Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо ми стана на блокажа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нещо ми стана на блокажа

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
    Хубаво си мислех за Toyota 4Runer, карах такава перфектна е ускорява добре вози като Мерцедес къса база за 5000 щях да си намеря.
    И къде точно я пробва таси късата?
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Да уточня къса база викам на 2 врати да не стане грешка...къде съм я пробвал...? по една черна уличка с 90 все едно съм в самолет не лопа не тропа не подскача.

Коментар

Колегата ти е писал защото много малко са двовратите 4рънер ,и може би не е срещал двоврата , но има все пак http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...856&f1=details , ако греша в разсъждението нека Живко ме поправи.
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

...........................................................................................................................................
          Лудак

Коментар

От кога броя на вратите определя дали е къса или дълга база ?
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:toyotalandcruiser781.jpg
Прегледи:1
Размер:95.5 КБ
ID:5333433
            Това къса база ли е ?
            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
              Колегата ти е писал защото много малко са двовратите 4рънер ,и може би не е срещал двоврата , но има все пак http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...856&f1=details , ако греша в разсъждението нека Живко ме поправи.
              А ти забеляза ли, че в обявата е написано "къса база"
              няма нужда да бъзикате колегата, явно много хора вързват 2те врати с късата база.

П.П. За всеки случай: ако някой му се намира двуврат Рънър/Сърф на части да свирка, търси се страничното "триъгълно" стъкло.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ви пък само и само да ме затапите намерихте дълга база с 2 врати не бях виждал такава до сега иначе тая дето я карах беше "като че ли" по къса... ви ма замислихте...
                То гледам Surf и Hilux на външен вид същите дали и като окачване и т.н. ще са същите къде ще има разлика?

Коментар

Иначе по темата...
                  Моделите на самурай които са с блокаж... чудно ми е за какво точно става дума... ако искам да се здобия с този блокаж дали трябва да сменям целия мост или само диференцияла или просто мога да го добавя ползвайки стария диференциял и мост.От къде ми дойде идеята... там където ми казахте че стои лостчето за включване на дифа си има очертано място на самия тунел че и от там се чудя дали не може да се добави само...

Коментар

При производството на ламарините се ползват едни и същи щанци за оформянето им. Затова и си седят очертанията за лостчето.
                    Не знам за другите, но за витарите на предния щит(зад двигателя) има оформени местата за отворите за другия вид дирекция. Пак по същата причина.

В твоя случай става малко като "Намерих си копче, остава да ушием палтото..."

Иначе самурайски мостове с фабричен блокаж би трябвало да има в продажба. Търсене му е майката.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз понеже малко бавно стоплям...по твоите думи съдя че мога да си намеря само блокажа и да си го сложа към сегашният мост и диференциял? Или трябва да търся цял мост с блокаж?

Коментар

Re: Нещо ми стана на блокажа

Жалко, че няма раздел празни приказки за да преместим темата там. Иначе трябва ти целият мост.
                        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                        http://www.facebook.com/JeepBG
                        LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
                          Аз понеже малко бавно стоплям...по твоите думи съдя че мога да си намеря само блокажа и да си го сложа към сегашният мост и диференциял? Или трябва да търся цял мост с блокаж?
                          Имам мостове с блокаж http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=126343
                          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Още не съм изгубил търпение, щото ми е забавно...
                            И така-още едно обяснение:
                            По нормален сух твърд равен път се кара на 2Н(4х2 бързи-High) T.e. силата от двигателя през скоростната кутия, раздатъчната кутия се предава само на задния мост. Все едно караш жигули.
                            Ако пътя стане хлъзгав и задницата започне да танцува-включваш на 4Н(4x4 бързи-High). Така значително се подобрява стабилността по пътя. Този режим помага също за изкачването на баири за които мощността на двигателя е достатъчна за преодоляването им на 1 предавка, но поради малкото сцепление задния мост буксува.. И като се включи и предния мост сцеплението се удвоява(щото започват да дърпат още две гуми) и джипа успява да се изкачи по нагорнището.

Когато по някаква причина мощността на двигателя не стига се прибягва до бавните предавки. Представи си, че раздатката е скоростна кутия, но само с две предавки. И тази кутия е сложена след нормалната скоростна кутия. В режим бързи(2Н или4Н) все едно скоростната кутия е на 2 предавка, а в режим бавни(4L) е на 1 предавка.

Сега изясни ли те се какво са бавните предавки?
                            Кольо, стига и ти с това"2Н,4Н".То на човека са му изтрити надписите по лоста, а пък табелката със схемата отдавна сигурно я няма.Все пак е от 86 г.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Ся да дообъркаме манджата - реално имаш 10 предни и две задни скорости, които се включват двустепенно през раздатката (за простота, щото иначе ск кутия с 10 скорости е голяма колкото самурая )
                              Ето тук се обарка вече тотално
                              SUZUKI "VITARA" , 1.6 ,къса база,BF Goodrich MUD, 31x10,5 R15
                              Nissan Patrol Y60

Коментар

Ако искаш да имаш блокаж, най лесния вариант е да смениш целия заден мост, аз си купих един, но се оказа, че моя самурай е с широките мостове, а този дето купих е тесен и няма да го слагам. Значи ако си с тесни мостове мога да ти го дам за 250 лева, колкото ми струва на мен, само трябва да си смениш жилото /скъсано е/, иначе си има ръчката и всичко останало.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X