Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростите или гъсто масло ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скоростите или гъсто масло ?

Здравейте колеги. Със седалките вече свикнах .. ,както ме посъветвахте смених маслото на цялата трансмисия,с 80w90 така пише и по каталога за Витара с моя мотор 1.6 8 клапана 1992г.Но за скоростната кутия имаше още 2 вида масла които бяха по-тънки от това..след като смених маслото скоростите започнаха да влизат по-трудно особено втора скорост,но след като покарам малко този проблем изчезва ....дали маслото в този студ не е много гъсто ?? Ще съм ви благодарен за всяко едно мнение ..
    888946938

От: Проблем със скоростите или гъсто масло ?

Ами в тоя студ то става като петмез.Нормално е да влизат по-трудно.Просто като се запали колата се стои на едно място,после леко напред-назад,хем джамовете ще се размразят/отвън и отвътре/ и тогава газ и в джаза.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

И аз съм така със скоростите на Маверика с хубаво масло сменено лятото в тоя студ все едно карам Газка.Като се разбие малко и се оправя.

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
        И аз съм така със скоростите на Маверика с хубаво масло сменено лятото в тоя студ все едно карам Газка.Като се разбие малко и се оправя.
        Мойте пък както си включват лятото, така си включват и сега. Май с някакъв Valvoline съм. Май синтетика. Забравил съм вече...
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Мойте пък както си включват лятото, така си включват и сега. Май с някакъв Valvoline съм. Май синтетика. Забравил съм вече...
          Така е щото ти е по старо маслото сигурно, а и степента на износване на скоростите и съединителя играе роля.Миналата зима и на мен се включваха така а маслото при смяната беше на чорба.Верно е и че тогава не беше толкова студено , сутринта в 4часа беше -20 той и педала на съединитела се беше одърви и.... аз също .

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
            Така е щото ти е по старо маслото сигурно, а и степента на износване на скоростите и съединителя играе роля.Миналата зима и на мен се включваха така а маслото при смяната беше на чорба.Верно е и че тогава не беше толкова студено , сутринта в 4часа беше -20 той и педала на съединитела се беше одърви и.... аз също .
            Ми, откак е сменено все така си включва. И съединителя не ми се е удървял. То и спирачната течност е сменена на цяло когато и маслото де.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не изключвайте визможността да има замръзнали жила (ако е с жила предаването от скоростният лост до кутията).При мен една кола остана на трупчета,че влиза само първа и втора скорост.

Коментар

Първоначално публикуван от yanush Преглед на мнение
                Не изключвайте визможността да има замръзнали жила (ако е с жила предаването от скоростният лост до кутията).При мен една кола остана на трупчета,че влиза само първа и втора скорост.
                Няма жила. Нито на Vitara, нито на Terrano. Лоста е "боднат" директно върху скоростната кутия.

Коментар

Здравей, там където влиза скоростният лост в скоростната кутия се образува нещо като чашка и понякога попада вода там и замръзва.Провери дали не се е скъсало маншончето което я закрива и не се е напълнило с вода.Чисти се с голяма спринцовка и се сменя с маншонче от жигула струва 2-3лв.Миналата година брах ядове от там.Маслото ако не се лъжа на СК трябва да е пълна синтетика.

П.П. Потърси из темите назад ,дъвкахме го този проблем.
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ей, диванета!
                    Качваш се в колата, буташ раздатката на неутрална.
                    Настъпваш съединителя, палиш двигателя.
                    Включваш на І скорост, пускаш съединителя.
                    Пускаш парното, оставяш вратите отворени, отиваш да чистиш прозорците и да отлепваш чистачките.
                    Внимаваш някой да не скочи вътре, и да открадне колата.
                    20 под нулата е все пак ...

Коментар

Ще го проверя това маншонче,но не мисля че ще е от това,защото като покарам 4-5 мин. и проблема изчезва,мисля си че проблема е в маслото...
                      888946938

Коментар

Първоначално публикуван от Пацо 1 Преглед на мнение
                        Здравейте колеги. Със седалките вече свикнах .. ,както ме посъветвахте смених маслото на цялата трансмисия,с 80w90 така пише и по каталога за Витара с моя мотор 1.6 8 клапана 1992г.Но за скоростната кутия имаше още 2 вида масла които бяха по-тънки от това..след като смених маслото скоростите започнаха да влизат по-трудно особено втора скорост,но след като покарам малко този проблем изчезва ....дали маслото в този студ не е много гъсто ?? Ще съм ви благодарен за всяко едно мнение ..
                        Незнам къде го прочете това,че 80W90 е маслото за цялата трансмисия на Витара(понеже това е дъвкано безброй пъти)...,но точно така става когато в скоростите и раздатката не се използва ,предписаното от производителя масло 75W90-GL-4 ! П.П Смени си маслото с правилното и няма да имаш проблеми и при минус 20 градуса..
                        SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Ей, диванета!
                          Качваш се в колата, буташ раздатката на неутрална.
                          Настъпваш съединителя, палиш двигателя.
                          Включваш на І скорост, пускаш съединителя.
                          Пускаш парното, оставяш вратите отворени, отиваш да чистиш прозорците и да отлепваш чистачките.
                          Внимаваш някой да не скочи вътре, и да открадне колата.
                          20 под нулата е все пак ...
                          Ако ръгнеш на 1-ва и пуснеш съединителя,няма да ти трябва никой да ти скача в колата,диване с диване.Пак си се напушил.......
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                            Ако ръгнеш на 1-ва и пуснеш съединителя,няма да ти трябва никой да ти скача в колата,диване с диване.Пак си се напушил.......
                            я пак виж къде е раздатката

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                              я пак виж къде е раздатката
                              На Цирозата няма неутрално положение.Но това както и да е.Не ми ''влиза'' квалификацията ''диване'',пък ако ще да е от великия ментор Стефан.То не че въпроса на темата е зареден с много интелектуален потенциал,ама.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X