Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви са разликите при 4х4 системите на Самурай, Витара и Гранд Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какви са разликите при 4х4 системите на Самурай, Витара и Гранд Витара?

Някой модератор, били сменил заглавието на темата ... примерно с "разни въпроси за Самурай".

Изникна ми едно питане за което също не ми помогна търсачката.Виждам не малка разлика в просвета на sj413 и sj410...а именно 25мм, което си е 1 инч .. или за да го компенсираш трябва 2 инча по-големи гуми ... което е адски много.Разликата я има при еднакви гуми ... дифа на 1.0 куб ли е толкова компактен, че да даде разлика от 25мм? Другото фрапиращо поне за мен е ... разликата от близо 100кг между sj413 и JA51? sj413 до колкото знам е Самурая с широките мостове и моно инж ... с 1298куб. мотора ... JA51 изглежда е модела преди него ... тесните мостове и карбуратора ... с 1324куб. мотор. От къде ще дойдат цели 100кг разлика... да не би да са му направили купето с по-дебела ламарина да не гние ... или вътрешна изолация?Ето сайта в който ми попадна това инфо: http://www.4x4.in.th/specification.html

А за просвета ето това гледам: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:spec1 (1).jpg
Прегледи:1
Размер:115.7 КБ
ID:5649913

Коментар

Вангелис, те по-големите гуми са нужни не само заради по-големия клиренс.
      Например по-голямата гума се качва по-лесно по препятствията.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тва защо ми го пишеш, и на децата им е известно това ...азбучна истина ...идеята е, че като сложиш 31ци на 2та Самурая примерно ... единия ще е с просвет все едно има 33ки.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Вангелис, те по-големите гуми са нужни не само заради по-големия клиренс.
          Например по-голямата гума се качва по-лесно по препятствията.
          Коле ,сега е момента да изнесеш един урок за гумите. Не ми е ясно много по този въпрос и затова. Един мой познат (Светльо) бе казал че разликата между хубавата и лошата гума е 50м. Ако и той е прав искам да ми го обясниш. Ще ми е много интересно да науча как голямата гума се качва по препятствията.
          Пълен незнайко съм по въпроса, ще ме образоваш ли?.
          Последно редактирано от banjo; 24-03-15, 08:32.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от Vangelis84 Преглед на мнение
            "разни въпроси за Самурай".
            Изникна ми едно питане за което също не ми помогна търсачка. От къде ще дойдат цели 100кг разлика... да не би да са му направили купето с по-дебела ламарина да не гние ... или вътрешна изолация?
            Интересна работа???
            Не съм напълно сигурен.
            -"Виждал съм" коли с по големи рамери, които са по леки;по голяма кубатура двигатели с по ниско тегло;четериврати купета- по леки от двуврати ;купета с повече кит отколкото желязо и т. н. .
            - Но, поредния ВИ въпрос, изисква повече знания и аналитичност и с удоволствие ще следя - Отговорите !
            - Желая ВИ успех в задълбочения анализ и селектиране при подбора на желаната "машина".

Коментар

Тук говорим за еднакви купета с еднакви мотори.Едното има по-широки мостове с 9см ... и има малко повече инсталация понеже е моноинж...ама 100кг не идват от такива неща.Попаднах на един много хубав линк с адски богато инфо и общо взето си изясних какъв Самурай да търся ... ако ви е досадна темата ... трийте я.

Коментар

Че защо да се трие? Темата е много поучетилна и полезна.

Много си упорит, честно! Просто не се заяждай толкова много с хора, които имат доста повече опит от теб. Вслушвай се в съветите, дори и да не си съгалсен с тях. Просто ги прекарай през твоята си призма и действай, както сметнеш за добре. След време ще разбереш дали си бил прав или не. Иска ми се, като си вземеш желания Самурасляк, да качиш снимки и да ни държиш в течение с всичко, което правиш по него.

Има доста други потребители, които не бяха виждали 4х4 на живо, но си спретнаха страхотни машини. С цената на много пари, нерви и време. Пожелавам ти успех!
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                  Че защо да се трие? Темата е много поучетилна и полезна.

Много си упорит, честно! Просто не се заяждай толкова много с хора, които имат доста повече опит от теб. Вслушвай се в съветите, дори и да не си съгалсен с тях. Просто ги прекарай през твоята си призма и действай, както сметнеш за добре. След време ще разбереш дали си бил прав или не. Иска ми се, като си вземеш желания Самурасляк, да качиш снимки и да ни държиш в течение с всичко, което правиш по него.
                  +1
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                    Коле ,сега е момента да изнесеш един урок за гумите. Не ми е ясно много по този въпрос и затова. Един мой познат (Светльо) бе казал че разликата между хубавата и лошата гума е 50м. Ако и той е прав искам да ми го обясниш. Ще ми е много интересно да науча как голямата гума се качва по препятствията.
                    Пълен незнайко съм по въпроса, ще ме образоваш ли?.
                    Боги, не се прави на ударен с мокър парцал.

Давам ти пример в двете крайности, за да се види разликата:

Имаш препятствие вертикална стеничка(бетон) с височина 50 см. Подхождаш към нея с гума за лека кола 12 цола(за тико да речем), и се опитваш да се качиш. Само ще запалиш съединителя, или ще строшиш окачването.
                    Другата крайност-подхождаш към стеничката с гума като за трактор-с височина 1,6 м. Горния ръб на стеничката ще е на такава височина, че голямата гума ще се качи върху нея без двигателя да се замисли даже.

Както казах-това са крайности, но разликата от 29 с каквито карам аз, и 35 е доста силно осезаема. Да не говорим за по-големите гуми...

Това само за гумите. За добро представяне на джипа се иска комплекс от мерки повишаващи проходимостта, като всичко е много обвързано. За капак като сложим и факторът "пилот" става съвсем омотано.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Боги, не се прави на ударен с мокър парцал.
                      Неразбирам от гуми и винаги ми е било интересно. Не се правя
                      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                      Дий Снайдер

Коментар

Значително по-слаби ли са железата на SJ410 от SJ413... дифове, карета, раздатка?Питам понеже изпадат добри представители на SJ410, пък и по-лесно можеш да попаднеш на такъв със заден блокаж, четох за блокажа и смятам, че не е тежка задача да се възстанови, ако не работи...за това поне има богато инфо във форума.Въпроса е дали да не взема такъв и след време да му кача мотор с кутията от 1.3... четох, че само се променя захващането на кутията и мотора, но не намирам някакви сериозни впечатления относно здравината на диф, каре и раздатка.Знам, че дифа е по-компактен, но тва не е задължително да го прави по-слаб... може пък да е само предимство от гледна точка на обсъждания просвет ... а и по-високото предавателно число като бонус.Та някой тормозил ли е sj410 с по-голям мотор...чета, теми с такива, дето са слагали навън ... ама не пишат как ги експлоатират ... с какви гуми и прочие... реално да имат база за сравнение с железата от sj413...
                        Последно редактирано от Vangelis84; 25-03-15, 11:51.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X