Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростите или гъсто масло ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със скоростите или гъсто масло ?

....Стефчо/надявам се, че нямаш против обръщението,голям фен съм ти поради квалифицета и ерудицията Ти, но след процедурата описана от теб, мисля, че едно, 2-ве,или 3,4-ри кратно повторение на същото, би било по-добре, с цел по-добро разбиване на маслото/гъстотата им/ и последващото по-добро експлоатиране на последващите процедури.А парното тук има значение само за изпотяването на стъклата.От опита ми с МПС/дизел и бензин/ досега/не, че е от значение за Вас-33години/но за всички масла,скорости,двигатели и др.агрегати и други показатели, най-важен е опитът с тях и индивидуалният подход/има правила -има и нарушение на правилата.Те/Правилата/са създадени за да се нарушават.
    ПС.Надали някой ще краде кола която, не се знае дали ще запали в студа/нямам впредвид Витара/ да чака да изчистиш,подгрееш и той/айдука/да се качи и да потеглиизвестявайки те с клаксона.За сравнение-снощи/сутринта/след 15ч.престой-бях нощна смяна-минус 20 град./КПП Дяково/,голям тиферич ,от студеното стартера/нов акум.-72ан/на третото зав-не запали.Все едно и антифр.-40град.и маслото-15В40 бяха замръзнали.След разбиване на маслото, от първото чукване запали от раз, както през лятото.Без парно,раздатки и др.подобни и потглих като Б.Б. за Банско.

Коментар

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
      ...15В40...
      Остави го антифриза, той не е интересен. Ако е читав, най-много да стане на каша при температура под тая, за която си го разреждал. Ама да караш с 15W40 зимата в днешно време няма сми. Още при минус 10 показва ясни признаци че не е за по-голям студ от това.

Иначе Стефан е прав за маслото в скоростите. Неутралната на раздатката върши чудеса, а при първа скорост в обшия случай се въртят доволно много части в кутията.

@mihov - чупи гипса малко де. Тук не сме на прием при Нейно Величество.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Ей, диванета!
        Качваш се в колата, буташ раздатката на неутрална.
        Настъпваш съединителя, палиш двигателя.
        Включваш на І скорост, пускаш съединителя.
        Пускаш парното, оставяш вратите отворени, отиваш да чистиш прозорците и да отлепваш чистачките.
        Внимаваш някой да не скочи вътре, и да открадне колата.
        20 под нулата е все пак ...
        Съгласен съм със Стефан, но аз в тези студове наглея-отварям шоф. врата, пресягам се без да се качвам и паля без да натискам съединителя-знам, че не е правилно,и че товаря стартера и акумулатора, ама дразня околните колеги!После се отдавам на хубаво чегъртане на стъклата и така 7-8 минути, когато мотора се е "събудил" и е готов.Първите километър-два по-полека.Не усещам скоростния лост да е, като забит в пластелин, което ми се е случвало с други марки.
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
          Незнам къде го прочете това,че 80W90 е маслото за цялата трансмисия на Витара(понеже това е дъвкано безброй пъти)...,но точно така става когато в скоростите и раздатката не се използва ,предписаното от производителя масло 75W90-GL-4 ! П.П Смени си маслото с правилното и няма да имаш проблеми и при минус 20 градуса..
          Правилно.
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Пацо 1 Преглед на мнение
            Ще го проверя това маншонче,но не мисля че ще е от това,защото като покарам 4-5 мин. и проблема изчезва,мисля си че проблема е в маслото...
            Точно след малко каране и почва да си включва.Виж и маслото все пак.
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
              Точно след малко каране и почва да си включва.Виж и маслото все пак.
              И аз съм на същото мнение. Онзи ден на състезанието в Разград превключването беше доста затруднено, в жилото на съединителя явно е имало вода(откъде ли?..) та и той се движеше трудно, стартера въртеше с последни силици, докато не ме дръпнаха и витарата запали. След не повече от 2-3 минути всичко си беше в обичайните норми. Вярно, че ако сипвам по-добро масло няма да има тези проблеми, ама за два дни в годината да се изръсвам за масла по 20 лева литъра няма да стане. Още повече, че доста често се налага да изхвърлям маслото от кутиите и мостовете доста преди да им е дошло времето...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря за инфото колега ..
                888946938

Коментар

Привет на всички.
                  Значи така,при мен:масло навсякъде по ход.част 75/90, ДВГ 15/40 на Селениа, охл.с-ма-чист антифриз-40гр.,жилото на км.до 10-на км.чегърта и после всичко е ОК,върви добре всякак,само по инерция гумите/1.6 атм./до около 1 км. /отрипат/.Между другото- Авиа Преслав 4х4, която не бях палил и карал от 4/5 месеца,с масло на ДВГ М10Д, и др. Р-90 от ония дни когато я продадох/не ми се искаше/, но-$$$$, без проблеми от раз запали и потегли.Значи и нашето масло не е за пренебрегване.

Коментар

Благодаря за съвета..има ефект
                    888946938

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X