Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчни хъбове,споделете!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ръчни хъбове,споделете!

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    А който го мързи да чете да не подскача, че подобни неща са дъвкани, дъвкани и на участниците им е писнало да пишат едно и също през седмица-две.

Ама чукча да не е читател...
    Ако човека е карал лека кола доскоро не е толкова просто. Трябва да отдели доста време за да разбере напълно какво се случва отдолу.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
      Е затова ги махнах и сложих ръчни ,а и последния път преди да ги сменя при катерене на един склон с коловози се чу ;–зззззззззззз так! (изключи и пак включи в движение) И така ми даде тласък да си продам автоматите докато не съм ги счупил и да си купя ръчни .Продадох ги за 120лв и взех ръчни за 140лв
      Най грубо казано-явтоматите са за джип който се кара основно по асфалт. Стават за зимата и за леки разходки.
      Ако ще се кара сериозен офроуд-само ръчни, или направо капачки.
      Аз си мисля че, човека не знае въобще какво е това хъбове.Ако някой има мерак да му обясни и после ще кажем предимства и недостатъци на ръчни,автоматични и капачки.

П.П. С Радо сме писали едновременно
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
        Ако човека е карал лека кола доскоро не е толкова просто. Трябва да отдели доста време за да разбере напълно какво се случва отдолу.
        Както всеки от нас е почнал ,първо мнооооооо четене и после ако не е пак ясно ,питане.
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от kokojambo_Dr Преглед на мнение
          Относно изключването,възможно или не като боксувам в снега и навия ляв после десен върти само едната гума,на прав волан и двете,и отново на въпроса при ръчните хъбове пак ли е така или като въртите на ляво и дясно боксуват и двете,това ме интересува.
          Ако се наведеш от предната страна на Витарата и погледнеш нагоре, малко под двигателя ще видиш едно тумбесто нещо, Казва се диференциал. Та той казва кога кое колело да върти на предния мост. Винаги върти колелото с по малко сцепление. Когато сцеплението е еднакво въртят и двете колела. Същото е и отзад. А и диференциалите са тези, които позволяват Витрата ти да завива, а не хъбовете.
          Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
          SSang Yong Kyron 2.0xdi
          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Аз счупих два атоматични хъба за един месец минала зима в калта и снега,оттогава съм с капачки и нямам никакви грижи вече 10000км.Проблема е че харчи повече.Но пък много по сигурно в калта.Всичко е въпрос на избор.
            JEEP WRANGLER TJ 4L., tel. 0888408146

Коментар

Още веднъж много благодаря на всички,картинката почва да се изяснява,ще трябва да сменям с ръчни автоматките.

Коментар

Колега колко искаш за автоматичните,че на мен за из града са ми по удобни.

Коментар

Първоначално публикуван от kgs159 Преглед на мнение
                  Аз счупих два атоматични хъба за един месец минала зима в калта и снега,оттогава съм с капачки и нямам никакви грижи вече 10000км.Проблема е че харчи повече.Но пък много по сигурно в калта.Всичко е въпрос на избор.
                  Абе и те не са вечна панацея. При мен капачките имат доволно луфт и или ще търся нови, или ще търся ръчни хъбове (пак нови).

Коментар

Къде е този луфт? Би трябвало да няма, то капачките са толкова елементарен чарк. Има две възможности-в дупките за болтовете с които се свързва към главината, или в шлиците. Ако е в шлиците-на скрап. Ако е от дупките-може да се направят нови, във всяка стругарска работилница където имат координат фреза.

Дупките при капачките имат ли конуси както при хъбовете? Да не би там да е проблема?
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Дупките при капачките имат ли конуси както при хъбовете? Да не би там да е проблема?

Имат конуси.
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Къде е този луфт? Би трябвало да няма, то капачките са толкова елементарен чарк. Има две възможности-в дупките за болтовете с които се свързва към главината, или в шлиците. Ако е в шлиците-на скрап. Ако е от дупките-може да се направят нови, във всяка стругарска работилница където имат координат фреза.

В шлиците . Ама сега няма къде да търся нови, ще си карам с тия докато събера кураж за ръчни хъбове.

Коментар

Дотогава да не прецакаш шлиците на полуваловете.
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от Dankov Преглед на мнение
                            Колега колко искаш за автоматичните,че на мен за из града са ми по удобни.
                            Няма да им търся много пари,само дето първо трябва да си купя ръчни.

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                              Дотогава да не прецакаш шлиците на полуваловете.
                              Поразпитах малко и ми казаха, че капачките са доста по-меки от шлиците на това в което зацепват. Надявам се да не дадът фира .

Те са така от както взех витарата, но го открих преди месец. Не знам колко време са карани така...

Коментар

Карах с оригиналните на вакуум дето са - за много кратко време. Много бързо заминаха. Ако ще караш офроад сериозно, не се замисляй и купувай ръчни например на AVM, това на мен ми беше първото което купих за Джимнито. Не знам как е при витарите, но ако става, горещо пепоръчвам!
                                Сузуки Джимни 1.3 2001 г 82 hp

0888 20 93 63

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X