Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се похваля със Самурай!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз да се похваля със Самурай!

Колеги, да ви се похваля, и аз се сдобих със Самурай дълга база. След дълго търсене и навъртяни хиляда и нещо км си взех Самурай, произведен в далечната 1985г. На външен вид е ок, кърпен е и няма видими ръжди. Амортесьорите са за смяна. Сигурно и доста неща по окачването. Но тези неща ще се сменят така или иначе.
    Двигателчето обаче е слабичко или издухано. На газ е и ми изгори към 13 на сто дълъг път. С мръсна газ по целия път. Защото имах подкрепление зад мен - един приятел с джип с теглич. Е, не ме остави на пътя. Въпреки всичко разхода ми се дтрува доста, а силиците малко. Та се замислям за Витаров двиг, моноинжекция.
    Ще ви държа в течение на проекта, че ще имам доста въпроси и нужда от съвети.
    Засега прилагам само 2 снимки, че беше тъмно вече.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:001.jpg
Прегледи:1
Размер:210.6 КБ
ID:5973520Натиснете снимката за да я уголемите

Име:002.jpg
Размер:236.8 КБ
ID:5973521Натиснете снимката за да я уголемите

Име:003.jpg
Размер:194.4 КБ
ID:5973522
    Идеята ми е да я приготвя за работа в града и лек офф/разходки.
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

От: И аз да се похваля със Самурай!

Честито ! Двигателя не е от най динамичните ,но със Витаров ще е по добре. На тези години спирачните устройства задържат и динамиката и разхода стават променлива величина ... провери ги .

П.П. изглежда доста лачен
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Мерси, ще проверя спирачките. И май ще почна да търся витаров двигател. Утре ще ходя да я регистрирам и ще щракна още снимки. А, има блокаж на задния диф, който май само 1000 кубиковите го имат.

Коментар

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
        Мерси, ще проверя спирачките. И май ще почна да търся витаров двигател. Утре ще ходя да я регистрирам и ще щракна още снимки. А, има блокаж на задния диф, който май само 1000 кубиковите го имат.
        И 1,3 имат , но по малко се среща.

Коментар

Колега , честита да ти е придобивката . Като каза Самурай си мислех мъничко , а не голямо . Това със сигурност събира повече от моя Тойотник . Сега ти предстой стягане на машината, и ни дръж в течение !
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Честито и много безаварийни!
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
              Колега , честита да ти е придобивката . Като каза Самурай си мислех мъничко , а не голямо . Това със сигурност събира повече от моя Тойотник . Сега ти предстой стягане на машината, и ни дръж в течение !
              Разбира се, че ще ви държа в течение. Имам гоуеми идеи. Дано да стигнат парите!

Коментар

Честито и от мен! Да те радва дълго време, а и ти него.
                Очакваме по-добри снимки да му се порадваме.
                Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                Mercedes w212 E350 4matic
                Ducati Monster 600
                O888795575

Коментар

Честито и от мен и много безаварийни километри.

Коментар

Мерси за пожеланията, колеги. Днес успях да го снимам на светло.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:004.jpg
Размер:35.5 КБ
ID:5380973Натиснете снимката за да я уголемите

Име:005.jpg
Размер:43.5 КБ
ID:5380974Натиснете снимката за да я уголемите

Име:006.jpg
Размер:34.5 КБ
ID:5380975Натиснете снимката за да я уголемите

Име:007.jpg
Размер:30.1 КБ
ID:5380976Натиснете снимката за да я уголемите

Име:008.jpg
Размер:41.7 КБ
ID:5380977Натиснете снимката за да я уголемите

Име:009.jpg
Размер:39.8 КБ
ID:5380978Натиснете снимката за да я уголемите

Име:010.jpg
Размер:44.4 КБ
ID:5380979

Толкова много неща има за правене, че почвам да се паникьосвам... Но бърза работа няма. Май ще почна от двигателя, че ми се струва най-зле.

Коментар

Честита придобивка колега, много безаварийни и кални километри

Коментар

Нещо, което забелязах и може да е от полза на колегите Самураяджии. Имам едно Деу Дамас, което е моето друко хоби. Та, забелязах - на първо четене, че има доста сходни части между Дамаса-което е Сузуки Суперкери и Самурая. Например ключалките и заключващия механизъм на предните врати са същите. Май лостчетата за мигачите и чистачките са същите. А сигурно има и доста други неща, които като се разровя ще открия. Задните ресьори също ми изглеждат същите.

Коментар

Здравей колега!
                          За задните ресьори си прав-има го описано ,че са съвместими,за другите неща-нямам информация,дано да се окажеш прав!Поздравления за намеренията!

Коментар

Сигурно още еднакви неща ще излязат. Тези ги наблюдавах, докато докарвах джипката.
                            Сега започвам с питанията.
                            Може ли някой да ми каже какъв карбуратор е подходящ за Самурая. Т.е. от каква кола. В момента е с шкодов, ама като гледам как е сложен с разни разчекнати пружинки и запушени с болтчета маркучи, мисля че ще трябва да се търси нещо друго. Гледах Вебер по и-бей, ама мнооо скъпи.
                            Другият ми въпрос към знаещите е стават ли ръчни хъбове от Витара на Самурая? Или Самурайските са си само Самурайски.

Коментар

Аз съм със карбуратор от Лада 1600 и откакто го сложих се свършиха мъките с разхода на гориво и непостоянните обороти. Хъбовете от Витара стават на Самурай (има само разлика в монтажа при който на Самурая се слага зегерка на карето след като се свали капачката на хъба ).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X