Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара - двигател - година?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Витара - двигател - година?

С нито един от двигателите няма да постигнеш такава икономия спрямо другите, че да усетиш "сухи" пари в джоба
    Карал съм 1.6 8 клапана на къса витара, сега съм с 2.5 v6 на дълга гранд витара. Има разлика в разхода, която обаче е несравнима с разликата във вървенето. И двете с газ говорим Първото грацко даваше около 113, а на дълго около 10. Големият мотор в града е около 16, а навън 11.
    Сузуки дизел не съм притежавал - карал съм няколко пъти на приятел 1.9 мотора. Става, ако те кефят дизеловите двигатели.

Основна(единствена) кола ли ще ти е или втора (само за байк приключенията)? Щото според това моя избор би се наклонил към едното или другото.
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Много бях мераклия миналата година за една Гранд Витара с 2.0HDI и новото табло, но не намерих нищо в добро състояние! Една от основните причини да я търся беше именно предполагаемия нисък разход, след като нищо не изпадаше в продължение на месеци попаднах отново на къса Фронтера с последния дизел 2003 и се харесахме. Фронтерата е по-тежка, с по-големи гуми, по-голям мотор 2.2 и не е комънрейл, но цялата зима ми даваше 7/100 при режим 1/3 София в квартала на къси разстояния/студен двигател и 2/3 основно планински пътища с малко заиграване по черно. Карам спокойно, за удоволствие, но ако се налага минавам по 3 тира на един път! Това е проверявано многократно, при резервоар 60 л. си минавам 800 км и тогава търся бензиностанция като влизат обикновено около 55 литра догоре. Последния резервоар със затоплянето на времето даде вече 6.6/100, като през лятото мисля че ще стигне спокойно 6! Убеден съм, че Гранд Витарата трябва да е по-икономична и мисля, че може да стигне до 5/100. Колкото и да ни цакат с цената на нафтата, един добър дизел обезсмисля газовите системи - това естествено ако не се стигне до ремонти! В момента километъра ми струва 14 ст.
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Основен минус на Гранд Витарата е - много е тясна за пътници! Иначе моята е 2.5 и съм доволен. Имал съм старата Витара (кабрио) 2.0/132к.с. и наблюденията ми са ,че разхода(11,5л-14л/100км - градско и 10л-11л/100км извънградско) е еднакъв а вървенето несравнимо. За дизелите.... Карам Кади 1.9/105к.с. (помпа дюза) ,уж най-икономичния двигател и резултатите са следните - зимата градско 9.5л-11л/100км и лятото 8,5л-10л/100км ,а извънградско под 7,5л/100км не е падала никога!
        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Аз карам тези от подписа ми. Разхода за гориво на двете е почти един и същ като цена. 12-13л. газ за Витарата и около 5,5л. дизел за Бравото(среден разход). Само че: там където ходи едното, другото го гледа от далече.
          Избора си е твой, но не отхвърляй бензинките, особено ако е газифицирана.

Коментар

За разхода,моята е 2000 в6 с Г-И градско гори газ 15-16 извън 10.
            SUZUKI VITARA V6
            HONDA CBR 919RR
            MERCEDES ML
            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Благодаря за отговорите!
              Посочените стойности като разход е като цяло са приемливи. Единственото ми опасение за дизела е какво ще стане с цените му близките 5-10 години, запасите на петрол това онова. Световните запаси на газ са си направо неисчерпаеми в сравнение с петрола...може би ще се насоча към бензин/газ все пак...

Мн важно за мен е и надежността на двигателя. За дизел съм се спрял на този на пежо HDI - един приятел бивш собственик на Витара ми каза да не взимам по нова от 2003/2004, за да нацеля именно такъв двигател. За по новите изказа критики.
              За бензиновите кои ви се ствуват удачни като здравина/надежност?

@stojan_defender-a

: това мисля да е основното ми возило, което основно ще ползвам за извънградско и екскурзийки, не съм фен на градското

Коментар

"Единственото ми опасение за дизела е какво ще стане с цените му близките 5-10 години"

Приятел , с най добри чувства - харесвам ти мераците , уважавам ти идеите и т.н.
                Има два варианта :
                - веднага, ама на момента си дигай всичките партакеши и бегом марш от България ;
                - приеми , че нямаш идея какво ще стане утре и си прави сметката само до 12 часа посреднощ .
                България е страната с неограничени възможности на властоимащите да се изгаврят с теб.

Сега малко по-меко . Старата ми кола си я карах с олио на промоция на (да не става реклама ) К.....ланд.
                Даже се почувства и повишаване на тонуса на останалите магарета под предния капак .
                Говорим пак за дрът дръгел .Ние сме си бедни орица и все глеАме кИлипир.
                Сега , ин диз момент има преференции да се сее маслодайна кутура !!!
                Не говоря , че тея дето ще я сеят ще забогатеят - други ще им правят печалбата .Ма друга тема .
                От друга страна вече и инсталации за БИОГАЗ има !!!
                Каквото повикало - другото не останало длъжно.
                Идеята е - ВЪЗОБНОВЯЕМИ източници на енергия .
                Това е бъдещето - ако ще говорим за порядък от 5-10 години , просто изчакай .

Сега си купи това дето мислиш , че те кефи и си свиркай .
                Винаги има вариант да го смениш .
                С най-добри пожелания и късмет при покупката (ще е нужен)

Коментар

Ако решиш за къса база по твоите изисквания виж обявите във форума.

Коментар

Колега, след "близките 5-10 години", я камилата, я камиларя!
                    Та, каквото и да си говорим, при среща с "Твоята ДжиБка", просто бихте се познали от раз!
                    И аз имах такива колебания, но от година и половина "срещнах" една Витарка, 1998 г. дълга база с 2.0 литровия TD мотор на Мазда, която карам в града, гората (и извън нея).
                    Приеми, че разхода извънградско през зимата е около 8 литра, а в летните месеци - клони към 7, при нормално каране 90 -110 км./ч., и без гуми за кал!
                    Успех от мен и късмет с избора!

Коментар

Ето Витарка от колега от форума:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=194120
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

От получените досега отговори не виждам да има предпочитания/препоръки за двигатели спрямо серия/година с оглед на тяхната надеждност и създаване на проблеми, което може да се каже е добре, т. е. явно всички са ок като цяло.
                        Ако се спра на дизел най-вероятно ще е от сериите 2003/2004 с HDI мотора на пежо, като проверен вариант от приятел

Коментар

Пежо 2.0 HDI (90к.с) го има още от 99-та година, и е добър и надежден мотор.
                          Не знам кой ти е навил точно 2003-4 г и защо.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            Пежо 2.0 HDI (90к.с) го има още от 99-та година, и е добър и надежден мотор.
                            Не знам кой ти е навил точно 2003-4 г и защо.
                            Той по скоро ме съветваше да не не си взимам по-ново от това заради този двигател, зашото 2003/2004 вече вили последните серии с него. Това твое мнение ще го считам като допълнителна точка в полза на този двигател

Коментар

Ми то от 2005 започва производството на новата Гранд Витара, която е доста различна. Няма шаси и е фултайм. Там вече дизелите са на Рено 1,9 dCI (DDIS). При Рено тези двигатели имаха редовни проблеми с турбината при старата си версия (120 к.с. която не се слага на ГВ). Хората ревяха и от скъпия демпферен маховик и дюзи. После се оказа че това са нормални проблеми при новите комънрейл двигатели. После от Рено явно си взеха бележка, поосъвършенстваха двигателя и тези проблеми се срещат вече по-рядко. Иначе бензиновите са познатия J20A, J24B и H27B V6.

Визирайки любовта ти към МТБ, лесно ще се заразиш и с вируса наречен Офроуд. За това и аз ти препоръчвам модела до 2004 г. Той има доста по-добра база за развитие като офроуд машина, от колкото новия модел
                              Последно редактирано от bullet_pk; 03-04-15, 11:25.
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                                Ми то от 2005 започва производството на новата Гранд Витара, която е доста различна. Няма шаси и е фултайм. Там вече дизелите са на Рено 1,9 dCI (DDIS). При Рено тези двигатели имаха редовни проблеми с турбината при старата си версия (120 к.с. която не се слага на ГВ). Хората ревяха и от скъпия демпферен маховик и дюзи. После се оказа че това са нормални проблеми при новите комънрейл двигатели. После от Рено явно си взеха бележка, поосъвършенстваха двигателя и тези проблеми се срещат вече по-рядко. Иначе бензиновите са познатия J20A, J24B и H27B V6.

Визирайки любовта ти към МТБ, лесно ще се заразиш и с вируса наречен Офроуд. За това и аз ти препоръчвам модела до 2004 г. Той има доста по-добра база за развитие като офроуд машина, от колкото новия модел
                                Мерси за насоката! Още една точка за дизеляк 2003/2003 с HDI двигателя на пежо.
                                За бензиновите еарианти не съм запознат много, J20A го хвалят като доста надежден двигател, но май го има само на моделите до 2002.

Общо взето засега имам нужните насоки за едно хубаво четене на материали по въпроса.

Иначе усетих аз че офроуда е краста - до решението да си взема джипка се стигна само след като ми дадоха да направя едно единствено пускане от Мургаш с едно L200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X