Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматичен смукач за Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматичен смукач за Витара

Здравейте.Имам въпрос за автоматичния смукач,как се разглобява и къде се намира?

От: Автоматичен смукач за Витара

Под капака...някъде...ако има изобщо...
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ахам,няма...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ако е карбуратор?
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ако е карбуратор трябва да има ръчен такъв. При инжексионите така наречения автоматичен смукач е стъпковото моторче.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

тя е 1,6 моноинжекция

Коментар

Моноинжекцията няма смукач.Има стъпков мотор и програма за студно палне в компа.Ако на студено не държи обороти,клати или се опитва да гасне ,се почва от 2-та температурни датчици,стъпковото моторче,ламбда сонда,проблем в инжекциона,вакуумен регулатор,запалителна система...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

По темата.. възможно ли е, след посещение в сервиз нещо да не е закачено после както трябва.. защото имам проблем като пали - и студена, и топла... Преди го нямах проблема.
                Николай
                VITARA 1.6, 93 къса кабр
                КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Да, на мен ми бяха разминали ангренажния ремък с един-два зъба. Иначе колата върви ли нормално?
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Като си загрее, оборотите са си ок, и на газ и на бензин. Но като паля е много досадно и неприятно...
                    Николай
                    VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Моноинжекцията няма смукач...
                      Не е баш така. Байпаса, или така нареченото стъпково (нищо, че изобщо не е стъпково) си е едно, автоматичния смукач си е друго и го има.

Намира се в корпуса на моното, там където влиза едното маркучле от охладителната система. Отпред има капаче, под капачето има една ... не баш гайка, която регулира оборотите на студено и кога да затвори. Няма особено какво да се разглобява вътре, а и няма какво да се развали. Е, невъзможни неща няма, разбира се Желателно е на студено да вдига около 1500-1800 оборота и да затваря при нещо от сорта на 50 градуса, но не помня вече точно.

Не знам от какво е породен въпроса, но ако е от затруднено палене, на моното има отстрани една вакумна мембрана, която ако е вързана на неправилното място, затруднява паленето, а може и да подебва нормалната работа на мотора, ако не е свързана изобщо. В смисъл - вдига яко обороти без нужда. И ако някой умник компенсира оборотите от регулировъчния винт, мотора започва да работи леко калпаво в ниските.

Калпава работа на студено може да се получи и от прецакан термодатчик. Обикновено се скапва в посока "студено" и компа започва да излива яко бензин. Ниските ги няма никакви, а отзад смърди яко на недогорял бензин.

При 2 зъба сбъркани на ремъка, колата пали гадно и рабори отвратно. При един зъб - все още работи достатъчно кьопаво, за да се усети човек, въпреки, че пали по-лесно. Пробвал съм
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                        Ако е карбуратор трябва да има ръчен такъв. При инжексионите така наречения автоматичен смукач е стъпковото моторче.
                        В грешка си, има си автоматичен и то по-сложен от на моно-инжекцията, все пак е Микуни, не някой тъп еднокамерен вазов недомисляк, успех. Тефчо е казал ясно, но ако техниката не е вашата стихия, по-добре гледайте отстрани, така поне може да научите нещо и да не се прецакате сам

Коментар

Не знам от какво е породен въпроса, но ако е от затруднено палене, на моното има отстрани една вакумна мембрана, която ако е вързана на неправилното място, затруднява паленето, а може и да подебва нормалната работа на мотора, ако не е свързана изобщо. В смисъл - вдига яко обороти без нужда. И ако някой умник компенсира оборотите от регулировъчния винт, мотора започва да работи леко калпаво в ниските.

Какво значи вързана неправилно? Или изобщо невързана?
                          Николай
                          VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Значи откачени или разменени вакумни маркучи.
                            Или неработещо клапанче което я командва.
                            Или, или...
                            По темата е писано няколко пъти. качвани са схеми, и в общи линии всичко е казано.

Коментар

пробвах и развих тази гайка с трите болтчета но не успях да развия тая така наречена гайка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X