Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецакан километраж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прецакан километраж

Днес отново се позанимавах с километража.Разглобих го на съставните му части и се оказа че няма видими дефекти.

Ваденето на стъклото става като се развият тези 4 болчета/желтите стоят едно с/друго/
    тук са горните

тук са долните

тези 4 болчета държат самия километраж

вадят се стрелките и се развиват малките болчета

това е куплонга на жилото ,както се вижда е пластмасов

След цялата тази игра километража заработи но не знам до кога.Мисля си че виновно ще излезе жилото,видя ми се поизносено в края.Времето ще покаже.Искам да обърна внимание при монтажа на обортомера.Сложих стрелката на 0 но като дадох на контакт и подскочи на 3.Трябва да се сложи когато е на контакт колата, и пак не е много сигурно дали показва вярно.Дано съм бил полезен.
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Жилото ти не е оригинал , някой го е сменял
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
        Жилото ти не е оригинал , някой го е сменял
        Аз не съм, преди мен е била собственост на един Австриец......той ще да е.А колко струва оригинално?

Коментар

Мисля че към 50лв . аз взех като твоето ментак за 20-тина лв. , хем бръмчи хем стрелката пооказва 20/40 , скача като луда , ама то от конете....

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
            Мисля че към 50лв . аз взех като твоето ментак за 20-тина лв. , хем бръмчи хем стрелката пооказва 20/40 , скача като луда , ама то от конете....
            Ми ще почака засега.

Коментар

И аз така направих

Коментар

Живко, не се занимавай с глупости-купи си друго жило.

Пък ако си убеден, че е от самия километраж-по моргите има доста витари, и не вярвам таблата да са дефицит. Още повече, че се обръщат дирекции, и таблата от английските машини няма какво да се правят. Не знам дали са същите като нашите, ама май са.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз си мисля, че не е от жилото. В началото Живко казва, че километража си работи, а проблема е в стрелката!
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Ако жилото прескача, и го прави отвреме навреме-на стрелката се вижда много ясно, малко прескачане кара стрелката да играе с много, а на натрупването на километрите не може да се отчете такава малка грешка. Затова мисля, че е от жилото.

Но пък аз съм си патил от червяка в раздатката, възможно е и там да е скрито дяволчето...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Да ама Живко беше споменал че е отказъл скоростомера на цяло(стоя е без да мърда) а му е отчитало изминати километри !
                      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                        Да ама Живко беше споменал че е отказъл скоростомера на цяло(стоя е без да мърда) а му е отчитало изминати километри !
                        Ами какво се чуди значи не е от жилото , да сменя табло

Коментар

Колега не трябваше да вадиш всички винтове и стрелки от към циферблата /темп. стрелка , оборотомер и др./ ,а само двете винтчета отпред и другите намиращи се отзад и стрелката на самия километраж. Номера става ,като се огъне циферблата и внимателно се издърпа самия километраж. В момента нито един от стрелковите уреди не показва верно , ако беше направил така щеше само километража да не е мн. верен , но той можеше да се коригира с за две ,три отваряния. Проблема ти е или в извадена стрелка от оста или счупена самата ос със възвратната спирала. П.п. Моята ос съм я запоил ,но това не е за всеки най добре нов километраж. За другите колеги. За да не бръмчи смажете с твърда смазка на оня метален диск с форма на тава оста му и леглото в ,което лагерува/отдолу откъм четириграмния отвор на жилото/,който се вижда на четвъртата снимка. Жилото влиза в отвора и му предава въртеливо движение. Стрелката се задвижва на магнитен принцип. Поздрави и да черпиш.
                          Последно редактирано от traper2504; 23-05-12, 16:10. Причина: Допълнения
                          Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
                            Колега не трябваше да вадиш всички винтове и стрелки от към циферблата /темп. стрелка , оборотомер и др./ ,а само двете винтчета отпред и другите намиращи се отзад и стрелката на самия километраж. Номера става ,като се огъне циферблата и внимателно се издърпа самия километраж. В момента нито един от стрелковите уреди не показва верно , ако беше направил така щеше само километража да не е мн. верен , но той можеше да се коригира с за две ,три отваряния. Проблема ти е или в извадена стрелка от оста или счупена самата ос със възвратната спирала. П.п. Моята ос съм я запоил ,но това не е за всеки най добре нов километраж. За другите колеги. За да не бръмчи смажете с твърда смазка на оня метален диск с форма на тава оста му и леглото в ,което лагерува/отдолу откъм четириграмния отвор на жилото/,който се вижда на четвъртата снимка. Жилото влиза в отвора и му предава въртеливо движение. Стрелката се задвижва на магнитен принцип. Поздрави и да черпиш.
                            За черпането нямаш ядове, но километража го оправих и всички стрелки работят и отчитат правилно освен тази на бензиномера-все надолу стои.А и витарата отдавна не е при мене замених я с по-голям камион,този от аватара

Коментар

Хах ,колега аз пък слизам все по надолу от кон на магаре , от Паджеро на Китара , но в тая криза кво искаш пусти париии нема ги нещо в последно време.
                              Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Така и не ми е ясно какъв е проблема с моя спидометър.
                                След като смених жилото март-април месец със такова втора употреба уж нещата се оправиха.
                                Да ама сега зимата като застудя и пак същия проблем, та ме навява мисълта, че нещо някъде мръзне ...
                                И сега всяка сутрин докато е студена витара карам лекичко излизайки от квартала, защото малко да ускоря и започва да бръмчи/вие от километража и да играе стрелката.
                                Щом се стопли колата и виенето се получава само при по-висока скорост (50км/ч), а малко по-късно въобще няма шум и стрелката си върви плавно.
                                Така, че ако някой има същите симптоми според мен не трябва да сменя жилото, а да се търси другаде проблем.
                                Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X