Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се похваля със Самурай!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз да се похваля със Самурай!

Първоначално публикуван от VenPS Преглед на мнение
    При мен пробвахме с 30 L и неуспяхме да я съберем /от тези по-дългите но по- тесни/
    С 25 L стана много добре, изведохме зарядното на мястото на капачката на резервоара - стана перфектно /пък да видиш как газаджиите обикалят Бръмбара и търсят "дупката"...../

Резервоар за бензин си направих и монтирах в двигателния отсек - по идеята на колегата Каскадьора. Има място, и е лесно за монтаж, стига да има кой да ти изработи самото резервоарче.
    Добре де, не те ли е страх, че ще се нагрява резервоара от топлината на двигателя? Иначе си има идеално местенце над десния калник...
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Не знам колко е разстоянието между гредите на самурая, и колко на витарата, ама на витарата съм с 45 литрова бутилка. На мястото на резервоара. В моята тема има и снимки каква е бутилката и как е монтирана.
      Колега, прегледах ти темата. И разбирасе имам въпроси!
      Първият е: Как разбираш колко газ имаш в бутилката? Пласмасовата кутия на бутилката е под купето. Сложил ли си някакъв уред за отчитане в купето?
      Вторият е: Ауспуха ти свободно ли минава покрай бутилката? При мен гледах, че ако оползотворя цялото разстояние между гредите на шасито, ще трябва да преместя края на ауспуховата тръба някъде на друго място.

Коментар

Kолега, добре дошъл в клуба на дългите Самураи !
        Тази гимнастика с бутилка на мястото на резервоара се прави при къса база, защото иначе няма място. При дългата база мястото не е толкова критично и не си струва. Бутилката отдолу може да корозира, а не знам дали ще я свалящ често за оглед.
        Мога да покажа (но другата седмица) как съм сложил бутилката 40 л - надлъжно, вътре върху десния калник. Мисля, че е удачно. Има достатъно място. Помисли.
        За карбуратора и аз като колегата balta (а той е карал Самурай повече) не мисля, че е фатално - дори да не работи много добре, пак може да палиш на бензин. В краен случай палиш на газ. При мен зимата пали по-лесно на газ. Бензина ми е резерва, ако остана без газ някъде.
        За двигателя също помисли, покарай известно време с щатния и прецени какво всъщност очакваш от машината като цяло. Да не се окаже и витаровия свигател слаб? А после и частите по трансмисията и т.н.
        Последно редактирано от Жоро; 28-06-12, 01:40.
        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
          Kолега, добре дошъл в клуба на дългите Самураи !
          Тази гимнастика с бутилка на мястото на резервоара се прави при къса база, защото иначе няма място. При дългата база мястото не е толкова критично и не си струва. Бутилката отдолу може да корозира, а не знам дали ще я свалящ често за оглед.
          Мога да покажа (но другата седмица) как съм сложил бутилката 40 л - надлъжно, вътре върху десния калник. Мисля, че е удачно. Има достатъно място. Помисли.
          За карбуратора и аз като колегата balta (а той е карал Самурай повече) не мисля, че е фатално - дори да не работи много добре, пак може да палиш на бензин. В краен случай палиш на газ. При мен зимата пали по-лесно на газ. Бензина ми е резерва, ако остана без газ някъде.
          За двигателя също помисли, покарай известно време с щатния и прецени какво всъщност очакваш от машината като цяло. Да не се окаже и витаровия свигател слаб? А после и частите по трансмисията и т.н.
          Мерси колега!
          С удоволстве ще мина да видя как си сложил бутилката. Пък и да се запознаем.
          За двигателя си прав - ще я карам няколко месеца така, пък после ще решавам. Малко ми е слабичък, но колата ще се ползва за работа и разходки.
          Карбуратора не знам как е, че до него не достига гориво. Майстора ми каза, че май е от бензиновата помпа.
          Но в края на краищата съм приятно изненадан от жипката. Днеска ходих по работа с нея на стотина км от София. На магистралата си държи 100 -110 с гуми за мъгла, които са и криви на всичкото отгоре... Даже успях да задмина няколко тира.
          Разхода ще го засеча утре.

Коментар

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
            Колега, прегледах ти темата. И разбирасе имам въпроси!
            Първият е: Как разбираш колко газ имаш в бутилката? Пласмасовата кутия на бутилката е под купето. Сложил ли си някакъв уред за отчитане в купето?
            Вторият е: Ауспуха ти свободно ли минава покрай бутилката? При мен гледах, че ако оползотворя цялото разстояние между гредите на шасито, ще трябва да преместя края на ауспуховата тръба някъде на друго място.
            Пластмасовата кутия отдавна е паднала в неравната борба с клони, камъни, кал и каквото друго има под джипката по време на движение. Там разни нивомери, стрелки-нищо няма, вече е прост резервоар за газ. Как засичам наличното гориво-никак. Просто преди всяко излизане в гората пълня бутилката догоре. Не,ч е не са ме дърпали заради свършила газ, ама е било по асфалта. Като си знам колко долу-горе гори, и гледам километража-си правя сметката.
            Най голям разход съм имал на първата Трявна-преди три години. Над 40/100. Чудех се как изобщо съм се добрал до бензиностанцията. Затова резервен рес=зервоар с бензин си е благинка. Бях си направил такъв, и си беше при двигателя-нищо му няма, че е там, на трабанта да не е на друго място? Всички мотори са с резервоар на 5 см от двигателя, не се притеснявай, ако няма теч(а това е твоя грижа)-няма да има никакви проблеми.

Ауспуха-вече е скъсен, и свършва преди бутилката. Скъси се сам, и аз не знам къде точно, но сега свършва някъде към средата на джипа... Ако ти пречи за избраното място на бутилката-рязане, и иснасяне на изхода някъде на друго място. Къде-според както...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ето това е оптималния вариант за разположение на бутилката. Това не е моя Самурай, тази снимка е от една обява в мобиле.бг, но това е идеята.

По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Пластмасовата кутия отдавна е паднала в неравната борба с клони, камъни, кал и каквото друго има под джипката по време на движение. Там разни нивомери, стрелки-нищо няма, вече е прост резервоар за газ. Как засичам наличното гориво-никак. Просто преди всяко излизане в гората пълня бутилката догоре. Не,ч е не са ме дърпали заради свършила газ, ама е било по асфалта. Като си знам колко долу-горе гори, и гледам километража-си правя сметката.
                Най голям разход съм имал на първата Трявна-преди три години. Над 40/100. Чудех се как изобщо съм се добрал до бензиностанцията. Затова резервен рес=зервоар с бензин си е благинка. Бях си направил такъв, и си беше при двигателя-нищо му няма, че е там, на трабанта да не е на друго място? Всички мотори са с резервоар на 5 см от двигателя, не се притеснявай, ако няма теч(а това е твоя грижа)-няма да има никакви проблеми.

Ауспуха-вече е скъсен, и свършва преди бутилката. Скъси се сам, и аз не знам къде точно, но сега свършва някъде към средата на джипа... Ако ти пречи за избраното място на бутилката-рязане, и иснасяне на изхода някъде на друго място. Къде-според както...
                Хе хе, радвам се как кардинално решаваш нещата! Или оставяш Майката Природа да се погрижи за това...
                Вчера ходих в един магазин за газови уредби. Там намерих тадава джаджа, дето е в купето и с ключ превключваш на газ или бензин. Май комутатор се казва. Та тя е със светодиоди, които отчитат колко газ имаш в бутилката.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
                  Ето това е оптималния вариант за разположение на бутилката. Това не е моя Самурай, тази снимка е от една обява в мобиле.бг, но това е идеята.

Колега,
                  Май ще се придържам към варианта с бутилката отдолу. Вчера се консултирах в един магазин за газови уредби. Сега ми търсят подходящата бутилка. Ако не я намерят съм си харесал кръгла, която пасва идеално. Но цената и е соленичка.
                  Идущата седмица ще почвам демонтажа на резервоара, обработване на ламарината и монтаж на бутилката. Ще има снимков материал.
                  Което, не пречи да се видим, когато си свободен.

Коментар

Да изтупам малко темата

Така дойде

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7244.jpg
Прегледи:1
Размер:138.3 КБ
ID:5593006

донесе и това

Име:IMG_7247.jpg
Размер:119.0 КБ
ID:5593007

Име:IMG_7268.jpg
Размер:137.6 КБ
ID:5593008

как ли ще си тръгне
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

5 инчовия кит ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                        5 инчовия кит ли е?
                        3.5 "

Коментар

Ицо, добре си се сетил да снимаш процеса... Сега пък ще трябват други гуми...

Коментар

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
                            Ицо, добре си се сетил да снимаш процеса... Сега пък ще трябват други гуми...
                            От вчера

Име:IMG_7299.jpg
Размер:114.5 КБ
ID:5593045

Коментар

Наистина си плаче за нови гуми...

Коментар

Малко снимки от монтажа на окачването

Име:IMG_7281.jpg
Размер:121.0 КБ
ID:5593115

Име:IMG_7282.jpg
Размер:146.7 КБ
ID:5593116

Име:IMG_7284.jpg
Размер:158.5 КБ
ID:5593117

Име:IMG_7285.jpg
Размер:158.2 КБ
ID:5593118

Име:IMG_7287.jpg
Размер:160.3 КБ
ID:5593119

Име:IMG_7291.jpg
Размер:190.3 КБ
ID:5593120

Име:IMG_7295.jpg
Размер:114.5 КБ
ID:5593121

Име:IMG_7297.jpg
Размер:142.8 КБ
ID:5593122

Име:IMG_7298.jpg
Размер:150.8 КБ
ID:5593123

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X