Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпросче за повдигане на витара дълга база.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпросче за повдигане на витара дълга база.

Аз ще я закарам със сигурност на реглаж, въпроса е че никой там няма да се занимава да ми оправя наклоните чрез нашето изобретение, затова си ги правя сам, после раздвижвам муфите за реглаж на сходимостта, и чак тогава отивам за реглаж на предницата, демек не разчитам на тях за нищо повече от едното врътване на раздвижената от мен муфа, правя го така защото много пъти съм бил разочарован, и после сам съм довършвал реглажа вкъщи, изправял съм си сам волана, защото примерно лявата муфа не се развила, човека направил реглажа само с дясната муфа, и спицата на волана веднага се изкривява.
    Последно редактирано от TOYO; 29-05-13, 21:13.
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Пробвай на друго място да ходиш за реглаж. Съмнява ме всички да са такива мързели и печалбари. Има и колега от форума, който се занимава с това.

В Пловдив на едно място не само, че работят качествено, ами и сами се занимават с разпробиването на амортисьора и т.н.

П.С: Трябва да предвидиш и по-дълги болтове, защото след подлагането на шайби оригиналните идват къси
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Да попитам и аз, с каква бургия се разпробиваше дупката на предния амортисьор (колко милиметра). Някъде из форума го четох и сега немога да го намеря. Мерси предварително!

Коментар

16
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от С_Колев Преглед на мнение
            Да попитам и аз, с каква бургия се разпробиваше дупката на предния амортисьор (колко милиметра). Някъде из форума го четох и сега немога да го намеря. Мерси предварително!
            Аз го разпробих с руско борче за метал, много е добро за такива неща. http://controlcenter.bg/products/%D0...%87%D0%B5.html
            TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Много съм доволен, там където ми опираше преди лифта, сега лети като лястовичка, голям кеф е да се кара така, следват гуми и джанти, ако някой има излишни широки джанти 15-ки 7J да казва, че си търся за новите гуми, ще слагам доказаните 235/75/15 , не ми се скача в по-голями, ще стане много тромава .

Коментар

Ето я джипката с нови гуми и джанти, вече са качени на колата, джантите са немски BORBET 8J, а гумите са новаа шарка Дженерал Грабер АТ 235/75/15, джантите са в отлично състояние, само се наложи да търся и специални безконусни гайки с шайба, след монтажа стабилността на колата се подобри, усеща се че е леко по-тромава, но визията е страхотна, калниците се напълниха, просвета се повиши с няколко сантиметра. Много благодаря за хубавите идеи и полезни съвети които получих тук, с ваша помощ повдигането мина леко и приятно, много съм доволен от резултата, скоро ще я пробвам как се държи на терен !!! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0641.jpg
Прегледи:2
Размер:146.5 КБ
ID:5496814Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0642.jpg
Размер:151.0 КБ
ID:5496815Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0647.jpg
Прегледи:1
Размер:171.7 КБ
ID:5496816Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0645.jpg
Прегледи:1
Размер:119.8 КБ
ID:5496817Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0650.jpg
Размер:187.0 КБ
ID:5496818Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0648.jpg
Размер:178.0 КБ
ID:5496819Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0649.jpg
Размер:163.3 КБ
ID:5496820
                Последно редактирано от TOYO; 25-06-13, 17:59.

Коментар

Вече имам впечатления извън пътя, много добре се държа, нищо общо с поведението преди лифта, върви като истински всъдеход, минава препятствията с лекота, гумите също се държат добре, не съм я вкарвал в някаква бясна кал, но на лека кал е ОК. Има леки опирания отзад в калниците, офсета на джантата е нулев, не съм монтирал удължителите за бъмпстопа, и мисля още малко да я вдигна отзад, с едни подложки 2 см, да застане леко по-височка отзад, и все пак ще се наложи да подстрижа малко веждите, предните гуми леко закачат бронята, и нея ще я подстрижа леко с флекса. Болката е че предна лява закача леко в шасито, търся начин да огранича хода на волана, нещо не виждам ограничител ?

Коментар

Ограничители има!
                    Огледай хебела и около него. Има по един болт на него и по един на рамата, които играят ролята на ограничители.
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

OK, ще го намеря ограничителя, не бях разглеждал хебела. Като стойка добре ли стои, не е малко ниска задницата, дали да я вдигна още 2 см, отзад, Варбурговите пружини са малко мекички, и като седнат хора задницата съвсем кляка ?

Коментар

Снимките са ти такива, че не може да се добие представа за височината отпред и отзад. Още повече, че пластмасите на задните калници лъжат окото.
                        Вартбурговите пружини и аз съм забелязал, че имат свойството при по-голям товар рязко да клякак. Но мен не ме учудва - все пак това са пружини от предница на кола т.е. предвидени са да носят почти константен товар
                        Сложи си бъмпстоповете, че иначе като я подкараш по-сериозно по черното и ще хвърлиш някой амортисьор.
                        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X