От: Автоматичен смукач за Витара
Най-сетне го направих това което бях замислил.
Естествено, чаках да дойдат студът и снегът.
Разпробих капачето. Нарязах резба и в него.
След това във вдлъбнатината на капачето притегнах гайка и я залях с епоксидна смола.
Гайката е добре да е от самозатягащите с пластмасова вложка, хем да е уплътнена, хем да не се развива винтчето в последствие.
Системата сработи, позволява натройване на обороти по избор, като не се налага разместване на дроселовата клапа с опрния и' винт,
което и не променя настройката на ТПСа.
Когато сте с газова, трябва да се играе едновременно с този винт и винта за празен ход на изпарителя.
А на бензин, компа сам си дорегулира нещата.
За мен, това е най-евтиния вариант да се реши проблема с неработещ смукач.
Просто за зимна експлоатация си настройвам малко по-високи обороти, и толкова. Аз и не я карам толкова много през зимата.
А за лятото, оборотите се намаляват до заводските предписания.
Системата разбира се може да се усъвършенства и усложни, като се комбинира жило и лостова с-ма вместо винтчето, така че да си стане един истински ръчен смукач.
А на който не му се нрави, все едно, не съм го писал
Най-сетне го направих това което бях замислил.
Естествено, чаках да дойдат студът и снегът.
Разпробих капачето. Нарязах резба и в него.
След това във вдлъбнатината на капачето притегнах гайка и я залях с епоксидна смола.
Гайката е добре да е от самозатягащите с пластмасова вложка, хем да е уплътнена, хем да не се развива винтчето в последствие.
Системата сработи, позволява натройване на обороти по избор, като не се налага разместване на дроселовата клапа с опрния и' винт,
което и не променя настройката на ТПСа.
Когато сте с газова, трябва да се играе едновременно с този винт и винта за празен ход на изпарителя.
А на бензин, компа сам си дорегулира нещата.
За мен, това е най-евтиния вариант да се реши проблема с неработещ смукач.
Просто за зимна експлоатация си настройвам малко по-високи обороти, и толкова. Аз и не я карам толкова много през зимата.
А за лятото, оборотите се намаляват до заводските предписания.
Системата разбира се може да се усъвършенства и усложни, като се комбинира жило и лостова с-ма вместо винтчето, така че да си стане един истински ръчен смукач.
А на който не му се нрави, все едно, не съм го писал

Коментар