Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Що е то

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Странно е да има толкова дълги линкове и толкова малки ходове. Решението с централния линк на предния мост, също е странно. Сигурно панхарда трябва да е двойно по-здрав.
    С тия ходове, изглежда че пружините са вързани и за моста и за рамата...
    Централния линк в случая няма връзка с работата на панхарда по никакъв начин. Отговаря за castor ъгъла според мен.

А преден цял мост с класическо кормилно управление и без панхард щанга не работи добре. Колелата завиват при сгъване и разгъване на окачването.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Какъв постоянен кастор, като и трите щанги са в една ос в задния край? За панхарда не съм обърнал внимание.
      За мен е сбъркано това окачване и предното и задното.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Какъв постоянен кастор, като и трите щанги са в една ос в задния край? За панхарда не съм обърнал внимание.
        За мен е сбъркано това окачване и предното и задното.
        Съвсем същия кастор като на най-широко използваната за предно окачване система 3 линк. Разбирай патрол, тойота 70 и прочие. Направено по тоя начин обаче предполагам че castor-а може да се регулира, променайки дължината на средната щанга, за разлика от фабричните, където ползват тампони с изместен център при лифт.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На посочените от теб модели, не е ли 5 линково окачването? За мен, при окачване със щанги като това на снимката е абсурдно захватите за рамата на долните и горните щанги да са в една равнина и на една ос.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

На посочените от теб модели, не е ли 5 линково окачването? За мен, при окачване със щанги като това на снимката е абсурдно захватите за рамата на долните и горните щанги да са в една равнина и на една ос.
            Няма нищо абсурдно. Моста се крепи от двата странични, castor-а се крепи от средния, а настрани се крепи от панхарда. Не единствения, дето е правил такова окачване. И на други места съм виждал да правят това. С нищо не му пречи това че захватите отзад са в една равнина. Получава се аналогично поведение като с оригинални носачи на патрол, като се спестяват някои усуквания. (виж темата на Ник за ефекта от тия усуквания).

ПП: Говоря за първата снимка с белите щанги. Долната е с комплекта на Calmini.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X