Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецакан километраж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прецакан километраж

Здравейте,от два дена стрелката на километража след като подмине 35-40км/ч подскачаше и отиваше до 160 и нагоре.Днес пак го направи но по едно време се върна рязко в обратна посока и умря до копчето за нулиране на дневният километраж. Въпроса ми е дали е нещо аномалия от студа или си отиде безвъзвратно.Иначе километража си работи и си отчита километрите.Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно да сподели
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

От: Прецакан километраж

При мен пък като застудеше скърцаше после взе за момент да дига 160км и да скърца все едно нещо ще се разпадне и така цяла седмица до като накрая спря напълно.Взех втора ръка арматурно табло хванах да го сменям и жилото нещо ми окъся лягам под джипа да го откача от скоростите и избутам а то се развило и се мандахерца закачих го и всичко ок така или иначе старото беше във мили и пак го смених хаха.Дано съм бил полезен виж жилото как е към скоростите

Коментар

Симптомите са като на скапало се жило.

Коментар

Първоначално публикуван от soska1 Преглед на мнение
        При мен пък като застудеше скърцаше после взе за момент да дига 160км и да скърца все едно нещо ще се разпадне и така цяла седмица до като накрая спря напълно.Взех втора ръка арматурно табло хванах да го сменям и жилото нещо ми окъся лягам под джипа да го откача от скоростите и избутам а то се развило и се мандахерца закачих го и всичко ок така или иначе старото беше във мили и пак го смених хаха.Дано съм бил полезен виж жилото как е към скоростите
        Ще го проверя, обаче километрите си въртят при мене само стрелката спря.

Коментар

Здрасти колега,на мен ми се случвало на друг автомобил, но мисля че ще е подобно ,стрелката е превъртяла в оста може би една капка секундно ще оправи проблема.Трябва да отваряш таблото ,успех.
          Бялото BUZUKI 1.6 8в
          0899368772 ;) 0897229322

Коментар

На приятел Витарата също така спря да отчита скоростомера ,а километража си вървеше.Проблема беше ,че стрелката беше излязла малко напред и не зацепва в скоростомера! Не знам какво му е устройството на скоростомера ,но махнахме стъклото на целия панел и с лек натиск върху стрелката тръгна да отчита!
            Успех!

Коментар

Благодаря за отговорите.Таблото го свалих веднага но от зад няма достъп до стрелката. Помъчих да свалям стъклото което се държи на 4 щифта ,но беше много студено и ме достраша да не го счупя и се отказах.Затова попитах дали е спасяемо положението и да си поиграя да го оправям или направо друго табло.Ще го взема в къщи на топло и ще си поиграя още малко с него,благодаря още веднъж

Коментар

Привет от Дупница.
                Напиши после като го оправиш, да разберем на какво се дължи повредата и как си я отстранил.Моят килом. в студеното чегърта горе и стрелката трепти на растояние1/2 км. до около 30/40км. скорост, а сега пък чегъртането се чува откъм скоростите, а горе е по слабо.Ще взема да се опитам да смажа жилото с ВД40 или с машинно масло,ама отдолу чрез въздушно налягане и подходящ пистолет, че в тази студ не ми се рискува с разглобяване на таблото.

Коментар

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
                  Привет от Дупница.
                  Напиши после като го оправиш, да разберем на какво се дължи повредата и как си я отстранил.Моят килом. в студеното чегърта горе и стрелката трепти на растояние1/2 км. до около 30/40км. скорост, а сега пък чегъртането се чува откъм скоростите, а горе е по слабо.Ще взема да се опитам да смажа жилото с ВД40 или с машинно масло,ама отдолу чрез въздушно налягане и подходящ пистолет, че в тази студ не ми се рискува с разглобяване на таблото.
                  За утря се глася да го разхвърлям че,ще видим.Същите симптоми имаше и моят преди да сдаде богу дух, явно е хронично заболяване

Коментар

Километража се оправи но какво му беше и аз не знам. Отворих стъклото на таблото и врътнах стрелката до края ,някъде към 60км/ч позатегна напънах я малко и го преодоля после до 160км/ч пуснах я и нещата се оправиха.Сега стои малко под последната чертичка и по точно върху нулата но си работи без шумове и мисля че показва вярно.Стъклото е лепено и трябва да се внимава като се сваля.Това е общо взето.

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                      Километража се оправи но какво му беше и аз не знам. Отворих стъклото на таблото и врътнах стрелката до края ,някъде към 60км/ч позатегна напънах я малко и го преодоля после до 160км/ч пуснах я и нещата се оправиха.Сега стои малко под последната чертичка и по точно върху нулата но си работи без шумове и мисля че показва вярно.Стъклото е лепено и трябва да се внимава като се сваля.Това е общо взето.
                      ОК.Мерси за отговора.Добре е,че си го оправил.Явно моята болест е в самото жило, а не в километража.Като го оправя ще пиша.
                      И още нещо:Ако прецениш, че е уместно, дай предложение на Модераторите да ти преместят темата в "Хронични "-май си е за там.

Коментар

Днес сутринта пак започна да жужи и отиде до 160км/ч после се закова долу до копчето на дневния и умря там.Този път ще го отварям като се позатопли, явно е износен и като замръзне си прави така.Километража си отчита само стрелката не работи.Беше около минус11 градуса на вън.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=50044
                          И аз го имах този проблем, но на мен като ми лудне стрелката и ми изпада.
                          Смених жилото и се оправи, но тази зима пак същия проблем, бръмчи докато загрее и пак падна стрелката.
                          Чакам да се стопли и да го разглобя, но при последните 2 карания спря и да бръмчи, та остава да сложа обратно стрелката на оста и.
                          Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

Прочетох темата на която си ми пуснал линк, явно не ще да е от жилото.Явно му се изчерпва ресурса на километража и иска смяна с нов но, не ми се ще.Когато се стопли и проблема изчезва ще чакаме по-топло време.

Коментар

Имоя бръмчи откакто се застуди.Шума ту се появава,ту изчезва.Ще чакам затоплянето на времето,следва отваряне и преглед.Възможно е някакво смазване на тракалцата.
                              Нека силата да бъде с нас!
                              Suzuki Grand Vitara
                              +34 642 91 4154

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X