Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова придобивка - Сузуки Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова придобивка - Сузуки Самурай

Не е ли само за бавните да се спира?
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от mitcoo Преглед на мнение
      Предстои закупуване на гуми Инса Турбо Дакар 195/80/15 и сериозна експлоатация. Но нещо не ми е ясно - мога ли да включвам 4х4 в движение, и дали при изключване е необходимо няколко метра на задна
      Самураят ти е с ръчни хъбове:

От 2Н в 4Н в движение без особени рискове
      От 4Н в 4L в движение не е желателно, но при необходимост става при хлъзгав терен относително висока скорост спирачка до степен блокиране на гумите и задължително прав волан, и вариант втори ниска скорост < 15 km/h

И това всичкото е при предварително включени хъбове.
      Ако хъбовете са изключени, каквото и да правиш с малкия лост няма да повлияе на проходимостта.

Коментар

Самурая е с ръчни хъбове доколкото разбирам - включвам в движение с ниска скорост и изправен волан и изключвам без да давам назад, аз така включвам и изключвам с Гранда

Коментар

Само от 4Н в 4L в движение не е желателно иначе да, изключваш без да даваш назад.

Коментар

Честито колега-това е Ямболски Самурай,нали?
            Ако е този за който мисля е почти перфектен,като шаси и купе.
            Браво-добър избор на евтин и много проходим джип,но що се отнася до избора на гуми 195/80-15 според мен е грешка-клиренс под дифовете с тях-19,20см.!
            Особено и ако го отвориш с фланци или други джанти ще се разочароваш много-/вярвай ми/.....-ще падаш и с 4-те гуми в коловозите на болшинството машини и общо взето ще си постоянно "легнал" на мостове!
            Ако ще се кара с щатните джанти и без фланци по-ще ти вършат работа тези гуми.....-винаги две ще са ти на високото!
            П.П.Конкретно за тази машина,тегло и мотор търси нещо тясно с реална височина 74-75см. за да докараш 23-24см. просвет.
            Иначе нещата в гората и коловозите не се получават!
            Последно редактирано от Янко Желязков; 02-04-15, 18:06.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
              нещо тясно с реална височина 74-75см.
              Това отговаря точно на 235/75/15. Сега съм с каймани в този размер, преди с Fedima extreme evolution(дето им викаме "кобри"), и те бяха също толкова високи.
              Не са много тесни, но не са и някои валяци.
              С едни тракторки нещата ще заспят, и самурайчето ще стане малко пъргаво зверче, и ще разплаква батковците.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Честито за правилния избор!
                Ако нещо ти потрябва:съвет или части,звънкай.
                ТЛК-120 Николай Колев
                0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                  Честито колега-това е Ямболски Самурай,нали?
                  Ако е този за който мисля е почти перфектен,като шаси и купе.
                  Браво-добър избор на евтин и много проходим джип,но що се отнася до избора на гуми 195/80-15 според мен е грешка-клиренс под дифовете с тях-19,20см.!
                  Особено и ако го отвориш с фланци или други джанти ще се разочароваш много-/вярвай ми/.....-ще падаш и с 4-те гуми в коловозите на болшинството машини и общо взето ще си постоянно "легнал" на мостове!
                  Ако ще се кара с щатните джанти и без фланци по-ще ти вършат работа тези гуми.....-винаги две ще са ти на високото!
                  П.П.Конкретно за тази машина,тегло и мотор търси нещо тясно с реална височина 74-75см. за да докараш 23-24см. просвет.
                  Иначе нещата в гората и коловозите не се получават!
                  Ямболски е наистина шасито и купето са добре, но просто е бил зле поддържан. Относно гумите просто се притеснявам дали друг размер няма да опира някъде, защото нямам никакво намерение да слагам фланци или да сменям джанти. Гранд витарата ми е вдигната и на нея съм с фланци, за да компенсирам височината и тесните гуми 205/80/16 А/Т, и пак ми се наложи да режа с флекса подкалниците.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев-64 Преглед на мнение
                    Честито за правилния избор!
                    Ако нещо ти потрябва:съвет или части,звънкай.
                    Благодаря! Най вероятно ще ми се наложи да търся и части и съвети

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Това отговаря точно на 235/75/15. Сега съм с каймани в този размер, преди с Fedima extreme evolution(дето им викаме "кобри"), и те бяха също толкова високи.
                      Не са много тесни, но не са и някои валяци.
                      С едни тракторки нещата ще заспят, и самурайчето ще стане малко пъргаво зверче, и ще разплаква батковците.
                      Какъв размер и марка тракторки мога да сложа, на щатните джанти 15ки.

Коментар

7.50x15
                        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                        http://www.facebook.com/JeepBG
                        LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                          7.50x15
                          SEHA 7.50-15 KNK50 TT 8 113 A6 - това ми излиза в интернет като марка по този размер, дали ще станат без повдигане или фланци или ще опират?

Коментар

Мои познат е с такива,на оригинален самураи и няма ядове.
                            SUZUKI VITARA V6
                            HONDA CBR 919RR
                            MERCEDES ML
                            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X