Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект Suzuki Jimny

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проект Suzuki Jimny

След кратко боледуване и отстраняване на някои детски болести,днес тествах стандартна самурайска раздатка,резултата ме задоволява напълно.Гривната със зъби на единия фланец е за километража,на джимни е електронен.

Коментар

Колега адмирация за проекта! Радвам се че още има фенове на тази малка, но много проходима машинка! Продължавай в същия дух, малко са хората като теб който да са толкова нахъсани да направят найстина нещо уникално!
      Сузуки Джимни 1.3 2001 г 82 hp

0888 20 93 63

Коментар

Първоначално публикуван от SEA_WOLF Преглед на мнение
        Колега адмирация за проекта! Радвам се че още има фенове на тази малка, но много проходима машинка! Продължавай в същия дух, малко са хората като теб който да са толкова нахъсани да направят найстина нещо уникално!
        Благодаря и ти не си се справил зле с твоя проект!

Коментар

Какви гуми мислиш да слагаш с тази стандартна раздатка от Самурай?
          Сузуки Джимни 1.3 2001 г 82 hp

0888 20 93 63

Коментар

Засега го карам със 31х10.5х15,ако покаже издръжливост може да пробвам и с 33.В комбинация със бавни 5.125 диференциали стана достатъчно мощно.

Коментар

Супер е много готино е станало! респект!

Коментар

Много хубаво е станало ,а и много хубави моменти ти желая. Поздрави.
                FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                BJ42 04 1982
                FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                LZ 2 BHB

Коментар

Ето какво е "мощност",понеже бях обвинен ,че пиша без да мисля....(което не е далеч от истината)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...BE%D1%81%D1%82

Коментар

А сега обясни как двигател с мощност 100 кW(примерно) ще стане по-мощен като промениш числото на главното предаване.
                    Защото мощността идва от двигателя, а за да се повиши тя, трябват съвсем други мерки.
                    С промяната на предавателните числа по трансмисията променяш въртящия момент който се предава на колелата, при достатъчно голямо число на двигателя му става по-леко да върти големи гуми, ама стоте киловата си остават сто.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      А сега обясни как двигател с мощност 100 кW(примерно) ще стане по-мощен като промениш числото на главното предаване.Защото мощността идва от двигателя, а за да се повиши тя, трябват съвсем други мерки. С промяната на предавателните числа по трансмисията променяш въртящия момент който се предава на колелата, при достатъчно голямо число на двигателя му става по-леко да върти големи гуми, ама стоте киловата си остават сто.
                      Нещо като Унимог U30.....30 коня пък мъкне огромни товари и гуми...
                      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

100 kw си остават 100,това е ясно,обаче докато стигнат до асфалта ,двигателя може да свърши повече или по-малко работа за единица време!Там вече зависи от предавките и раздатките и диференциали и прочее.

Коментар

Точно така е.Мощността на двигателя търпи загуби по трансмисията,било то от предавки,триене,брой зъбчатки и т.н. и на колелата отиват по-малко киловати.С промяна на ПЧ донякъде се компенсират тези загуби.
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            Точно така е.Мощността на двигателя търпи загуби по трансмисията,било то от предавки,триене,брой зъбчатки и т.н. и на колелата отиват по-малко киловати.С промяна на ПЧ донякъде се компенсират тези загуби.
                            Може ли да ми сметнеш с какво ПЧ,електромера ми ще върти на обратно...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                              Може ли да ми сметнеш с какво ПЧ,електромера ми ще върти на обратно...
                              Мога.С каква скорост искаш?
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                                Мога.С каква скорост искаш?
                                Ми,ако не нахално...със стотина лева на месец...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X