Обява

Свий
Няма добавени обяви.

тампони за 1 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: тампони за 1 година

Колега аз имах същия проблем...Втулката в тампона се беше разширила доста,а единия болт се беше смалил с 2 мм на места...Цялостното износване беше на елипса ...Бяха хлабави и така и я купих всъщност...Сега временно просто смених болтовете с нови и ги претегнах малко повече...Два месеца и 2000км вече нямам проблем ,но ще ги сменям като се разлопат....
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Най добре вземи и ги снимай тия разбити тампони че нещо станахме много хората дето не сме виждали разбити тампони на а рамото .

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
        Най добре вземи и ги снимай тия разбити тампони че нещо станахме много хората дето не сме виждали разбити тампони на а рамото .
        Абе то и други се кълнеха ,че не са виждали скъсани болтове на А рамото ама аз ги скъсах.А що се отнася за километри които каза колегата по горе е възможно.Ако някой иска може да се обзаложим и да му покажа S500 на година и седем месеца,доказва се с фактура за закупуване от Балканстар ,който в момента е на 125 000.

Коментар

Като сменяш пак тампоните,си купи и нови болтове!Знаеш,трябва да търсиш болтове,които не са с цяла резба,а дали е ситна или не...не го мисли!Възможно е многото години и ръжди,да са се поизяли болтовете и да правят беля(луфт)! ....Но наистина ги снимай да ги видим,ако можеш!
          ...П.П. ...Колеги,айде отворете си една тема за "километри на година" и си се надлъгвайте там!Не давайте в темата на колегата примери със служебни коли и други държави....и тн.!....Всички сме карали много и всеки от нас може да направи реална преценка,колко км за година в България се минават средно и максимум!
          Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

ок,снбимки утре ще има бол,аз май с тях трябваше да започна,че да не си говорим за километри за година,до утре...

Коментар

Здравей колега,имах същият проблем с фалшиви тампони но не на витарата.Реших да мина по тънката лайсна и на горния носач на примерата му смених тампоните,изкара не повече от месец и се разхлопа.Когато го свалихме се оказа че,отвора на металната втулка е малко по широк от болта.Взех си цял носач и нещата си дойдоха на място но вече малко по-скъпо.
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Добре де, отворът малко по-широк. Но на този тип тампони се разчита на доброто стягане на болта за да не превърта втулката му двете странични повърхности, а да се усуква гумата в нея. Аз мислех че им се разкъсва гумата.Та как така се разбива втулката, да не би да е от много мек материал и да се смачква от стягането, или да не стягате достатъчно?

Коментар

Преди 2 год. един колега донесе а рамо разбил се шарнира не могъл да извади болтовете от втулката и ги резнал с флекса сменили му шарнира някъде с такъв от Форд и опитвали да извадят болтовете от тампона с чук подбили ги яко . Самата метална вътрешна втулка оригинално е раздута от двете страни на тампона има накатка която е закалена и предвидена да се впие в ушите на шасито .
                  Нямахме време да разпробиваме болтовете и ги подкарах направо на пресата на единия тампон втулката се разцепи от краи до краи от подбития болт беше станал като конус . Оставихме втулката така да се доразбие и после да я сменим. После се извади гайката от резбата на шарнира оправихме я с нова гайка и оправихме резбата на болта . После се откъсна резбата от шарнира точно до конуса заварихме го за планката на моста и така си е до днес все още не са се разбили гумените втулки нищо че едната е разцепена .
                  Преди този случаи на същия този джип аз лично разбих оригиналния шарнир за околу година и половина смених го на място без да свалям а рамото заради клеясалите болтове рязане с резака и заварка на място на уазков шарнир уш много здрав зсичко вътре е стомана дрън дрън РУСКИ ВИСОКО ЯКОСТЕН ГОВНОЛИН разби се за 3 месеца и това при положение че съм гресирал двапъти за този период от време .Тогава бях впечатлен от руската направа на шарнири и си поиграх да го правя сменяем този шарнир пълна загуба на време и пари .
                  Както ти каза Иван смени го с втора употреба и си свиркаи .

Коментар

Митко (дявол коледа) има едно А рамо, здраво с тампони за 20лв ,мисля че е направо без пари а и ви е наблизо
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

утре след обяд ще го сваля А-рамото,болтовете и ще снимам всичко и да видим защо аджеба ме съветвате да го сменям това проклето рамо,аз като го гледам нищо му няма,рамо като рамо.говорим за тампоните,че като ги сложа нови,няма никакъв луфт до една година,може би трябва да се натегнат още болтове,незнам,утре ще вида...

Коментар

ето и снимките,само че един колега беше споменал да стегна болтовете и аз така направих и май за сега изчезна хлопанете.
                        а тая снимка с ракията по погрешка попадна тук))
                        Прикачени файлове

Коментар

а някой да има представа евентуално тая гарнитура на деференциала дали е голяма играчка по сменямето й...
                          Прикачени файлове

Коментар

Кардана долу, полуоските вън и излиза. Ако силикона е залепнал здраво, използувай нож или много тънък секач, иначе корпуса се наранява лесно и безсмислено.
                            А-рамото вече си го оттренирал как се откача, полуоските са на по 4 гайки, отвиват се сравнително лесно, май спирачните апарати си оставаха по местата.ю
                            Сигурно знаеш, но за всеки скучай - полуоските не са еднакви.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

....и се избиват с обратен чук. Няма да е никак зле да си подготвиш и семеринги ако ще се захващаш с тая гимнастика,не са скъпи.
                              http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

За обратен чук там е удобно да се ползва бараана. Слага се на обратно, слагат се 2 болта на по 2-3 врътки от резбата. Външната част на барабана при дръпване на вън действа като обратен чук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X