Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара с масло М10Д.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Витара с масло М10Д.

По добре е да се ползва високо оборотна свинска маз.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Това го ползвам за веригата на резачката. Добавям му малко газ за горене.
      То и това е много отговорно по принцип.Има добри смазващи свойства.Ако му сложиш някоя модерна чорба ще се разхвърчи за нула време
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Леле Кико, как ме подсетИ!
        Сигурно и Ситроена няма да му се мръщи. Ще проверя как вървеше наливно, че не съм взимал отдавна.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз това за лагерите и вала го казах от личен опит, но щом твърдите че няма проблем - карайте с него. За 20-30 лв. отгоре няма да се вкарвам в филми и проблеми. Поздрави,

Коментар

Само за информация:
            Астрата(1991) си погорява масло, вероятно заради счупени или запекли сегменти в третти цилиндър, та я карам именно с М10Д. Заради евтиното масло разбира се. Вече 5 години. Който иска да дойде да види как върви. Аз съм стигал до 150 по магистрала. Това с М10Д.
            Миналата зима в големите студове не съм ходил на работа с такси или пеш. Само дето като е много студено вземах акумулатора в апартамента за през нощта. Сутринта в 8:30 на третото-четвъртото въртене и пали.

На другия полюс-Форд нисана е гледан добре, антифриза е чист като сълза, двигателя е чист, без нагари или чернилка, явно все е каран с добри масла. Преди 2000 км дойде реда за смяна на масло, и му сложих Total Quartz 7000 10W40. Уж трябва да е сравнително добро.
            И претрака биелен лагер, та сега съм в ремонт на двигателя.

Дявола не е толкова черен колкото го рисуват...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Големи капацитети се извъдихте, а нещо в лъскава опаковка от майната си сте съгласни да наливате, нищо, че е по 15 лв. литъра и не знаете какво е.
              Как отричате така категорично нещо без грам обосновка?
              Стига сте робували на предразсъдъци.
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Само за информация:
                Астрата(1991) си погорява масло, вероятно заради счупени или запекли сегменти в третти цилиндър, та я карам именно с М10Д. Заради евтиното масло разбира се. Вече 5 години. Който иска да дойде да види как върви. Аз съм стигал до 150 по магистрала. Това с М10Д.
                Миналата зима в големите студове не съм ходил на работа с такси или пеш. Само дето като е много студено вземах акумулатора в апартамента за през нощта. Сутринта в 8:30 на третото-четвъртото въртене и пали.

На другия полюс-Форд нисана е гледан добре, антифриза е чист като сълза, двигателя е чист, без нагари или чернилка, явно все е каран с добри масла. Преди 2000 км дойде реда за смяна на масло, и му сложих Total Quartz 7000 10W40. Уж трябва да е сравнително добро.

Голям кеф. Сега като сглобиш Форда го подкарвай и него с М10Д.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Голямата разлика между добрите и по-калпавите масла за обикновен ненатоварен двигател на лека кола е в това, че с по-хубаво масло ще се наложи да правиш основен ремонт след примерно 200 000. С по-калпавите(М10Д)-след 100 000. Цифрите са примерни.

Та ако не смятате да карате двигателите си по още 100-200 000 км-спокойно може да слагате евтините масла.

Натоварените двигатели работещи на високи обороти(например спортните) са съвсем друго нещо. Там и "добро" масло да сложиш, пак може да има ядове.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    Голям кеф. Сега като сглобиш Форда го подкарвай и него с М10Д.
                    Тотала има още 8000 за доизносване, и на следващата смяна-нищо чудно да е с М10Д.

Вие сте гъзари...

Коментар

Само за информация:

Коле ,колко е тотал един господ знае.Познавах навремето един шофьор на цистерна ГСМ,който си купи една къща в някаква махала някъде в Хаинбоаза,където се занимаваше с маслена алхимия-Шел,Кастрол,Мобил....зависи от шишетата.А ходеше само до Русе......Само м10д не правеше щото никой не го купуваше,щото си го вземаше.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Сигурно на половината ни колите вървят с подобно масло, но в лъскава опаковка и на подобаваща цена.

"Не всичко скъпо е качествено, но качественото задължително е скъпо" - китайска мъдрост.

В България цената няма нищо общо с качеството.
                        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                          Сигурно на половината ни колите вървят с подобно масло, но в лъскава опаковка и на подобаваща цена.

"Не всичко скъпо е качествено, но качественото задължително е скъпо" - китайска мъдрост.

В България цената няма нищо общо с качеството.
                          Точно така!
                          0898532785-КИКО

Коментар

И аз да дам 5стинки .Имах опел кадет 16 бензин и карах камаз ,сеща ти се с какво масло върви камаза М10Д ,слагах на опела от него но го сменях на 3/максимум 4000 км ,след изминати от мен 180 хил. км (и не знам колко в джърмани) реших да му направя профилактика за последно в последните те му мигове живот .Купих ремъци лагери(биелни) водна помпа ,семеринги ,гарнитури .....................пълен основен без бутала само ,отварям картера свалям биелен лагер и чудо ,напълно перфектен ,новите лагери в коша и го затворих с старите ,минах още около 60хил.км и го продадох . Мисля че колегата ще има проблем само зимата ,трудно ще върти стартера ,миналата година карах с 15/40 но зимата витарата и се запъваше стартера и от тогава само 10/40 му сипвам ,има и друго ако това масло е много дърто ............ мисля че имаха някаква годност маслата (но не съм сигурен)
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

е, все пак е масло, макар и със по-лоши спецификации и вискозитет неподходящ за БГ зимата. Но пак казвам лично аз за 30 лв на смяна няма да рискувам с такова масло!
                              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                                е, все пак е масло, макар и със по-лоши спецификации и вискозитет неподходящ за БГ зимата.
                                Вече го написах:

Стига да има достатъчно сила в акумулатора, стартера да е наред, горивната система да е що-годе в кондиция(моята не е)-и си пали. Вярно върти по-тегаво с М10Д вместо с пълна синтетика 5W40, но си палеше. Хем астрата не е в първа младост, не е поддържана маниашки, а само най-нормалните неща, даже както казах горивната система не е много в час, заради карането на газ, оттам последствията за бензиновата система.

Рабора се, че това масло е с много по-ниски качества от съвременно качествено, но пък и съвсем не е за изхвърляне.

Абе всеки си решава за себе си. Не можеш да убедиш турбогъзара, че сините габарити са грозни, и лепенките по вратите само правят колата по-смешна.
                                Както и турбогъзара не може да ме убеди, че колата трябва да се мие всяка седмица...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X