Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз със Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз със Самурай

Айде стига с тия опели и уазки .... нема нужда
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Честито и от мен колега! Много да те радва!

А джантите може просто да го обърнеш обратно - те са плоски и от двете страни и лягат перфектно на барабана/главината.
      Е вярно, че винтилите ще са от вътрешната страна.
      И на моя самурай има дупка на същото място на гюрука - сложи една лепенка на форума (аз така направих) стои супер

Коментар

Здравейте, заразени и заразители. Да ви кажа че едвам смогвам, за момента целта ми е да го газифицирам, да изхвърля всичко излишно ( според моите представи) и всичко да работи. А че за напред ще се развива........ти можеш ли да спреш гората да се разлиства? Между другото газовата вече е на място, теглича е прибран нагоре и навътре а някой питаше какво му е на парното, оказа се че през него просто не минава въздух.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка1700.jpg
Прегледи:1
Размер:199.8 КБ
ID:5461114Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка1701.jpg
Размер:153.8 КБ
ID:5461115Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка1702.jpg
Размер:213.4 КБ
ID:5461116Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка1703.jpg
Размер:216.0 КБ
ID:5461117Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка1704.jpg
Размер:147.8 КБ
ID:5461118
        0885602543- Стефан

Коментар

Най напред: Честито! Много се радвам, когато си личи, че някой работи с мерак

На снимката не се вижда много добре, но ще си кажа: Вижда ми се направо опасно газовата бутилка да виси на тези две лентички!!
          Онова желязо със заварената шпилка каква роля играе?
          Що отряза решетката пред радиатора?
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Прав е Стоян , тия шинички няма да задържат тази бутилка . Добре е да направиш и допълнителен щит под бутилката .

Коментар

Плюс един глас за махането на шините.
              Аз като слагах бутилката отдолу беше с такива шини. Съветваха ме да ги сменя с нещо по-дебело, ама аз нали съм опак...
              На една разходка се прибрах с половин шина, и бутилката се крепеше от медната тръбичка.
              Та слушай патило-смени лентите. Газаджиите ги ползват за да закрепят бутилката да не шава в багажника, но там тежестта се носи от дъното на багажника. При нашия монтаж-всичката тежест пада на шините, и те се късат.

Относно защитата-ако се вдигне окачването бутилката ще бъде доста нависоко, и няма да има опасност от удряне. Е, винаги може да се нахенриш тоно с бутилката върху някой камък, но пък може както си вървиш по улицата да ти падне саксия на главата.
              Въпрос на личен избор. Аз няма защита, досега не съм имал никакви неприятности откъм бутилката, с изключение на скъсаните шини.

И на мен ми е интересно за какво е онзи заварения болт.

Ако ще караш сериозен офф-теглича е минус. Махай го за да не заорава в земята. Ама то и сам ще го усетиш...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Шините трябва да се сменят с шина 2мм.
                Защита на Газовата бутилка не трябва. Коментиране е много пъти. Подпирал съм се на нея, удрял съм и в камък. Няма шанс да се огъне.

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                  Шините трябва да се сменят с шина 2мм.
                  Защита на Газовата бутилка не трябва. Коментиране е много пъти. Подпирал съм се на нея, удрял съм и в камък. Няма шанс да се огъне.
                  Предпазителя е за осигуряване на бутилката ,при скъсване на шините да не изпадне от джипката

Коментар

Здравейте колеги. Шините са както се казва за свидетел, използвах ги докато натъманя тръбичките и прочие тежестта се поема от третата която завършва със шпилката за която питате. Днес започнах направата на малко резервоарче. Пробвах да обърна и джантите само че отпред опират във спирачния апарат.
                    0885602543- Стефан

Коментар

Тези шини там ли ще останат? Не ми харесват обтяжките, ще ровят в калта, и бързо ще се окривят. Абе направо сложи две такива като средната.

Цялата тънкост в обръщането на джантите е да се центроват точно. Заварката е по-лесната част.
                      Колко опират в апарата? Аз съм пилил по малко от апарата за да не опират. Ама става, ако наистина опирането е малко. Иначе-фланци. Имай предвид, че по какъвто и да е начин да изнесеш гумите навън-все ще има натоварване върху лагерите на моста.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

За да не опира, трябва 5мм фланец и шпилки от заден мост( те са по дълги от предните със 5 мм ) .Самурая няма проблем със шенкелните лагери и при джанти -44 .

П.п. може да изрежеш фланец от стар спирачен диск или барабан

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                          ...
                          П.п. може да изрежеш фланец от стар спирачен диск или барабан
                          Или на лазер за 2-3-5лв
                          Определено заигравката по смяна на шпилките е по-голяма!
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                            Или на лазер за 2-3-5лв
                            Определено заигравката по смяна на шпилките е по-голяма!
                            Така е ,но е неизбежна

Коментар

Имам излишни 4 бр. алуминиеви фланци 10 мм.
                              Склонен съм да се разделя с тях срещу сумата на материала и струговането 30 лв.

Коментар

На колегата Стефан2023 голямо мерси за "веждите" !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X