Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара - двигател - година?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара - двигател - година?

Планирам да си взема Витара дълга база и искам да се допитам за вашите мнения за това кои двигатели според сериите по години ви изглеждат удачен избор.

За дизел ми похвалиха тези от 2003/2004 г с двигателя на пежо 2.0 HDI, по новите им хвърлиха малко храна..Какво ще кажете?
    Като разход ми казаха, че харчи сравнително малко и даже слиза до 5 и нещо на 100 км извънградско.

Също ме интересуват бензиновите двигатели основно за поставяне на газова уредба. Кои модели/година според Вас са най-удачни?

Просто има тонове информация за четене и затовапуснах тема. Приветствам и насоки за четене по темата

Джипката ще се кара основно като автомобил тук таме с излизане от асфалта по черни пътища основно за къмпинг - да се чувствам малко по сигурно отколкото с лека кола и бавните скорости, за да не товмозя толкова съединителя при по силни наклони.

От: Витара - двигател - година?

Те всички стават за газифициране.

Съответно 2,5 V6 e по-мощен, по-скъп за поддръжка и по-лаком, от колкото 2,0 R4 128 к.с. Иначе и двата са с верига

1,6 16V се слага само на късата база.

Разход от 5/100, дори и с 2,0 HDI ми се струва невъзможен.
    Последно редактирано от bullet_pk; 30-03-15, 19:24.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Колега кара с мотор пежо, не по малко от 8/100.
      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
      Киа спортаж2000тди 98г
      Ауди А3 1.9ТДИ
      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение

Съответно 2,5 V6 e по-мощен, по-скъп за поддръжка и по-лаком, от колкото 2,0 R4 128 к.с. Иначе и двата са с верига

Благодаря за мнението!
        от бензиновите, които посочи залагам на втория - по скоро ми трябва за придвижване машинката и по-ниските разходи за поддръжка и гориво са ми предимство.
        Аз принципно съм МТБ спускач и с джипката може да катериме местенца, откъдето после с байковете надолу. Та достатъчна кретения си е байкарията, затова ще се опитвам да не се зарибявам по офроуда - та да, само за превозване без много приключния. В тази светлина предпочитам по-скромен двигател с по-нисък разход за поддръжка и гориво. Също така не съм фен на електвониката затова бягам от по-новите модели.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
          Колега кара с мотор пежо, не по малко от 8/100.
          Имах предвид минимален разход, който се постига на междуградско - 8/100 ми изглежда като за градско

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение

И дълга има 1,6 16в . Аз разхода .................. неща да коментирам че колегите с диско 3 литра мотор гори 7 на 100 с пуснат климатик
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Витара - къса база , испанска сглобка, 1,9 пежо мотор .Стокова.
              Вярно дрът дръгел , ама тая зима по нова година запали на четвърт . За това което е свършила - поклон.
              - Извънградско (90км/ч) - 6/100,То може и повече ама нямам лиценз за пилот .
              - градско - 8-10 (града е Добрич) няма много истифари ...
              - кърско - немога да му хвана края - минава 12-14
              Това дето една кола ще върши работа и няма да гори - спрях да го мисля , спрях и да гледам (чета ) фантастика.
              Ако искаш малък разход - насочи се към малките седани .

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
                Вярно дрът дръгел , ама тая зима по нова година запали на четвърт . За това което е свършила - поклон.
                Това дето една кола ще върши работа и няма да гори - спрях да го мисля , спрях и да гледам (чета ) фантастика.
                E 5-6-7/100 извънградско си е супер, трябва да съм много нагъл за да искам по-надолу. Кърското като разход не го броиме, то си е един цял паралелен свят

Коментар

Първоначално публикуван от yazkata Преглед на мнение
                  Имах предвид минимален разход, който се постига на междуградско - 8/100 ми изглежда като за градско
                  Нито 1.9TD, а още по-малко 2.0HDI, ще гори 8/100 извънградско, освен ако не се гавриш с нея.
                  За гаврене считам над 110-120км/ч.
                  И говорим само на задно.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

5/100 км. дизел, само в лакърдиите на на горублянските мошеници. Реално-7-8/ 100 извънградско, и то ако не я юркаш. В града-10-12 л. нафта. Легендата "Арчи пет на сто граЦко" е безсмъртна от времето на Перкинсите, монтирани на Москвичи и Волги, купени от Кореком и соцтунинговани, щот сме играчи и пАри залудо не даваме, ръираш ли... Затова е и легенда, защото тогава литър нафта струваше колкото литър боза.
                    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Никой не говори за 5/100, а и зависи от кой номер обувки носи задкормилното.
                      При нормално каране, мисля около 7/100 1.9 и 6/100 2.0 ХДИ.
                      Все пак Ксантията е по-тежка от Витарата.
                      Какво като в джипа се върти една раздатка в повече?
                      За извънградско говорим, рабира се.

Коментар

Челно съпротивление. Сравняваме пирон с тухла, грубо казано.
                        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Вярно е и това.

Коментар

Аз съм с Гранд Витара 1.6 16v 2004,закупена от миркат.В сервизната книжка е посочен разхода на всички модели .За HDI е дадено 6.5/100км извънградско при (90-100 км),10/100км градско,за 1,6 1.6 като моята 7.5/100км извънградско при (90-100 км),12/100км градско.При мен поне са го познали разхода.
                            0878535960-Боби
                            YAMAHA WR 400
                            MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6
                            SUZUKI GRAND VITARA 1,6 16V 04

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
                              Това може би е вярно, ама нали се сещаш, че старата къса Витара с този мотор тежи с около 300 кила по-малко от дискутираната тук Гранд Витара след 1998 г. ..? Ей ти го литър разход нагоре.

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                              Никой не говори за 5/100, а и зависи от кой номер обувки носи задкормилното.
                              При нормално каране, мисля около 7/100 1.9 и 6/100 2.0 ХДИ.
                              Все пак Ксантията е по-тежка от Витарата.
                              Какво като в джипа се върти една раздатка в повече?
                              За извънградско говорим, рабира се.

Ми една раздатка в повече, четири по-тежки гуми в повече, доста по-лоша аеродинамика, наличието на цял заден мост в повече при Витарника ... всяко от тези неща вдига разхода нагоре. И като се огледаш - събрали се литър-два в повече от Ксантията.

7/100 извън и 10/100 градско ми се виждат по-реалистични за Гранд Витара HDI в стандартен вид. Съответно 10-15/100 за 2,0 16V на газ.
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X