Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Крива Гранд Витара
Свий
X
-
От: Крива Гранд Витара
Здравейте колеги! След около изминати 3000 километра след повдигането, започнаха и проблемите. Вчера чух тропане отпред в ляво, спрях и погледнах оказа се, че на стабилизиращата щанга, мисля че се наричат биалетки на лявата липсва долният тампон. Спомням си, че когато захващахме въпросните биалетки тампоните не лягаха хубаво и се смачкаха при затягането. Въпросът ми е имали нещо което може да се направи за да лягат добре въпросните тампони или ще са консуматив занапред?
Коментар
-
С времето смачканият тампон се е скъсал и изпаднал някъде по пътя. Проблема идва от това, че след лифта предните носачи застават под по-голям ъгъл. В следствие на това биалетката в нормално положение не стои перпендикулярно спрямо носача -> постоянни напрежения.
За да няма проблеми трябва да се възвърне първоначалното положение на биалетката спрямо носача. Дали с биалетки с по-голям ъгъл, дали с някаква промяна(огъване на стабилизиращата щанга) или пък с промяна по носача... решение на проблема на мен ми предстои идните седмици да търся.
Какво стана със семеринга на предния диференциал, смени ли го? Ако може да дадеш размер
о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Всичко е точно така както казваш, за съжаление. След като порових малко в нета си мисля нещо за по здрави тампони, може би от полиуретан, но не знам от къде да се поръчат. Относно семерингата не съм я сменил, преди около месец се наложи да го вдигаме мисля че за монтиране на булбара и тогава проверихме нивото на маслото беше добре, сега като го вдигнем отново за смяната на тампоните, отново ще проверя нивото, ако е добре значи загубите са малки и ще го карам така. Ако измислиш нещо по въпроса с биалетките моля те сподели!
Коментар
-
Пробвай с този телефон 0896 806 115. Ще се радвам, ако съм помогнал.Първоначално публикуван от mitcoo Преглед на мнениепо здрави тампони, може би от полиуретан, но не знам от къде да се поръчат.Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
Стефан Арзатов
Коментар
-
Ако продължавате да затягате биалетките до смачкване на тампона, ще продължат да са консуматив. Там само се обира да легне плътно по чашката в комплекта и не напразно са със стопорни гайки(тези с набита пластмаса вътре против развиване от вибрациите) Повечето хора не с наясно с функцията на биалетката, май и повечето майсториПървоначално публикуван от mitcoo Преглед на мнениеЗдравейте колеги! След около изминати 3000 километра след повдигането, започнаха и проблемите. Вчера чух тропане отпред в ляво, спрях и погледнах оказа се, че на стабилизиращата щанга, мисля че се наричат биалетки на лявата липсва долният тампон. Спомням си, че когато захващахме въпросните биалетки тампоните не лягаха хубаво и се смачкаха при затягането. Въпросът ми е имали нещо което може да се направи за да лягат добре въпросните тампони или ще са консуматив занапред?
Успех.
Коментар
-
Проблема е точно в това, че тампона не ляга в чашката опира плътно в едната страна и тръбва да го натегнеш, за да влезе в чашката а от там се и смачква! Съжалявам, че тогава не го снимах, но сега при новия монтаж ще направя снимки. Вчера се свързах с един производител на полиуретанови тампони от Стара Загора, но за съжаление не прави тампони за ГВ има само за Джимни.
Коментар
-
Че к'во знаение има за какво са.
Търси по размер - диаметър на отвора и височина, даже външния диаметър не е толкова важен, ако ги окомплектова с шайби(чашки)!
Но аз да си кажа: по-яките тампони няма да ти решат проблема, просто ще го изместят другаде.
Колега, толкова ли не може с 2-3 думи да обясниш какво да се очаква, ако се пробва "с този телефон"?!Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнениеПробвай с този телефон 0896 806 115. Ще се радвам, ако съм помогнал.о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Решил съм да купя нови гумени и преди да ги монтирам да звънна до Стара Загора да видим дали няма някои да станат по размер и ако имам късмет при следващата смяна...... Относно телефона даден от колегата VULKAN това е телефон на фирма ДУРАФЛЕКС, които произвеждат полиуретанови маншони за автомобили, а не тампони.
Коментар
-
Здравейте колеги. Относно тампоните намерих си парче транспортна лента DUNLOP и съм решил да изрежа парченца от нея по размер от гумените тампони и да експериментирам другата седмица, после ще споделя резултата, по възможност и снимки.
Коментар
-
Здравейте отново! Днес вдигнахме витарата за смяна на тампони на биалетите. Както бях написал по-горе долният тампон на лявата липсваше, но се оказа, че и на дясната долния тампон липсва. Процедурата, който направихме при монтажа е следната: За долен тампон изрязах парче от транспортна лента и на шмиргела го оформихме като тампона, направихме дупка в средата, от горе си сложих старите тампони, защото бяха изцяло здрави/ вероятно основното напрежение е било на долните тампони/ и по - важното обърнахме биалетките от вътрешната страна на щангата и всичко си дойде на място. Незнам дали това обръщане не е проблем, но при монтажа никъде нямаше напрежение тампоните си легнаха в гнездата идеално.
Коментар
-
Здравейте отново колеги. Както писах по горе "Незнам дали това обръщане не е проблем, но при монтажа никъде нямаше напрежение тампоните си легнаха в гнездата идеално." е вече знам - ПРОБЛЕМ Е!!! След изминати около 500 километра основно по асфалт лявата биалетка направо се скъса посредата. Явно е видяла голям зор. Моля за помощ, ако някой има решение на проблема с тази стабилизираща щанга, защото в момента съм я свалил и карам без нея, но веднага се почувства загубата на стабилност на автомобила в завои и незнам какво да правя?
Коментар
-
Аз от ранна пролет карам без нея. На първото влизане в гората и сама си падна
Та закона за излишните неща е напълно в сила.
И това в напълно стандартен вид т.е. без лифт. Не усещам коренна разлика в поведението, освен лека загуба на стабилност в завои както казваш и ти. Ама не ми е проблем защото карам спокойно. Все пак смятам да си я върна на мястото, но не знам кога ще и дойде реда..... Най-вероятно като подхвана да правя подкартерната защита.
С Краси съм говорил по въпроса и той той ги сгъва някак на преса. И ставало!о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Сега се сещам, че когато говорих с Краси да поръчам подложките спомена нещо за сгъване на преса, но не обърнах внимание, явно е имал предвид точно стабилизиращата щанга, но ми каза че за моят лифт няма да е необходимо. Явно трябва да разговарям с него отново.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар