Здравейте колеги. Преди един месец забелязах, че "новата ми придобивка" Гранд Витара като я погледна отзад дясната страна е по - ниска от лявата, взех сантиметъра и се оказа, че лявата страна от калника до земята е с приблизително 3 см. по-ниска от колкото дясната. Забравих да спомена, че колата е обръщана на таван преди да я закупя, това вече го преживях. Отидох при приятел и сложихме от дясната страна тампон от ЛАДА около 4-5 см., където стъпва пружината на задния диференциал, колата се оправи визуално, но днес ходих при него да монтираме ролбара за което я вдигнахме, като погледнах отзад видях, че този тампон се е накъсал много и ще издържи още много малко време. Та въпроса ми е от къде мога да поръчам метален тампон или както там се казва, който се монтира в горната част на пружината - виждал съм такива във форума, които се ползват за повдигане на ГВ.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Крива Гранд Витара
Свий
X
-
От: Крива Гранд Витара
Колега, чета и другият ви пост, заради евтиното, доста сте се подредили, сега ще си почупите малко главата и ще се научите, че евтиното излиза скъпо. По вашият въпрос, намерете си сервиз, където правят геометрия на автомобили и след това преценете дали си заслужава да влагате някакви пари още в този, успех
Коментар
-
Благодаря ви за мненията! Предполагам, че шасито не е криво, защото като я погледнеш не е крива настрани, единствено дясната страна е по-ниска от лявата и с тази подложка която сложихме се оправиха нещата. Ще търся колегата Краси(travelling oт форума). Към колегата trent- Не съм търсил евтин автомобил всекидневната ми кола е Тойота Аурис 2011г. закупена от Спекта ауто Бургас /предполагам знаеш колко струва/, Гранд Витарата я ползвам само за пътуване до вилата и разходки с нея там. Закупих я февруари 2013г. за 8000 лева -производство 2000г., считам че никак не беше евтина, просто проблема е некоректността на автоджамбазите.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitcoo Преглед на мнениеБлагодаря ви за мненията! Предполагам, че шасито не е криво, защото като я погледнеш не е крива настрани, единствено дясната страна е по-ниска от лявата и с тази подложка която сложихме се оправиха нещата. Ще търся колегата Краси(travelling oт форума). Към колегата trent- Не съм търсил евтин автомобил всекидневната ми кола е Тойота Аурис 2011г. закупена от Спекта ауто Бургас /предполагам знаеш колко струва/, Гранд Витарата я ползвам само за пътуване до вилата и разходки с нея там. Закупих я февруари 2013г. за 8000 лева -производство 2000г., считам че никак не беше евтина, просто проблема е некоректността на автоджамбазите.
Коментар
-
Смятам да не влизам в спор относно "издънки" "новият автомобил не означава нищо" "масово оглупяване" "явно е заразно", затова по темата - някой знаели добър сервиз в който да измерят геометрията на автомобила около Бургас.
Предварително благодаря!
Коментар
-
https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...calbody%29.pdf
Ей в това ръководство от 578 до 582 има дадени размери. И на рама, и на купе
Не знам как да чака само страниците, които те засягат.о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Ако ти е близо Карнобат ,мисля че Златко ще я погледне ,има и стенд за разпъване ако се наложи ,но по съм склонен към разлика в пружините .Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
Относно пружините, като я вдигнахме преди да сложим гумената подложка огледахме пружините, счупено нямаше, но сега като се замисля може и да са сменяли едната пружина автоджамбазите и евентуално да е по-къса или уморена, може би ще ги свалим и двете и ще ги наложим. Сега докато пиша и се сещам, ако пък са еднакви може да потърся една пружина, която да е по дълга с 4-5 см. и да си реша проблема без подложка. Колега понеже виждам, че си от Карнобат, а аз съм от Бургас, и понеже докато пиша отново се сещам, че трябва да и купувам нови гуми имаш ли идея някой в нашия регион да я повдигне цялата и същевременно да компенсира тази разлика с по дълга подложка от дясната страна и да си купя по -високи гуми?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар