Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се похваля със Самурай!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз да се похваля със Самурай!

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
    При мен няма да е толкова екстремен двигателя, че мисля да я ползвам за работа през седмицата. Витара 8 клапана, че е отработен вариант. Сигурно ще излезе по-скъпо от Омеов двг. И това ще е, ако настоящия двигател е много сдухан. В понеделник ще ходя да го гледат.
    Честитка и от мен!
    Внимавай с витаровите двигатели много ги болят главите и блоковете също. Ако ще купуваш мотор си "вържи добре гащите" Аз също съм с такъв и определено има разлика спрямо стария мотор. Както е казал Ицо за ладиния карбуратор е добър вариант на предишния мотор бях с такъв и определено имаше разлика. В скрапа има лади бол и почти за без пари ще си направиш експеримент. Успех с джипчето

П.С. Тук в форума има доста направени самурачета поразличен начин спрямо изискванията на приложение. Повечето хора са си оставили координатите и не биха отказали съвет .
    „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от balta Преглед на мнение
      Честитка и от мен!
      Внимавай с витаровите двигатели много ги болят главите и блоковете също. Ако ще купуваш мотор си "вържи добре гащите" Аз също съм с такъв и определено има разлика спрямо стария мотор. Както е казал Ицо за ладиния карбуратор е добър вариант на предишния мотор бях с такъв и определено имаше разлика. В скрапа има лади бол и почти за без пари ще си направиш експеримент. Успех с джипчето

П.С. Тук в форума има доста направени самурачета поразличен начин спрямо изискванията на приложение. Повечето хора са си оставили координатите и не биха отказали съвет .
      Мерси за съвета, колега. Я, моля ти се сподели за витаровия двигател. Преди години карах витара и съм страшно доволен. Карах я няколко години с запушен радиатор-докато разбера какъв е проблема и двигателя беше досга често прегрял. Не мръдна.
      Не знам какво и как да гледам при купуването на двигател, че не съм много в час. Но ката дойде времето, ще го мисля.
      Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Какво му има на двигателя?
        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
          Какво му има на двигателя?
          Оказа се, че нищо му няма на двигателя. Вчера бях на майстор, който ми смени масло, филтри, свещи, кабели, един семеринг, жила и прочие. Та, двигателя е работил на 3 цилиндъра, заради кофти кабел. Позавъртя ми дистрибуторната капачка, нагласи оборотите на газ и сега двигателя е змей! Даже успях да завъртя гуми на първа.
          Не съм се отказал от витаров двигател, но следващите няколко месеца ще я карам така. Че първо мисля да сменям окачване, седалки, интериор. Газовата бутилка ще отиде на местото на резервоара. Ще направя малък резервоар за бензина, който се чудя къде да сложа. Най-удобно ми се струва под предния капак, ама е много топло там, та ме е страх.

Коментар

Честитка и от мен!

В момента съм със шкодов карбуратор. Но мисля за ладов-доста добри отзиви има тук, във форума. Въпроса е дали не е по-добре нов, отколкото от гробища. Че не се знае в какво състояние ще е.

Коментар

Ами зависи според мен не си заслужава да се купува нов при положение че предимно ще караш на газ. В случая карбуратора реално ще е неизползваем
              „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Ами зависи според мен не си заслужава да се купува нов при положение че предимно ще караш на газ. В случая карбуратора реално ще е неизползваем
                Така е, но ме притеснява паленето през зимата. Понеже не съм много наясно с газта, ме притеснява паленето през зимата. Не е ли хубаво да подгрее първо двигатепя на бензин? Иначе сега си пали на газ от половин оборот.

Коментар

колега аз си направих резервар от 6л пожарогасител и го вместих зат газоваша ботилка той е дебелостеннен и можеш да си направиш резби за да завиеш накрайниците за маркучите.

Коментар

Първоначално публикуван от joro velkov Преглед на мнение
                    колега аз си направих резервар от 6л пожарогасител и го вместих зат газоваша ботилка той е дебелостеннен и можеш да си направиш резби за да завиеш накрайниците за маркучите.
                    Явно това е по-добрия вариант, щом се събира под купето. А би ли ми казал колко голяма газова бутилка успя да събереш? При мен разстоянието между гредите на шасито е 78см, а дебелината на резервоара е 30тина.

Коментар

Да няма след време пролеми, когато въведат новите изисквания за газовите, по време на ГТП?
                      Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                        Да няма след време пролеми, когато въведат новите изисквания за газовите, по време на ГТП?
                        Абе, като дойде ще го мислим...

Коментар

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
                          Явно това е по-добрия вариант, щом се събира под купето. А би ли ми казал колко голяма газова бутилка успя да събереш? При мен разстоянието между гредите на шасито е 78см, а дебелината на резервоара е 30тина.
                          При мен пробвахме с 30 L и неуспяхме да я съберем /от тези по-дългите но по- тесни/
                          С 25 L стана много добре, изведохме зарядното на мястото на капачката на резервоара - стана перфектно /пък да видиш как газаджиите обикалят Бръмбара и търсят "дупката"...../

Резервоар за бензин си направих и монтирах в двигателния отсек - по идеята на колегата Каскадьора. Има място, и е лесно за монтаж, стига да има кой да ти изработи самото резервоарче.

Коментар

мисля че ботилката е 20-25л несам сигурен точно но стана идеално даже си сложих претпазната ламарина отдолу.

Коментар

Не знам колко е разстоянието между гредите на самурая, и колко на витарата, ама на витарата съм с 45 литрова бутилка. На мястото на резервоара. В моята тема има и снимки каква е бутилката и как е монтирана.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Не знам колко е разстоянието между гредите на самурая, и колко на витарата, ама на витарата съм с 45 литрова бутилка. На мястото на резервоара. В моята тема има и снимки каква е бутилката и как е монтирана.
                                Е, за това си мисля. 40-45 литрова бутилка. Все пак жипката ще се кара доста. И с 25литра е за никъде. Сега ще ида да ти видя темата.
                                А, разстоянието между гредите на самурая сигурно е по-малко от това на витарата, ама разликата е 5-10см.
                                П.п. В момента съм с 30тина литрова бутилка, но в купето. Зад предните седалки. Дълга е 80см, ама е широка 20.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X