Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпросче за повдигане на витара дълга база.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпросче за повдигане на витара дълга база.

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
    Здравеите, днес свалих вартбурковите пружини и сложих от алди,и да ви кажа сега е доста по добре,витарата се вдигна с още 4см.а и са доста по упорити.
    Колега ми те и от варела са 42 см как така сее вдигнала с още 4 см

Коментар

Явно пружините от ауди са по твърди от вареловите.
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
        Явно пружините от ауди са по твърди от вареловите.
        Да и аз мисля че са по твърди,утре ако е хубаво времето ще ги снимам и измеря фито на пружините.
        SUZUKI VITARA V6
        HONDA CBR 919RR
        MERCEDES ML
        MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

здравейте колеги,искам да ви попитам от къде мога да си намеря подложки за отпред за повдигане на витара (каса база)ина каква цена ще бъдат те?заотзад вече се здобих с пружини от варгбург иамове от омега,сега ми трябват само за отпред подложките ия вкарвам в бокса...

Коментар

Потърси колегата travelling(Краси се казва)
            Това му е телефона: о8897едно5о9три
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

здравейте колеги първо се извинявам на автора на темата.но да не пускам друга от няколко дни съм притежател на Сузуки Витара дълга база 2.0 V6 1998 г. искам да попитам за задница трябват ли други интервенции за леко повдигане освен пружини от варбург или ако може да предложите от друг автомобил .
              Мерси предварително
              Поздрави
              Honda CR-V FACE

Коментар

И аз правя в момента повдигане на Витара дълга база, съвсем любителско разбира се, ползвам помощта на колегата travelling, монтирах целия комплект за повдигане който той предлага, всичко в комплекта е много добре направено, а отзад съм с пружини от Варбург и амове от Омега В, ето малко снимки да онагледиме упражнението, честно казано отначало незнаех кое къде трябва да се монтира, но като разгледах нещата се поизясниха, затова искам да приложа малко снимки, за улеснение на следващите ентусиасти. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0595.jpg
Прегледи:1
Размер:151.8 КБ
ID:5486187Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0600.jpg
Размер:143.1 КБ
ID:5486188Ето я разликата между оригиналната и Варбурговата пружина. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0601.jpg
Размер:152.8 КБ
ID:5486189Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0607.jpg
Размер:167.1 КБ
ID:5486190Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0610.jpg
Размер:146.1 КБ
ID:5486191Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0615.jpg
Размер:120.7 КБ
ID:5486192Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0617.jpg
Размер:132.1 КБ
ID:5486193На първо четене нещата се получиха доста добре, монтажа отне само 3 часа, на второ четене обаче се оказа че наклоните на предните колела са променени, което се вижда от последната снимка, и имаме сериозен отрицателен наклон, колегата travelling веднага ми даде решение, утре ще кача още снимки как точно се оправят наклоните. Вероятно ще сложа и малки подложки над Варбурговите пружини, че отпред се вирна множко, искам да изравня стойката на колата.
                Последно редактирано от TOYO; 27-05-13, 22:03.
                TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Оправяй наклоните и я покарай малко.
                  Сигурен съм, че отпред ще се слегне леко и няма да има нужда от подложки отзад

Време е да мислиш за нови гуми! Едни малко по-изнесени джанти също ще се отразят добре
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

ОК, ще покарам да слегне предницата, гумите вече видимо ми малеят, чакам с нетърпения да ги сменя, въпроса ми е какъв размер да гледам, при този лифт от 5 см., колко голями гуми мога да си позволя без да има опиране и рязане ??? Иначе много ми харесва агресивната шарка на KUMHO KL, или BF Goodrich MUD , ще ми трябват по-широки и изнесени джанти, ако някой има такива за продаване, или знае къде има нещо подобно като тези на снимката отдолу да казва, бих купил и тези от снимката, но ми се иска да нямат толкова много ръжда. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:374697_1_800x600[1].jpg
Размер:124.0 КБ
ID:5486310 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kumho-road-venture-mt-kl71-letni-gumi-p74548.jpg
Размер:65.9 КБ
ID:5486309
                    Последно редактирано от TOYO; 28-05-13, 07:41.
                    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

На моита и сложих 225/75/16,и няма проблеми.
                      SUZUKI VITARA V6
                      HONDA CBR 919RR
                      MERCEDES ML
                      MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Ето нагледно как се прави корекция на наклона за предните колела, аз го правих за първи път, стана лесно и бързо, изпилих дупката с руско борче за метал, наложи се и шенкела да го запиля леко, иначе ограничаваше хода, измерването на наклона на колелото го правих е един строителен нивелир. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0618.jpg
Размер:159.8 КБ
ID:5486443Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0622.jpg
Размер:177.0 КБ
ID:5486444

Коментар

и кво направи с нивелира?
                          на сушата и град помага

Коментар

Ако не запълниш елипсата след разширяването на отвора-болта ще примръдва в нея, и ще се губи регулировката.
                            Ако ще я караш предимно по асфалт-иди на регулиране на предницата, слагай по-дебели шайби, стягай здраво, и в първия сервиз след стенда-завари шайбите за амортисьора.
                            Ако е предимно за черен път-става и с нивела, аз моята я правих на око.

След тази интервенция мръдва и сходимостта, та и тя трябва да се регулира.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Няма нищо по точно от нивелира, вервай ми, реглажа на предницате е хубаво нещо, но в БГ е силно опорочен, който болт се развие се регулира, а който не се развие се 'компенсира"......, а после волана седи на една страна, да де ама парите си ги искат като за истински реглеж. Затова батко ти Жоро в такива проекти първо си прави ъглите с нивелир, а после който и както иска да настройва сходимостта с уреди, те на реглажа никога няма и да се хванат да регулират нашите изобретения за наклони на колелата, врътва набързо и айде бегай че другия вече чака за реглажче. А заварката е задължителна, все пак правиме машина за къра, няма да има компромиси в здравината.

Коментар

Зависи от човека-колко е читав. Както навсякъде и за всичко впрочем.
                                Както има такива пюсюри, така има и съвестни майстори които не претупват работата, а я вършат както трябва.
                                Зависи при кого ще попаднеш.
                                Ама щом е за къра-карай с нивела. Нали ти викам-аз "регулирах" на око, даже и летва не слагах... И пак си върви, само дето на 60км/ч се обръща
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X