Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крива Гранд Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Крива Гранд Витара

Първоначално публикуван от mitcoo Преглед на мнение
    Относно пружините, като я вдигнахме преди да сложим гумената подложка огледахме пружините, счупено нямаше, но сега като се замисля може и да са сменяли едната пружина автоджамбазите и евентуално да е по-къса или уморена, може би ще ги свалим и двете и ще ги наложим. Сега докато пиша и се сещам, ако пък са еднакви може да потърся една пружина, която да е по дълга с 4-5 см. и да си реша проблема без подложка. Колега понеже виждам, че си от Карнобат, а аз съм от Бургас, и понеже докато пиша отново се сещам, че трябва да и купувам нови гуми имаш ли идея някой в нашия регион да я повдигне цялата и същевременно да компенсира тази разлика с по дълга подложка от дясната страна и да си купя по -високи гуми?
    Колега ,темата с големи гуми е доста дълга ,зависи колко ще са големи де ,за гумените подложки и ние сме пробвали ама не стават, досега на всички тестове са се късали .Ето ти един тел 0897951757 ,но първо свали пружините и ги премери ,ако нямат разлика ги размени ,да не едната да е от нещо друго и да е по мека
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Вчера случайно се срещнах с познат ловец, който има също ГВ, но къса база. Неговата е вдигната и е сложил по-високи гуми, даде ми телефона на човека, който я е вдигнал и мисля днес да говоря с него. Машината на външен вид изглежда много добре, но това което ми направи впечатление, е че отзад не са сменяни пружините, а са сложени подложки, амортисьорите също не са сменяни, а им е заварено удължение в горната част. Предполагам, че това е по евтин вариант, но не знам дали е достатъчно надежден?

Коментар

Колко е надежден удължен стержен на амортисьор? Ако някой знае да каже!

Коментар

Първоначално публикуван от autocolorpetrovi Преглед на мнение
          Колко е надежден удължен стержен на амортисьор.....
          Удължен как, и удължен за каква кола?
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
            Всеки ден слушам за такива издънки, като вашата, новият автомобил не означава нищо, освен едни числа в сервиза и отъняване на джоба, масово забелязвам оглупяване при хората напоследък, явно е заразно, особенно при покупката на автомобил. Нека да видим какво ще кажат момчетата за геометрията, бас слагам за една бира, че шасито е криво, успех
            Всеки си гледа от своята камбанария. В службата нова кола висок клас рядко издържа три години. Минава по 60к на година със заварен педал на газта, спирането често става с двата крака във всякакви пътни условия. Кажи ми кое старо ще издържи толкова. Даже ни излиза ефтино да са на оперативен лизинг.

Първоначално публикуван от Оника Преглед на мнение
            Ако искаш ела в Д. Езерово да я погледна че много взеха да стават съветите. тел 0888852923
            Отиди при Ончо, има място, опит с модела и време да обърне внимание както трябва.

Първоначално публикуван от autocolorpetrovi Преглед на мнение
            Колко е надежден удължен стержен на амортисьор? Ако някой знае да каже!
            Какво разбираш под удължен?
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Предполагам, заварена по-дълга шпилка. Или още едно ухо, заварено върху оригиналното. Надявам се да не съм познал ... ама надали.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

амортисьорите също не са сменяни, а им е заварено удължение в горната част.

Коментар

Не е точно шпилка, по-точно квадрат.

Коментар

Колега и аз съм с GV къса с тези подложки забрави за отзад (не се вкарвай в филми)а за проблема ти махни задните пружини и пусни джипа да легне на тампоните мери от горната планка на пружината до земята така ще хванеш ако има криво(какви стендове какви геометрии)това да не е совалка.
                    Относно повдигането това е джипа който се вдига най-лесно правиш подложки 3,5см. за предните пружини и 5см.удължения за предните амове .Купваш две задни самарови пружини (ако не си намериш варбургови) въпреки че аз предпочетох самаровите (взех си ги нови)слагаш ги отзад на джипа купваш и нови опелови задни амове от(вектра Б(92-96г.)астра или bmw E-30) важно разпънати да са 60-тина см. слагаш ги и си готов (моята е къса и в момента съм със 235/70/16 при оргинални 215/65/16 може и с още по голями)
                    Недостатъци :ще ти падне малко боята от шасито (при пълен завои опира гумата съвсем леко в шасито на мен не ми пречи изобщо избягвам пълен (кога се сетя ...)
                    Предимства: по мека возия и мноооого повече настъпване при неравен терен
                    Разходи:Стругар 80лв.(материалите от него (полиеретан за подложките и шестограм за удълженията)
                    пружини 46лв. два броя
                    амове KYB (газови 96лв.2бр.)
                    И ден работа (барабар с бирата от моя страна )

Коментар

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
                      Колега и аз съм с GV къса с тези подложки забрави за отзад (не се вкарвай в филми)а за проблема ти махни задните пружини и пусни джипа да легне на тампоните мери от горната планка на пружината до земята така ще хванеш ако има криво(какви стендове какви геометрии)това да не е совалка.
                      Относно повдигането това е джипа който се вдига най-лесно правиш подложки 3,5см. за предните пружини и 5см.удължения за предните амове .Купваш две задни самарови пружини (ако не си намериш варбургови) въпреки че аз предпочетох самаровите (взех си ги нови)слагаш ги отзад на джипа купваш и нови опелови задни амове от(вектра Б(92-96г.)астра или bmw E-30) важно разпънати да са 60-тина см. слагаш ги и си готов (моята е къса и в момента съм със 235/70/16 при оргинални 215/65/16 може и с още по голями)
                      Недостатъци :ще ти падне малко боята от шасито (при пълен завои опира гумата съвсем леко в шасито на мен не ми пречи изобщо избягвам пълен (кога се сетя ...)
                      Предимства: по мека возия и мноооого повече настъпване при неравен терен
                      Разходи:Стругар 80лв.(материалите от него (полиеретан за подложките и шестограм за удълженията)
                      пружини 46лв. два броя
                      амове KYB (газови 96лв.2бр.)
                      И ден работа (барабар с бирата от моя страна )

На бързо казано е тъй

Коментар

Много бързо ме навихте. Имам приятел който най вероятно ще се захване с мен да я повдигнем, но сега започват и въпросите и моля за съдействие от колегите. Според мен първо трябва да си набавя необходимите части - пружини от Вартбург, ако някой се сеща от къде да пише или да звъни 0889 633 800, задни амове, предполагам че ще намеря, ако пък някой пък знае коя фирма точно ги продава още по-добре, тук вече идва и големият проблем със стругаря, как да му обясня какви подложки ми трябват, след като незнам размерите, ако някой колега има готови, супер да пише или да звъни. Също така това ли е всичко, което ми е необходимо?
                        Благодаря предварително на колегите, които ще се отзоват!

Коментар

Вартбург... предните от Лада не са ли със същите параметри?

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                            Вартбург... предните от Лада не са ли със същите параметри?
                            Не , задните на лада по стават .

Коментар

Мога да ти помогна с частите за повдигане 0895603825 киро

Коментар

Намерих предни пружини от Вартбург около Бургас, но са от модел 1,3 бензин, тоест четиритактов с двигател на фолксваген, дали ще станат? Малко се опъва собственика да ги свали, защото нямал скоби, но се разбрахме утре да се чуем, за да разбера дали се е справил със свалянето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X