Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчни хъбове,споделете!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръчни хъбове,споделете!

Колеги реших да сменя автоматичните с ръчни хъбове,но по мнението на един специялист джипката щяла да стане неуправляема и да тегли само напред при заключени хъбове и т.н.Вече съм пред дилема,искам да ги сменя защото ако правилно съм разбрал ръчните при завиване не изключват както става с единия от автоматичните според завоя т.е. един вид си е блокаж.
    Моля споделете мнения,но от опит!

Мерси предварително.

От: Ръчни хъбове,споделете!

Ръчните хъбове като ги заключиш става все едно си без хъбове,а с капачки.С автоматичните ако се движиш на заден мост спираш включваш двойното от лоста и хъбовете авомат.включват предният мост,чува едно леко щракване и караш,при изключване на двойното отново сприраш изключваш двойното от лоста и даваш няколко метра в противоположната посока на движение за да може автомат.хъбове да изключат предният мост и пак се чува щрак.А дали ръчни или автоматични е въпрос на личен избор,но принципно ръчните ги водят че са по сигурни защото се заключват на ръка и заключиш ли го нещата преключват,а автоматичните ако си в яка кал,има да щракат напред,назад и може в един момент да спрат да щракат и си оставаш в калта,а това дали става неуправляема не е вярно защото моята е без хъбове(с капачки) и си е напълно управляема,също при завой автоматичните не знам да изключват,изключват само при движение на противоположната посока и ако не си пипал лоста да минаваш на заден мост само се чува как прещракват и включват отново,а при завой няма как колелото да се движи назад ако караш напред.

Коментар

Аз съм с автоматични,не е като да не съм боксувал, пък не съм оставал в калта...досега. Според мен основният недостатък на автоматите е на асфалт с учасъци сухо и заледено/снежно, защото трябва да спираш и да ръчкаш. При ръчните зацепваш предния мост в движение, след като си ги заключил предварително.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от kokojambo_Dr Преглед на мнение
        Колеги реших да сменя автоматичните с ръчни хъбове,но по мнението на един специялист джипката щяла да стане неуправляема и да тегли само напред при заключени хъбове и т.н.Вече съм пред дилема,искам да ги сменя защото ако правилно съм разбрал ръчните при завиване не изключват както става с единия от автоматичните според завоя т.е. един вид си е блокаж.

Мерси предварително.
        Привет,явно не си наясно с 4х4 на Витарата. Най -напред сигурен ли си че си автоматични а не с капачки,дай някоя снимка.Слагай смело ръчни,няма никакви проблеми.Ей тази глупост, подчертаната не знам кой ти я каза ама няма такова нещо.Най напред си изясни за какво служат хъбовете ,как работят 4х4 системите на витарата и ще ти светне.Чети има много изписано специално за тези джипки.
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Мерси предварително.
          Ще направиш много добре ако не слушаш за нищо този "специалист" !
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Забелязвам тенденция "специалистите" да стават все по-кадърни

Коментар

Не казвам,че като боксуваш в калта задължително ще се счупят но се случва по някога,самият аз искам да си купя автоматични защото повече карам в града,а за ръчните знам,че са по-сигурни.

Коментар

Много благодаря че се отзовахте,а това за търсачката ми е вече любимо,като го прочета в някоя тема направо ми става оная ...........,все пак който го мързи и го смята за досадно не е длъжен да пише.Относно изключването,възможно или не като боксувам в снега и навия ляв после десен върти само едната гума,на прав волан и двете,и отново на въпроса при ръчните хъбове пак ли е така или като въртите на ляво и дясно боксуват и двете,това ме интересува.

Коментар

Това дали върти едното или двете колела изобщо не зависи от хъбовете какви са , хъба е различно нещо от блокажа
                  ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                    Това дали върти едното или двете колела изобщо не зависи от хъбовете какви са , хъба е различно нещо от блокажа
                    Това вече е нещо,кратко и ясно.Благодаря за пояснението

Коментар

Да така е Витарата е с двойно,a 4x4 означава всяко колело автономно за себе си.Колегата auto_marin е прав.

Коментар

все пак който го мързи и го смята за досадно не е длъжен да пише.
                        А който го мързи да чете да не подскача, че подобни неща са дъвкани, дъвкани и на участниците им е писнало да пишат едно и също през седмица-две.

Ама чукча да не е читател...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не е проблем да се дават отговори на нови участници във форума но , на адекватни въпроси! И аз мразя "търсачката" но ,се стремя да се пообразовам малко кое как е и тогава да питам.Не се сърди, тук има много свестни хора от които можеш да научиш много .Ама все пак е офф роад форум мааалко сме по- груби но не и лоши.
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                            Аз съм с автоматични,не е като да не съм боксувал, пък не съм оставал в калта...досега. Според мен основният недостатък на автоматите е на асфалт с учасъци сухо и заледено/снежно, защото трябва да спираш и да ръчкаш. При ръчните зацепваш предния мост в движение, след като си ги заключил предварително.
                            Е затова ги махнах и сложих ръчни ,а и последния път преди да ги сменя при катерене на един склон с коловози се чу ;–зззззззззззз так! (изключи и пак включи в движение) И така ми даде тласък да си продам автоматите докато не съм ги счупил и да си купя ръчни .Продадох ги за 120лв и взех ръчни за 140лв
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Най грубо казано-явтоматите са за джип който се кара основно по асфалт. Стават за зимата и за леки разходки.
                              Ако ще се кара сериозен офроуд-само ръчни, или направо капачки.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X