Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със сваляне на задна главина на гранд витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем със сваляне на задна главина на гранд витара

При мен почти същото, само дето не гряхме с лампа, а с горелка-професионалисти демек

И избиването на втулката го направих както го пише в "мануала"-рязане с шлайфа, после със секача, и това е.
    Иначе за "клопването" на втулката-и при мен беше така. Загряхме я почти до червено(може би 500 градуса), и това е. За изстиването не ползвах охлаждане, тя полуоската си дърпа топлината.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      . За изстиването не ползвах охлаждане, тя полуоската си дърпа топлината.
      Заради лагера, беше капсулован и да не изтече греста
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Защо ми се върти из главата че този лагер НЯМА ВТУЛКА ? А втулката е гривната на АБС -то ,и май не върви с лагера .

пп Тянко (дифендърчето) е дал снимка и на обикновена витара (без АБС) , и там не се види втулка Защо ли ? А и семерингите са две на брой не една Успех

пп А чичо Кольо какви Втулки е грял ? Само той си знае ,май са били на жигула
        Последно редактирано от jimito; 22-10-12, 23:05.
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Не знам как е на гранд витарата. По-горе някой каза,ч е би трябвало да са еднакви, та дискусията отиде в тази посока.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Не знам как е на гранд витарата. По-горе някой каза,ч е би трябвало да са еднакви, та дискусията отиде в тази посока.
            Нищо общо със северния елен Чичка наздраве

Коментар

Не, че аз съм виждал лагер и полуоска на Витара, но на първата снимка от пост №3 на колегата "Стоян-дефендера" се вижда втулката. Та затова...да споделим опит
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Рязането приключи,втулка и лагер са изкарани.Ток на поляната няма ама имам шлайф с батерия )
                новия лагер е на път от ebay 56 паунда.Като пристигне ще нагряваме с кухненска горелка и ще чукаме с тръба.Малко остана,дано всичко е ок.
                мерси за помощта на всички.Ще пиша да кажа какво е станало

Коментар

Ако чупите лагера с чук поставете парцал върху него - много е болезнено от осколките/летящи парченца от лагера/Успех.Борето

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                    Защо ми се върти из главата че този лагер НЯМА ВТУЛКА ? А втулката е гривната на АБС -то ,и май не върви с лагера .

пп Тянко (дифендърчето) е дал снимка и на обикновена витара (без АБС) , и там не се види втулка Защо ли ? А и семерингите са две на брой не една Успех

пп А чичо Кольо какви Втулки е грял ? Само той си знае ,май са били на жигула
                    Явно не си виждал или сменял лагер на Гранд . За това се казва Гранд , защото всичко и е по голямо от на Витарата и по скъпо. Полуоската е по дебела и по дълга , на лагера вътрешния диаметър е по голям и втулката , която държи с топла зглобка лагера към полуоската е по голяма. Ако има АБС гребенчатата втулка е набита върху другата. На пръв поглед изглеждат като един детайл. Сега по конкретно към проблема на колегата от Англия. В полеви условия и както не си го правил досега ще ти е трудно и може да допуснеш грешка при набиването и пак отначало.... На котлон може и да стане , но трябва да е газов. По добре вземи от някоя морга втора употреба с приличен лагер и се прибери с нея. Монтажа и самата втулка не са шега работа , защото тя държи полуоската и колелото да не се изхлузят по време на движение.
                    .
                    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                      Явно не си виждал или сменял лагер на Гранд . За това се казва Гранд , защото всичко и е по голямо от на Витарата и по скъпо. Полуоската е по дебела и по дълга , на лагера вътрешния диаметър е по голям и втулката , която държи с топла зглобка лагера към полуоската е по голяма. Ако има АБС гребенчатата втулка е набита върху другата. На пръв поглед изглеждат като един детайл. Сега по конкретно към проблема на колегата от Англия. В полеви условия и както не си го правил досега ще ти е трудно и може да допуснеш грешка при набиването и пак отначало.... На котлон може и да стане , но трябва да е газов. По добре вземи от някоя морга втора употреба с приличен лагер и се прибери с нея. Монтажа и самата втулка не са шега работа , защото тя държи полуоската и колелото да не се изхлузят по време на движение.
                      .

Ванка, Ванка , голям веселяк си ейййййй Само ти ли имаш бяло магаре ? А ...........

пп Май- не четеш добре или недовиждаш ,ПИСАЛ СЪМ ЧЕ ЛАГЕРА НА ВИТАРА И ГРАНДА НЯМАТ НИЩ ОБЩО .Върни се няколко поста назад ..........

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                        Не, че аз съм виждал лагер и полуоска на Витара, но на първата снимка от пост №3 на колегата "Стоян-дефендера" се вижда втулката. Та затова...да споделим опит

Аз съм вадил

Коментар

Аз съм вадил
                          Кво си вадил ? Ряпа или компир . Ако не знаеш какво е второто , ще ти кажа , че у Самоков ги вадят с бомби . Цитирал съм това , което си писал в темата , а къде си писал , че лагерите са различни ???

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                            Кво си вадил ? Ряпа или компир . Ако не знаеш какво е второто , ще ти кажа , че у Самоков ги вадят с бомби . Цитирал съм това , което си писал в темата , а къде си писал , че лагерите са различни ???

За кьор табелите(възрастните пенсии) отново ,ПОСТ НОМЕР 20 А какъв го вадя питай жената

пп Че разбираш на тези каруци ,разбираш ,ама остави и нази простолюдието да знаем нещо

Коментар

Нищо общо със северния елен Чичка наздраве
                              То , че стареем е ясно , но със зрението и другите органи съм наред. Човека от Англия пита как да си извади полуоската и да си смени лагера , а ти го пращаш в камчатка ! Никъде не пишеш каква е разликата м/у лагерите , а него това и не го интересува. Написал си , че той е без Втулка , което не е вярно. Там си е купил лагер с втулка за Гранд. Влизаме в безсмислени дискусии и така изобщо не му помагаме.

Коментар

Като гледа ти му помогна на човека Преди да изпаднеш в истеря с предния си пост( 24) .колегата беше си извадил лагера ама аде .......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X