разпробих останалите в колектора шпилки направих нови резби нови болтове и сглобих и колата заработи идеялно....
                            За лов винаги готов!!!

Коментар

Тривиално. Както винаги.

Коментар

Не ми се вярва от разхлабен колектор да дава такива проблеми, ама щом пък казваш, че се е оправило...
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X