Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви са разликите при 4х4 системите на Самурай, Витара и Гранд Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какви са разликите при 4х4 системите на Самурай, Витара и Гранд Витара?

Първоначално публикуван от Vangelis84 Преглед на мнение
    .. Дали вярвате, че няма хора, които са направили правилния избор още с първия си джип... точно с четене ... и дори с гледане на клипчета, което много мразите... и с полезни съдържателни постове на по-стари кучета, които нямат за цел първо да се заядат и да се направят на интересни...
    Упорит си и няма начин да не постигнеш това което мислиш, за което и браво, но си хванал грешната пътека. Добре си прочел и изгледал клипчетата, това ти е дало насоки на търсенето и..от тук нататък са ти грешките. Ако си решил да скачаш в харда /той в никакъв случай не е на поляната зад Лидъл/ първото нещо от което трябва да избягаш е блокаж който се включва когато вече се е засрала обстановката. Само за пример-ако си със Самурай и на предният мост е локер хвърляш каре за норматив, написали са ти го и това е от опит. Пак от опит те съветват да излезеш на някоя разходка и да си избистриш концепцията и това не е заяждане. Явно ти липсва каране на високо проходима машина и не е зле да видиш как е в живия живот. Направи го и тогава темата ще си дойде на мястото.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Кой го е написал от опит?Аз не съм прочел, някой в България да е слагал лок райт на предния диф на Самурай ... ако слизаш редовно и си цъкаш хъбовоте ръчно преди и след черно... защо да хвърля каре за норматив?Не ми пречи да пробвам ... едно каре няма да ме съсипе финансово.Както написах ... чел съм, че навън един кара така от 3 години без проблеми ... но с ръчни хъбове и си ги върти човека.Локъра за предния и задния мост мисля е един и същ, поне като сериен номер... мога да го продам на някой да си го кара на задния диф ... няма да ми е скъпа тая проба.

Коментар

Кой го е написал от опит?Аз не съм прочел, някой в България да е слагал лок райт на предния диф на Самурай ... ако слизаш редовно и си цъкаш хъбовоте ръчно преди и след черно... защо да хвърля каре за норматив?Не ми пречи да пробвам ... едно каре няма да ме съсипе финансово.Както написах ... чел съм, че навън един кара така от 3 години без проблеми ... но с ръчни хъбове и си ги върти човека.Локъра за предния и задния мост мисля е един и същ, поне като сериен номер... мога да го продам на някой да си го кара на задния диф ... няма да ми е скъпа тая проба.
        Карето го хвърля на черно, не на асфалта, а това че не си чел не значи че си го открил локъра ти. А относно хъбовете, ами който иска си ги врътка, мен например не ме интересува икономията и не ги изключвам, работя само с лоста на раздатката и в момента в който реша че ми трябва с едно движение съм на Х4. И блокажа не е панацея, хубаво е да го имаш а лошо е да разбереш че не решава всички проблеми след първото яко окопаване. Но пък щом си го решил вземай и слагай, после ще пишеш кое-как
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Тоя джип Самурай , има ли го някъде или само в главата ти. Купи си джип, направи нещо по него, ако не ти хареса го продаваш и така..... Мисля че колегите ти дадоха достатъчно информация.
          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
          Киа спортаж2000тди 98г
          Ауди А3 1.9ТДИ
          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Почувства ли се длъжен да напишеш нещо? Аз не виждам информация ... виждам заяждане и перчене.Сигурно и ти си дал някаква информация с поста си?Джипа, къде бил ... да съм правил и продавал ... явно е някакъв ценен съвет.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
              Карето го хвърля на черно, не на асфалта, а това че не си чел не значи че си го открил локъра ти. А относно хъбовете, ами който иска си ги врътка, мен например не ме интересува икономията и не ги изключвам, работя само с лоста на раздатката и в момента в който реша че ми трябва с едно движение съм на Х4. И блокажа не е панацея, хубаво е да го имаш а лошо е да разбереш че не решава всички проблеми след първото яко окопаване. Но пък щом си го решил вземай и слагай, после ще пишеш кое-как
              Кой го хвърли на черно?Кой със Самурай в България сложи локър и го е ползвал само на черно и го е хвърлил?Написах ти, че съм чел, че не го хвърля в чужд форум ... тук не виждам да има такъв с опит.

Коментар

Кой го хвърли на черно?Кой със Самурай в България сложи локър и го е ползвал само на черно и го е хвърлил?Написах ти, че съм чел, че не го хвърля в чужд форум ... тук не виждам да има такъв с опит.
                Иди да караш в чужбина там щом не ги хвърлят ,тук се чупят!
                И да има едва ли ще ти сподели .... но ти продължавай да четеш !
                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Ами просто няма ... ако има защо няма да ми сподели ... или не го е споделил в проекта си ... секретна работа?

Коментар

Ами просто няма ... ако има защо няма да ми сподели ... или не го е споделил в проекта си ... секретна работа?
                    Ми нека ти да си първия тогава .
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Колега за пет години смених три , и оставих този който ми върши работа за моите нужди . Не се заяждам с никой, реалното няма нищо общо с клипове , ако искаш питай Кольо който кара витара в трофи експерт. Мисля че само той кара витара, но може и да бъркам.
                      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Абе опитвах се со кротце да те върна на земята но ти явно си си седнал на ушите. Само Самураи във времето назад съм чупил три и сега чупя четвърти, та пак питай кой хвърля каре, къде и как. Само се замисли че хвърля карета без блокаж а ти искаш да му сложиш помощник в трошенето. А относно опита...първият ми 4Х4 е от края на 80-те на миналият век и даже вече не се наемам да изброя какво ли не съм чупил. И прав е Христо, давай, слагай, чакаме.

Коментар

Ама то всичко се чупи в някакъв момент.Ти може да си чупил и от експлоатация с прекомерно големи гуми примерно... или поради смяна на мотор ... или нещо друго. Може да си чупил нещо на което му е дошло времето просто. С ръчните хъбове може човек да си остави единия заключен ... и да си пердаши, когато иска само на задно ... когато иска на 4х3 ... и ако е тежък терена... да слезне да си заключи хъба за 4х4 Най-добре би било, ако имаше ЛСД за отпред... но чета, че фирмата,, която ги е правила е спряла производство ... и за да го поднови трябва да има поръчка за поне 300... което сигурно никога няма да стане. Тоя заводския заден блокаж, при повечето не работил след толкова години ... но не намирам да пишат дали има ремонтен кит за него.

Коментар

Що му се палите на колегата? Ще му мине...

Коментар

Не мисля.

"Чукча не читатель, чукча писатель."
                              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Сериозен си ... намери повод да си пуснеш дежурното лафче.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X