Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Vitara - джип за пътя и извън него???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Grand Vitara - джип за пътя и извън него???

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
    - като монтирах газовата (назад в темата) подробно описах направата на бензинов резервоар и монтаж на газовата бутилка отдолу. Е наложи се малка корекция - "газаджийските" шини изгниха и едната се скъса. Взех крайни мерки - отрязах си две ивици неръждавейка 0,8 mm и ги подмених. Не очаквам същият проблем този век.
    Сериозно ли сложи 0,8 да държат бутилката?
    Аз съм ги опасал с поцинкована шина 3х30 и пак внимавам да не ги ударя отзад.

Коментар

0,8 го казах "на изуст", инак бръкнах в коша с отпадък до гилотината в цеха и взех дебелината ,която се гънеше относително лесно на ръка. Може и да е 1мм, но не е повече. Не е и по-малко от 0,8 защото такава просто не купуваме във фирмата.
      Ако се върнеш назад в темата, където съм показал монтажа, ще видиш, че имам и два обръча от шина 20х4, които също укрепват бутилката. При тях проблема, е че са толкова твърди, че не могат плътно да прилепнат към бутилката и след максимално стягане тя остава "хлабава".

Още мисля, какви части да поръчам.... сякаш се спрях на монротота, понеже с Каябата имам лоши спомени отзад, а другите (Ашика) ми се виждат подозрително евтини. Но не мога да се реша с пружините.... влече ме да купя +2" от Англия, ама не ми се чака... все ще минат 10-15 дни докато дойдат...
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Аз съм с Монро, вече втора или трета година държат.
        Цената им прилична, скачай.

Коментар

Да пиша какво се случи по въпроса с пружини-амортисьори.

В крайна сметка взех амортисьори Monroe Adventure 4x4 за 153лв бройката.
          Пружини предни поръчах +2" от Jimnybits в Англия. Дойдоха за около 10 дена (през фирма "паунд на килограм"), като до вратата ми дойдоха общо за 213лв.

Всичко беше монтирано преди 2 седмици, каот подложките отпаднаха и направихме стенд на предницата.
          От резултата съм доволен - стабилността се повиши, возията стана стегната, но не друслива. Вече го няма пробиването до пампони при неравновти и висока скорост в гората. Стойката на колата също е добра, може би искам малко нагоре отзад, но и там обмислям други пружини, защото вартбурговите са леко меки.
          Прикачени файлове
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

................................................

.....................................................
            Можеш ли да споделиш от къде поръча амовете и номер евентуално
            Ако някой действително е тъп, това няма как да му бъде обяснено
            Grand Vitara 2.5 V6/24 , 1999 automatic

Коментар

От Аутогранд. Това обаче е цена със добра отстъпка. Уж.
              Ако искаш обади се да ти взема

Номер... какъв номер? Парт номер излиза в нета, не съм се занимавал да го записвам и помня.
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Да пиша какво се случи по въпроса с пружини-амортисьори.

Пружини предни поръчах +2" от Jimnybits в Англия. Дойдоха за около 10 дена (през фирма "паунд на килограм"), като до вратата ми дойдоха общо за 213лв.

Всичко беше монтирано преди 2 седмици, каот подложките отпаднаха и направихме стенд на предницата.
                От резултата съм доволен - стабилността се повиши, возията стана стегната, но не друслива. Вече го няма пробиването до пампони при неравновти и висока скорост в гората. Стойката на колата също е добра, може би искам малко нагоре отзад, но и там обмислям други пружини, защото вартбурговите са леко меки.
                От много време ги разглеждам пружините и китовете на Black Raptor ама за ХЛ-а не стават.Иначе добро и бюджетно решение.
                Нека силата да бъде с нас!
                Suzuki Grand Vitara
                +34 642 91 4154

Коментар

Някой има ли опит с китовете на Black Raptor, че ми предстои вдигане ама всичките ми амове са за смяна и като гледам тези китове са ми по-изгодни отколкото да купя само амове и да слагам подложки на пружините?
                  Николай Папазов

Коментар

Пружините, които закупих са такива. За момента съм доволен (карма ги от януари месец). Комбинация с амове монрое адвенчът. Отзад съм с вартбургови + амове ПроКомп. Пружините са меки, но не съм сколасла да ги сменя с нещо друго. Амовете нямат грешка. Единствено разбиха долните тампони, но стават тампони от амортисьора на самурай
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Незнам тези амове от кита дали са монро или какви са, но гледам предлагат и стандартни на монро адвенчър на доста изгодна цена в сравнение с цитираната по-горе.
                      Николай Папазов

Коментар

Стойката на колата също е добра, може би искам малко нагоре отзад, но и там обмислям други пружини, защото вартбурговите са леко меки.
                        Заще не взе комплект четирите пружини, гледам цената е 207лв., което с доставката ще дойде почти същото, което си платил само за предните?
                        Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
                          Заще не взе комплект четирите пружини, гледам цената е 207лв., което с доставката ще дойде почти същото, което си платил само за предните?
                          Наистина монрото в сайта на джимнибитс е на добра цена, но като сложиш доставката ще наближи тукашната ми.
                          Иначе за пружините не си догледал - 207лв е за 2 пружини. За пълен комплект (4 бр. пружини) трябва да доплатиш още 77 паунда.
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Наистина монрото в сайта на джимнибитс е на добра цена, но като сложиш доставката ще наближи тукашната ми.
                            Иначе за пружините не си догледал - 207лв е за 2 пружини. За пълен комплект (4 бр. пружини) трябва да доплатиш още 77 паунда.
                            Вярно е само за предните пружини тази цена.... хм то май ще ми излезе по- изгодно цял кит да взема +2" ама какви ли са амовете, които продават с него никой не знае... и после като излопа някой ам дали ще има по отделно, че на сайта им няма... Абе вкарах се в размисъл пък да видим!
                            Николай Папазов

Коментар

Ох и аз трябва да предприемам такова нещо, че при най-малката неравност подскачам като на батут. Така и така ще се сменят амове, по-добре е направо да се повдигне...
                              Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 H25A 2000г. | 3" сиромашки лифт

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
                                Вярно е само за предните пружини тази цена.... хм то май ще ми излезе по- изгодно цял кит да взема +2" ама какви ли са амовете, които продават с него никой не знае... и после като излопа някой ам дали ще има по отделно, че на сайта им няма... Абе вкарах се в размисъл пък да видим!
                                Писах им на пичовете и казаха, че до няколко седмици ще пуснат като отделен артикул амове +2".Ако го направят май ще скачам на едно окачване от там.
                                Николай Папазов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X